kryha80 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 witam mam audi a4 b6 mam taki dziwny problem czasami nie działa mi centralny zamek z pilota nie zamyka dzwi a z klucza zamykają sie tylko drzwi przód nie działają szyby przednie oświetlenie środka i klapa tylna nie wiem co to potrzebuje pomocy z góry dzięki * nazywaj proszę poprawnie wątki, używaj znaków interpunkcyjnych, bo tego nie da się czytać - nie wspomnę już o ortografii, którą poprawiłem - lukaszr
domjenick Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 czasami? a w jakich warunkach to stwierdziles?mam na mysli kiedy pierwszy raz nie zamknales auta pilotem,no i czy z klucza zamykaja sie przednie drzwi odkad pamietasz,czy dopiero teraz,napisz czy alarm dokladany,czy ori,potem pomyslimy dalej
domjenick Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 ja bym posprawdzal kostki i styki na poczatek,bezpieczniki,bateria w pilocie
kryha80 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 sprawdzalem i czyscilem bezpieczniki ok
Nordyz Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 jak nie dojdziesz co to jest to w kobylnicy jest dobry elektryk, wjezdzasz do Kucharskich i na wprost od wjazdu w garazu takim ma zaklad.
kryha80 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 tylko jest problem jestem w irlandi
wit.s Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Problem Kolego masz z pompką centralnego zamka (tam jest sterowanie centralnego+regulacja oświetlenia wnętrza+elektryczne szyby). Pierwsza diagnoza, to zimne luty w elektronice pompki. Moim zdaniem, masz 2 wyjścia: - wizyta u elektryka (który sprawdzi/poprawi zimne luty) - wymiana pompki
domjenick Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 w przestrzeni pomiedzy bagaznikiem a prawym nadkolem,jak odslonisz tapicerke zobaczysz przymocowana pompke z wezykami w gabce,na wysokosci wlewu paliwa
kryha80 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 jak sprawdzic zimny lot i jak naprawidz[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2008, 21:40 _________________________________________________morzna odlaczyc akumulator nic sie nie stanie
domjenick Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 aku,smialo,nic sie nie stanie,a co do zimnych lutow,nigdy tego nie robilem,wiec tutaj pole dla innych,bardziej zaznajomionych w temacie
YATES Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Kryha zimny lot ( nie mylić z lotem samolotem nad Antarktydą) można naprawidz specjalną lutownicą. Akumlator morzna odłączyć.
stachu33 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam Zrobiłeś może już swoje autko jeżeli tak to napisz jak ja mam podobny problem
alex181266 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 w B6 centralny jest elektryczny, sterowanie jest z systemu komfortu. jeśli masz możliwość to podłącz VAG-a i sprawdź, jakie są błędy.
stachu33 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Sprawdzałem Vag nic nie pokazuje jest wszystko ok symptomy mam atakie że po zamknięciu drzwi co jakiś czas centralny próbóje otworzyć i trzaska zamkami
grzanek85 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Kolego z tym że Ci zamek zamyka się i otwiera to pewnie uszkodzona jedna z krańcówek w zamku(jeśli instalacja cała) a co do problemu kolegi z tematu to pewnie zalany wodą moduł komfortu tuż pod nogami kierowcy. W a4 b6 nie ma już pompki centralnego zamka system jest elektryczny sterowany centralnym modułem komfortu.
stachu33 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Instalacja jest cała w poniedziałek daję do mojego mechaniora to będzie rwał pokolei zamiki i sprawdzał -dzięki za pomoc
alex181266 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 jeśli chcesz sprawdzić, która krańcówka nie działa to otwierając po kolei drzwi zobacz, które powodują zapalenie się oświetlenia wewnątrz auta. Rozbieraj te drzwi, co nie zapalają. Masz alarm? Jakie kodowanie masz w systemie komfortu?
grzanek85 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Ja nie mówię o krańcówce zamka odpowiadającej za oświetlenie tam poza nią są jeszcze 3 inne(w każdym zamku)
yaboo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 znam podobny do twojego przypadek w kolegi B6, wszystko wskazywało na pad modułu komfortu, nawet kolega kupił komfort, a przyczyną okazało się przetarcie ( przerwanie ) 2 kabli we wiązce drzwi kierowcy może to ci pomoże i nakieruje
Rekomendowane odpowiedzi