pisky Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Cze, Jak w temacie. Nie jestem pewien jak inne modele, ale moj ma dwie, jedna przed i za katalizatorem. W sserwisie powiedzieli mi ze obie sa do wymiany. Koszt jednej to 300zl + robocizna Pozdrawiam.
Musashi Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 nieprawidlowe dane do ECU,a wiec tryb awaryjny, nadmierne zuzycie paliwa, niestabilna praca na biegu jalowym, brak mocy, kopcenie z rury wydechowej, itp,
Nordyz Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dłuższa jazda z uszkodzoną sondą oprocz zwiekszenia spalania paliwa doprowadza do zniszczenia katalizatora
wyspa7 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam, a ile jest sond lambda w silniku 1.6 ALZ. Bo w jednym serwisie mówią o jednej w innym o dwóch. A ja widzę tylko jedną. Pozdrawiam Andrzej
Robert31 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tak dokładnie zgadzam sie z moimi przedmówcammi sonda lambda prowadzi przede wszystkim do zwiekszonego zuzycia paliwa oraz powoduje zniszczenie katalizatora oraz drugiej sondy jezeli jest w aucie
arson15 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Uszkodzenie sondy lambdy, wiąże się z tym co pisali koledzy wyżej, z góry mówie że nie kupuj podróbek za 100zł, miałem taki przypadek w silniku 1,6, było gorzej niż na zepsutej ori, po założeniu spalanie wzrosło 2x, i nierówna praca silnika na biegu jałowym i strasznie móliła, więc jeśli wymiana to tylko oryginał i tak też zrobiłem. Jak dobrze pamiętam to jest tylko jedna sonda. Pozdrawiam
poziek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Kup sonde o tych samych numerach co ORI :th:
wyspa7 Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 Witam, jaką sondę wybrac do silniczka jak w profilu: 1.http://www.allegro.pl/item338970860__sonda_lambda_bosch_507_uniwersalna_.html 2.http://allegro.pl/item357061802_uniwersalna_sonda_lambda_4_przewodowa_ngk_ntk.html Oryginał wykręcony ma numery - 06B 906 265 B. Pozdrawiam Andrzej
wladca_pierscieni Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 wita silnik ALZ ma 2 sondy jedna przed katalizatorem druga za ciężko ją dojżeć
peteair Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 Witam. U mnie widoczne nadmierne kopcenie oraz czasami nierówna praca na biegu jalowym. 1.9 TDI AFN.Pomóżcie bo to jest denerwujące jak dodaję dynamicznie gaz a za mną chmura dymu. Poza tym piszecie że coś może ulec uszkodzeniu. Może polecicie jakiegoć dobrego mechanika z Konstancina-Jeziorny lub okolic? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi