Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zasady wymiany i docierania tarcz hamulcowych, kierunkowość klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

etka pokazuje jaki kod jest, i obok srednica tarczy, potem szukasz danego kodu na wlepce czy dany wystepuje - jak tak - to taki masz jaki ie zgadza

Opublikowano

Dobra okej kumam ;D dziękuje

Opublikowano

Panowie takie pytanie bo robie swapa hebli z S4 i tarcze wraz z klockami są używane, jako że troszkę leży to wszystko to zdążyło zalecieć lekko rdzawym nalotem. Jak przygotować to przed założeniem? Czym oczyścić? W jaki sposób? :kwasny:

Opublikowano
Panowie takie pytanie bo robie swapa hebli z S4 i tarcze wraz z klockami są używane, jako że troszkę leży to wszystko to zdążyło zalecieć lekko rdzawym nalotem. Jak przygotować to przed założeniem? Czym oczyścić? W jaki sposób? :kwasny:

Moim zdaniem odtłuściłbym tylko tarcze zmywaczem w spray'u typu wurth, albo benzyną ekstrakcyjną lub IPA i dobrze wytarł. Klocki jeśli są z zestawu i jeszcze grube to bym zostawił, ew. nowy kpl.

Jak założysz i przejedziesz kilkaset metrów, kilka razy zahamujesz i nalot zniknie.

Wymiana płynu hamulcowego też się przyda przy okazji.

Opublikowano

Benzynę ekstrakcyjną mam więc tym zadziałam. Klocki grube z tego kompletu więc zostawię a płyn będzie nowy ATE Typ 200. :wink:

Czyli odtłuścić, wytrzeć i wrzucać na auto. Dzięki za radę :decayed:

Opublikowano

A ja Panowie mam problem. Przejechałem już 1800 km i po swapie przodu na 320mm i heble piekielnie śmierdzą spalenizną. Ale to tak, że jak się wychodzi z auta, to już czuć. Co robić? :shock3:

Opublikowano

jakie tarcze i klocki ?

Opublikowano

Zimmermmann perforowane + Ferodo DS P

Opublikowano

dziwna sprawa, moze kupiłeś jakieś podróby ???? :grin:

Opublikowano
A ja Panowie mam problem. Przejechałem już 1800 km i po swapie przodu na 320mm i heble piekielnie śmierdzą spalenizną. Ale to tak, że jak się wychodzi z auta, to już czuć. Co robić? :shock3:

Rozbierz jeszcze raz i sprawdź zaciski. Smarowałeś czymś prowadnice, bolce? Może jakiegoś kiepskiego smaru użyłeś zamiast wysokotemperaturowego, teraz się wypala i śmierdzi.

Opublikowano
dziwna sprawa, moze kupiłeś jakieś podróby ????

Wszystko zakupione od Toma.

Tłoczek nie odbija. Raz odbija, raz nie.

Opublikowano

Zacisk do rozbiorki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Niedługo będę wymieniał tarcze klocki tył, przód już jest ogarnięty. Potrzebuje wymienić przewody hamulcowe gumowe wszystkie z tym, ze nie wiem jakie zamówić, marka i nr części. Autko jak w profilu.

Nr. VIN: WAUZZZ8DZTA242799

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Jaki zacisk z przodu ???

Opublikowano

Ate

Opublikowano

288/15mm kup TRW

ale na Twoim miejscu zaczaiłbym sie na 312/25 mm

Opublikowano

Nie zrozumieliśmy się.... tarcze i klocki mam juz ogarnięte, potrzebuje przewody hamulcowe.

Opublikowano

Tomik ale kasparov napisał ze przód ma ogarnięty, dobrze rozumim? A z tylu tylko trw było jeśli chodzi i spowalniacze

Opublikowano
Nie zrozumieliśmy się.... tarcze i klocki mam juz ogarnięte, potrzebuje przewody hamulcowe.

z tyłu zacisk alu czy żeliwo ?

Opublikowano

Dokładnie, zestaw na tył będę zamawiału kolegi Wandeja. Potrzebuje numery przewodów hamulcowych giętkich na wszystkie 4 koła.

---------- Post dopisany at 23:28 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ----------

Zeliwne