Placek Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Odczyt z autoscana - niestety jestem trochę zielony - co dokładnie to oznacza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 witam, mam kiere multi z B7 w B6 mam tylko concerta i wszystko pieknie śmiga rolki obie działają więc to nie wina radia. no to dziwne bo ja złukaszem siediząłem ze 2 godziny kodowania porobilismy a ta rolka nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Odczyt z autoscana - niestety jestem trochę zielony - co dokładnie to oznacza ? I to co wypluje po autoscanie (okno z tekstem po prawej stronie - można zawartość zapisać do *txt.) w obu autach porównać zwracając uwagę na wersje sterowników/kontrolerów i szczegóły kodowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseron Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 witam, mam kiere multi z B7 w B6 mam tylko concerta i wszystko pieknie śmiga rolki obie działają więc to nie wina radia. no to dziwne bo ja złukaszem siediząłem ze 2 godziny kodowania porobilismy a ta rolka nie działa ja mówie jak było u mnie, moze mam nowszą wersje Concerta tego nie wiem zakodowaliśmy i chodzi według instrukcji zawartych w tym temacie, problem pojawiał sie z dołożeniem tempomatu ale i to zrobił fachowy gość który siedzi w tym termacie.[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 23:17_________________________________________________dodam tylko ze mam kierownice 4 ramienną multi a nie sportową 3 ramienną moze to co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcintorun Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 a mam pytanie czy taka kierownica podejdzie do A4 b5 1997 rok? ale bez tych przycisków koła tylko czy da rade poduszke podpiąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcintorun Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 a to na kanie już jest? wieloklin jeszcze może dało by się przerobić jakaś przejściówka może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcar Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 wydaje mi sie ze kiedys widzialem b5 z kierownica od tts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::chudy::.. Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Panowie jesli mam u siebie w B6 kiere z multi to przy zmianie na kiere od B7/R8/TT jest konieczna wymiana taśmy i moduł pod manetkami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Oczywiście. Mutlifunkcja z B6 ma się nijak do tej z B7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenonw Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Mam kierownice z B8 s-line z multifunkcyjną jak to będzie pasowało do B7 co trzeba jeszcze wymienić. Kierownica kompletna z poduszką plus wiązka kabli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malik Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Temat do sprawdzenia. Na razie nie znam nikogo kto by się tego podjął. Widzę, że jesteś z wawy. Podjedź na spota. Może ktoś Ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton2 Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Panowie help! Kupiłem manetki z modułem, taśmą z B7 i do tego kierę z multifunkcją. Po podłączeniu wszystkiego manetki nie działają, w liczniku pojawia się błąd braku komunikacji z modułem kierownicy. Nie można się też połączyć Vagiem (3.11, 4.09) z modułem kierownicy. Przebrnąłem przez ten temat i nie widzę podobnego problemu. Jak sądzę, bez żadnego kodowania po podłączeniu wszystkiego powinny chociaż chodzić kierunkowskazy po przekręceniu stacyjki, a u mnie nic się nie dzieje ? Wszystko było rozmontowywane i montowane przy odłączonym aku, więc wykluczam jakiekolwiek zwarcia itp. Mam B6 z początku produkcji, nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie jeśli chodzi o okablowanie tej wtyki, co wchodzi do modułu kierownicy ? Oczywiście po włożeniu starych gratów wszystko śmiga jak wcześniej. Ewidentnie padnięty moduł czy też coś innego jeszcze może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cilek Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Mam kierownice z B8 s-line z multifunkcyjną jak to będzie pasowało do B7 co trzeba jeszcze wymienić. Kierownica kompletna z poduszką plus wiązka kabli Pasuje bez problemów, znajomy zakłada kiery 09r do starszych furek. graty zostaja bez zmian jedynie w kostkach nieraz trzeba piny pozamieniać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_A4 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Panowie szybka odpowiedz mi potrzebna. Czy okablowanie poduszki moze byc z nr 8JO 971 589 B. Dostalem razem z poduszka takie okablowanie. Mam kupowac takie jak Malik podal czy to podejdzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcar Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 kabel jest dobry tylko kostka ci nie podejdzie do tasmy.Musisz kupic taki kabelek jak malik podal i zmienic kostke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_A4 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Malik napisal: Aby przyciski kierownicy zaczęły działać musisz przenieść następujące kabelki: - brązowy z pinu 7 do 1 - żółty z pinu 8 do 2 - czerwony z pinu 10 do 8 NIe moge wyjac tych pinów z kostki. Oczywiscie purpurowe zabezpieczenie wymontowalem. Czy jest do tego jakies narzedzie czy pioprostu te kable tak mocno tam siedza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcar Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 mialem to samo,za cholere nie moglem ich wyciagnac.Porostu obcielem je i polutowalem z nowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_A4 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 mialem to samo,za cholere nie moglem ich wyciagnac.Porostu obcielem je i polutowalem z nowymi Troche dziwny temat. Malik nic nie pisal o lutowaniu. Pewnie by o tym wspomnial. Drugi temat to to,ze okablowanie poduszki ladnie wchodzi do tasmy wiec chyba nie bede wpinal nowej wiazki kabli do poduchy. Tymbardziej, ze kable w wiazce zakupionej w ASO sa jednego koloru. A w starej sa kolorowe dokladnie takie jak malik opisywal u siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubers Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 panowie sprzedawca nie wiedzial za bardzo co ma i przyslal mi kiere od a3 nr na nalepce 8P0 419 091 BL TNA, na kierownicy jest wybite 4F0 124 A kiera trojramienna podejdzie do mojej b6 ? modul mam q z tasma jesli tak to jaka poducha do niej (8E0 moze byc?) i czy potrzebuje czegos wiecej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_A4 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Juz doszlem co i jak. Kiera dziala idealnie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi