Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To cieszy :decayed: pozdro :hi:

Opublikowano

To cieszy :decayed: pozdro :hi:

no dzis przetestowalem tempo na trasce do neleczowa :naughty:

tempomat prawie jak automat :kox: :gwizdanie:

jak mu zapialem 5 za miastem tak przez 70 km nie dotykalem noga gazu :D

:evil:

tylko manetka :)

PS podziekowania za pomoc dla kolegi _Solar_ ktory sie napatoczyl podczas montazu

cos tam u solara zVAGowalismy cos tam u mnie polutowalismy :good:

Opublikowano

witam Panowie mam prośbe chciałbym zamontować u siebie w silniku 1.8 turbo benzyna tempomat kod silnika aeb czy jest taka mozliwosc czy nie ?

Opublikowano

na pewno jest taka możliwośc :good: tylko nie wiem jak z podłączeniem ,czy poszczególne kolory przewodów będą sie zgadzać :wallbash: ale myśle ze nie powinieneś mieć problemów :good:

Opublikowano

na pewno jest taka możliwośc :good: tylko nie wiem jak z podłączeniem ,czy poszczególne kolory przewodów będą sie zgadzać :wallbash: ale myśle ze nie powinieneś mieć problemów :good:

_solar_ a czytales caly watek? nie podpowiadaj nieprawdy koledze :gwizdanie:

Opublikowano

witam to wkoncu da sie wstawić do mego silniczka tempomat czy też nie?jezeli nie to dlaczego do niektorych silnikow da rade a do niektorych nie?

Opublikowano
  • Autor

witam to wkoncu da sie wstawić do mego silniczka tempomat czy też nie?jezeli nie to dlaczego do niektorych silnikow da rade a do niektorych nie?

da się ale gra (chyba) nie warta świeczki, bo jak się domyślam masz gaz na lince a żebyś do tego dołożył tempomat to musisz założyć to co poniżej:

tempomat.bmp

Opublikowano

chyba dam spokoj szkoda bo chcialem miec ale widze ze to wyzsza szkola jazdy :(

Opublikowano

ten link to do opisu jesli masz kompa na 2 wtyczki a co jesli jest jedna wtyczka???i silnik 1z

Opublikowano

Witam wszystkich, mam standardowe pytanie - czy w mojej A4 można zamontować tempomat i czy jest ktoś w okolicy Wrocławia co to robił?

Opublikowano

Witam wszystkich, mam standardowe pytanie - czy w mojej A4 można zamontować tempomat i czy jest ktoś w okolicy Wrocławia co to robił?

a czytales chociaz caly watek???

Opublikowano
  • Autor

sprawdź na kodach wyposażenia czy masz taki kod 0L2
Opublikowano
  • Autor

to oznacza że masz pedał gazu z modułem elektronicznym, czyli dołożenie tempomatu jest bajecznie proste: wymiana manetki i podłączenie się z wiązką od tempomatu pod białą kostkę (tak jak u mnie w dieslu)

Opublikowano

A gdzie mogę kupić taką wiązkę kabli wraz z kostką pod manetkę. A może ma ktoś na sprzedaż coś takiego - wiązkę, kostkę a może nawet manetkę? :)

Opublikowano

np. allegro.pl

Opublikowano

he dla 0L2 mam taki opis elektronicznie nastawny zawór dlawiący (przepustnica)

Opublikowano
  • Autor

dokładnie to 0L2 - Electric throttle actuation - Elektryczne uruchomienie przepustnicy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie do Krzyńka. Czy może porobiłeś lepsze fotki białej kostki bo interesuje mnie jakie kolory mają kable w pinach 7,8,9,10 u Ciebie. Wstawię foty mojej białej kostki (górna część kostki, WTYCZKA z pinami żeńskimi) jeśli mógłbyś sprawdzić jak to wygląda u Ciebie byłbym wdzięczny.

aead2a5ef0cf6d32m.jpg 2e2f765c5637dad8m.jpg

Dodam dla wszystkich zainteresowanych że w AFN-ach po liftingu nie podłączymy się według opisu Hołka bo nie ma kostki żółtej, a w pozostałych kostkach które są, nie zgadzają się z opisem kolory kabli. Jest za to "upragniona" kostka biała.

Opublikowano
  • Autor

postaram się sprawdzić :wink4: