Opublikowano 11 Listopada 201411 l Pterygoplichthys multiradiatus http://pl.wikipedia.org/wiki/Pterygoplichthys_multiradiatus
Opublikowano 11 Listopada 201411 l czyli zbrojmik?bo nie wiem jakiego samca kupic.tylko ze tam piszą ze on sie w akwarium nie rozmnarza?
Opublikowano 11 Listopada 201411 l Tak zbrojnik tak prawidłowo powinno być nie glonojad a co do rozmnażania tej odmiany poczytaj na innych forach
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Ja mam kurcze dwa samce a mówił sprzedawca że to parka^^.Ma ktoś może rozbore klinowa? Wymieniłbym sie na molinezje bo mam tego pełno
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Najpierw sie upewnie, ze napewno to samce^^ Dawno ich nie widziałem:D
Opublikowano 13 Listopada 201411 l No tak... samiec zbrojnika przez dlugotrwale przesiadywanie w chacie mógł ocipieć [emoji6] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] nadane z nory szczura
Opublikowano 14 Listopada 201411 l i wychodzi na to ze mój glonojad to zbrojnik lamparci.(gibiceps) i niestety trudno odróżnić samca od samicy.teraz mam dylemat.
Opublikowano 15 Listopada 201411 l No to niezłego masz gada A mi się w pracy(tam mam akwa) pyszczaki wytarły jak byłem na L4, a już byłem zawiedziony, że nic z tego nie będzie
Opublikowano 17 Listopada 201411 l Witam, od dłuższego czasu zastanawim się nad kupnem akwarium (moje pierwsze). Nie znam się na tym kompletnie dlatego pisze może ktoś z was mi pomoże w wyborze. Akwarium ma stać w ścianie między salonem a kuchnia, myślałem o ok. 112-180 L. Rybki raczej "większe", filtr wewnętrzny (brak miejsca). Może lepiej kupić od kogoś kompletne? http://olx.pl/oferta/akwarium-240l-120cm-45cm-45cm-szklo-8mm-CID103-ID7uvYF.html Panie, kupiłem ale okazało się że wirtualne pomiary..........w naturze się nie sprawdziły,,,,akwarium za duże a dziewczyny muszą mieć miejsce na kiecki....zostałem przy 100l z doświadczenia wiem, że warto od razu kupić duży baniak.....kiedyś wydawało mi się że 100 to dużo....ale jak zobaczyłem rybki rosnące w 240l to szczęka opadła ( moje rybki karleją w 100). Edytowane 17 Listopada 201411 l przez RAWULI
Opublikowano 29 Listopada 201411 l z doświadczenia wiem, że warto od razu kupić duży baniak.... Dobrze gadasz Aleeeee ... od razu załóż , że i ten większy , będzie za mały po tygodniu ... Edytowane 29 Listopada 201411 l przez ROBERT
Opublikowano 29 Listopada 201411 l z doświadczenia wiem, że warto od razu kupić duży baniak.... Dobrze gadasz Aleeeee ... od razu załóż , że i ten większy , będzie za mały po tygodniu ... A to niby czemu,? Nie wiem jak podchodzicie do akwarystyki, ale cotygodniowa podmiana wody w dużym akwarium może być uciążliwa, dodatkowo większe akwarium to większe koszty. W domu mam 63l i to jest optymalna wielkość dla mnie. Choć przez te prawie 20lat jak w moim domu jest akwarium miałem już różne zbiorniki uznałem ze 63l jest ok, podmiana 25l wody z RO to nie problem co innego gdybym miał podmieniac 120litrow, bo akwarium 240l tez miałem. Lepsze małe a zadbane, przyciągające wzrok niż wielkie a zaniedbane. Mam w pracy akwarium 2000l i wiem ile roboty jest z podmianą. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Ja w domu mam 120 i szukam czegoś większego. Planuje 240l. A w zeszlym tygodniu w pracy musiałem robić restart 100l bo syf kila i slimaki. [emoji35] Tapniete z HGW 2