gumis855 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Witam Wszystkich serdecznie. Koledzy potrzebuje pomocy nie wiem kompletnie co sie stalo jechalem swoja audiczka a4 b6 1.9 tdi (165PS) i nagle przy 3 tys obrotow strzał w silniku z tylu pelno smierdzacego dymu. auto nie chce jechac ani nic, Zgasiłem je i tak stoi, nie mam zielonego pojecia co sie stalo, dodam tylko ze mialem problemy z tym ze wpadalo mi auto w tryb awaryjny. Pomożcie nie mam czym jezdzic
vauxhall95 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 turbo poszlo w piz*ziec.Moze nie zatarles silnika.Nie odpalaj go.
gumis855 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 zatrzec chyba nie zatarlem olej jest miedzy maksimum a minimum, odrazu zagasilem i nie odpalam. Moze tak byc ze jakis waz sie odczepil czy cos? patrzylem zagladalem ale nic nie widac zadne weze zadne kolanka nie pekly. Czyli turbo tak?
yarek7504 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Witam Wszystkich serdecznie.nagle przy 3 tys obrotow strzał w silniku z tylu pelno smierdzacego dymu. auto nie chce jechac ani nic, miałem to samo...jeden wirnik w turbawce ukręciło(a dymu poszło tyle że straż pożarna przyjechała)
vauxhall95 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 jak sie tobie nudzi zdejmij weze od dolotu i zobacz luz wirnika i ile oleju w dolocie
gumis855 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 dokladnie tyle dymu bylo ze ludzie to sie zatrzymali 500 metrow przedemna hehe dzieki koledzy za odpowiedzi zamowilem turbinke w na wtorek w przyszlym tygodniu bede mial, jak zamontuje dam znac co i jak. Pozdro
Musashi Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Turbina była zanieczyszczona sadzą. Kierownice zmiennej geometrii zablokowane, wskutecz czego w dolocie panowało zbyt wysokie ciśnienie. Byc może na skutek przeładowania po prostu efektownie spadł lub pękł wąż dolotu. Oglądałeś rury dolotu? Taka sytuacja może się zdarzyć szczególnie jeżeli dodatkowo czujnik ciśnienia w dolocie jest zanieczyszczony sadzą i mierzy nieprawidłowo.
gumis855 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 ogladalem patrzylem tam wszedzie i tak jakby nic nie spadlo nic sie nie stalo nie ma nigdzie nawet sladow oleju jakiejs sadzy czy czegos, turbo bylo i tak do wymiany pod koniec miesiaca bo juz strasznie gwizdalo i nie ciagnelo tak jak powinno i bardzo czesto wpadalo w tryb awaryjny. Turbo zamowilem po regeneracji za 1100 zl z roczna gwarancja plus zestaw uszczelek za 135 zl ale jezeli oddam im swoje stare turbo to wtedy zwroca mi 300 zl a wszystko to w miejscowosci Cieśle koło Oleśnicy, wujek mojej dziewczyny zmieniał tam juz dwa razy turbo w dwoch pasatach i smiga do dzisiaj zadowolony jak cholera.
Rekomendowane odpowiedzi