Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fale na wykresie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj podskoczyłem do nowej hamowni w Lublinie aby sprawdzić co wyrzuci po Gdańskich modyfikacjach. Program był robiony niejako przy okazji wywalania pompy oleju i wycinki DPFa. Na wykresie zastanawiają mnie te nierówności w przyrostach. Na poniedziałek jestem umówiony na diagnostykę ale do poniedziałku może ktoś coś będzie miał do powiedzenia.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/21OYUjLc-OUZcA26KnXc9NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Opublikowano

a co Ci powiedzieli fachowcy w lbl ?

Opublikowano
a co Ci powiedzieli fachowcy w lbl ?

1500, żegnam :D

falowanie jest odczówalne również "z fotela" czy tylko hamownia to pokazuje?

Opublikowano
  • Autor

Wyyrazili zaniepokojenie - mam jechać na diagnostyke lada dzień - Szarpania lub utraty mocy nie wyczuwam wcale podczas jazdy. Przed pomiarem i w trakcie autko zaczynało poddymiać. Wczoraj wymieniłem filtr powietrza i już nie dymi (miał przejechane ok 15 tyś). Może to on był przyczyną tych dziwnych fal na wykresie.

Wysłane z mojego Transformer TF101G za pomocą Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hamowałes na hamowni obciazeniowej , czy inercyjnej ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak MAHA to na pewno obciążeniowa ;-)

Opublikowano

a wczym te fale szkodzą?

Opublikowano

fale oznaczaja ,ze osprzet moze kulec lekko,np sprezarka, datego najlepiej zrobic komplet logow i mamy czarno na bialym

Opublikowano
fale oznaczaja ,ze osprzet moze kulec lekko,np sprezarka, datego najlepiej zrobic komplet logow i mamy czarno na bialym
to tuner nie robil logow ?
Opublikowano

nie wiem co za tuner mu to robil, nie napisal

Opublikowano

''wyrazili zaniepokojenie''... az dachowanie myszka zrobilem ze smiechu.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

fale na wykresie według mnie T do czyszczenia, przeładowywuje....

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że temat jeszcze żyje. Ogólnie byłem jeszcze raz u chłopaków w fabryce mocy i stwierdzili mały kibel :) Podobno podczas wycinania DPFu w AZ Serwis w gdańsku i modyfikacji softu wgrali go tak, że nie zapisuje błędów w sterowniku silnika. Na hamowni kilka razy złapał ponoć notlaufa a żadnego info w sterownikach (coś w tym może i jest bo odkąd pamiętam w silniku nigdy nie było błędów). Turbinka także pomału zbiera się do regeneracji - ale na razie nie miałem czasu się tym zajmować.

Także czeka mnie regeneracja turbo, wgranie na czysto softu z BPW i hamowanie na nowo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wycieta tabela bledow...mozesz przeplywke odpiac i tez nic nie wyskoczy ;)

Dla AZ serwis softy pisze SoftCar raczej dynometem powinien Ci auto shamowac przed wydaniem?

Moze turbo zaczelo sie przycinac juz po modyfikacji?

Opublikowano
  • Autor

Do modyfikacji nie było żadnych problemów z autem. I w sumie nadal nie jest źle - w codziennym użytkowaniu.

Ale czy stało się to przez modyfikację czy nie - nie jestem tego w stanie określić. Autko ma 280 tyś i cały czas na fabrycznej turbo, więc ma już chyba prawo trochę siadać.

Opublikowano

mariusz > pytanie proste czy masz wykres serii i moda zrobionego przez AZ Serwis?

Jesli nie masz to wrozymy z fusow i moze rzeczywiscie trzeba byc "zaniepokojonym". Jesli masz i tam jest ladnie i rowno to po prostu turbo zaczelo sie zacinac po modzie i nie ma co sie stresowac tylko wyczyscic geometrie.

Opublikowano
  • Autor

A ktoś dostał od nich wykres? Miał być wysłany. Chyba nikt z tego co czytałem nie mógł się doprosic. Ja tam pojechałem na wywalkowanie a mod to niejako przy okazji. Nie zastanawiam się teraz nad tym tylko planuje to wyzerowac, zrobić turbo jak będzie trzeba i wgrać coś na nowo. Chyba w fabryce mocy bo mam ich pod nosem.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

fale są jak na pomorzu :decayed: