Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o analizę logów po zmianie softu - błąd 17958

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przed zmianą softu turbina przeszła małą regenerację tj. została wypiaskowana. Po tym zabiegu przestała łapać notlaufa. Mechanik zmienił soft i moja a4 zbiera się jak marzenie ale tylko do 3 biegu. Na 4 przy ok 3800 obrotach odcina, mam nadzieję, że te dwie grupy pomogą kolegą określić w czym tkwi problem.

Grupy: 003,011 - http://vaglog.rtnet.pl/jaszczur13_77801.html

Pozdrawiam

Opublikowano

zaraz to bedziesz musial w piasku kasy szukac na sprezarke.Przeladowuje jak glupia czym predzej ja wyjmij.A mechanik niech robi zawieszenia a nie softy.

Opublikowano
Witam

Przed zmianą softu turbina przeszła małą regenerację tj. została wypiaskowana. Po tym zabiegu przestała łapać notlaufa. Mechanik zmienił soft i moja a4 zbiera się jak marzenie ale tylko do 3 biegu. Na 4 przy ok 3800 obrotach odcina, mam nadzieję, że te dwie grupy pomogą kolegą określić w czym tkwi problem.

Grupy: 003,011 - http://vaglog.rtnet.pl/jaszczur13_77801.html

Pozdrawiam

soft jest fatalny, kaz sobie wgrac serie i pojedz do kogos kto ma o tym pojecie ...

Opublikowano

Zrobiony był chip właśnie po to żeby turbo więcej ładowało, zastanawia mnie tylko dlaczego nie łapie notlaufa od razu przy 3100 obrotach kiedy już idzie pełne doładowanie? Tylko przy około 3700 obrotach.

Opublikowano
Zrobiony był chip właśnie po to żeby turbo więcej ładowało, zastanawia mnie tylko dlaczego nie łapie notlaufa od razu przy 3100 obrotach kiedy już idzie pełne doładowanie? Tylko przy około 3700 obrotach.

bo tak jest zrobione w oprogramowaniu sterownika ...

Opublikowano

sek w tym ze on jej wogole nie podkrecil,ale prawdopodobnie nagrzebal w limiterach.Koksu dowalil pewnie sporo.

Opublikowano
sek w tym ze on jej wogole nie podkrecil,ale prawdopodobnie nagrzebal w limiterach.Koksu dowalil pewnie sporo.

probowal , ale nie udolnie ...

Opublikowano

Wrózbici...

Do autora wątku.

1. Wgraj serie.

2. Uzdatnij sprezarke do wspolpracy z autem.

3. Wykonaj komplet logów.

4. Jesli pkt3 .. OK... jedz do kogos na porzadną modyfikacje.

A u tego kolesia jak juz Patryk zauwazyl .... mozesz klocki zmienic.

Opublikowano

a ja mam inne zdanie co do tego czipa, pomimo nie ruszenia jednego ogranicznika to może być przyzwoity czip o ile reszta modyfikacji jest prawidłowo zgrana w jedną całość

spanky napisz czemu ktoś kto dobrze wie o tym ograniczniku go specjalnie nie ruszył, bo jest jeden bardzo ważny powód dla którego można go nie ruszyć, nic ci do głowy nie przychodzi?

tak to wygląda jak sterowanie VGT działa prawidłowo i modyfikacja jest ok: http://img528.imageshack.us/img528/1042/0111989.png

nadal nic ci nie przychodzi do głowy? auto zbiera się bardzo dobrze, nie dymi i ma ze 140km, po ustawieniu ogranicznika jak prawie każdy by chciał różnicą w jedzie żadna, ale jest w czymś co jest właśnie zagadką:)

ps. do autora, przemik ma racje, jak reszta modyfikacji jest źle ustawiona turbo może tak odlatywać