Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ocena komfortu na zawieszeniu S-line 1BE na 235/45 R17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie ET 47 i 225/45/17 przy feldze 7J ale miejsca mam więcej stanowczo a też myślałem że będą potrzebne jakieś dystanse....

Opublikowano

no tak, ale opona węższa o 10 mm, ET większe tylko o 2, więc teoretycznie o 8mm więcej luzu tam masz jeśli dobrze licze. No i u mnie 7,5J felga... Jak je zakładałem to się przestraszyłem, że w ogóle nie wejdą. Nie chcę sobie zniszczyć czegoś i mam teraz wątpliwość czy moge je bez obaw założyć

Opublikowano

Śmiało zakładaj 17 ja jeżdzę na 18 i jestem zadowolony.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czołem. Felgi wybrane, kupione, założone. Zdecydowałem się jednak na 16", możecie się już nabijać ale moim zdaniem jest ok :P

Felgi z Audi TT 7.5JX16H2 ET45 nr 8J0601025B, opony BRIDGESTONE TURANZA ER 300 205/55 R16

823cd9e7d6259e36med.jpg

bfe506966c053522med.jpg

Opublikowano
:thumbup1:
Opublikowano

dobrze jest każdy dobiera sobie zawieszenie i koło według siebie i swoich upodobań i potrzeb:wink:

Opublikowano

to pokazałes autko swietnie sie prezentuje kolorek sliczny do tego s-line a ładna felga dopełniła by i zróbiła by piękną robote.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Niedługo czeka mnie zmiana opon. Teraz mam 235/45/R17 (zawieszenie 1BV) czyli opona jak fabryka dała. Zostawiać 235/45 czy może kupić 225/45?

I jakie opony do felgi RS6 18''?

Opublikowano

jak zawsze każdy będzie miał inną opinię:grin: ja np.zmieniłbym na 225/17 takie mam teraz od wiosny:wink:

Opublikowano

225/45 ciut tańsze z tego co widzę, komfort i spalanie to w porównaniu do 235/45 chyba nie za duża różnica?

Opublikowano
225/45 ciut tańsze z tego co widzę, komfort i spalanie to w porównaniu do 235/45 chyba nie za duża różnica?

225/45 chyba minimalnie mniejsze opory toczenia i lepsze prowadzenie w koleinach trzeba to wziąć pod uwagę przy wyborze...

Opublikowano

Dzięki za opinię ;)

Opublikowano

Witam na zimę mam 225/45 17 komfort , niema się do czego przyczepić latałem na nich do maja, wówczas założyłem 235/35 19 latam do teraz auto zdecydowanie lepiej się prowadzi, spalanie minimalnie się zmieniło, a co do komfortu nadal jest , audi ma taki zawias że radzi sobie bez najmniejszego problemu, pozdrawiam.

Opublikowano

Pojęcie komfortu jazdy po dziurawych drogach jak widać nie jedno ma imię :-)

Opublikowano

Latam na takim zestawie 6 miechów i dochodzę do wniosku, że nie jest tak źle. Na pewno nie na tyle żeby niekomfortowo jeździć.

Lepiej czuć asfalt, samochód sztywniej wchodzi w zakrenty, poza tym koleiny są trochę bardziej odczówalne. Poza tym jest spoko :)

Opublikowano
Podepnę się pod temat. Niedługo czeka mnie zmiana opon. Teraz mam 235/45/R17 (zawieszenie 1BV) czyli opona jak fabryka dała. Zostawiać 235/45 czy może kupić 225/45?

I jakie opony do felgi RS6 18''?

do rs6 225/40 lub 235/40 osobiście mam tą szerszą i jest ok

Opublikowano
Witam na zimę mam 225/45 17 komfort , niema się do czego przyczepić latałem na nich do maja, wówczas założyłem 235/35 19 latam do teraz auto zdecydowanie lepiej się prowadzi, spalanie minimalnie się zmieniło, a co do komfortu nadal jest , audi ma taki zawias że radzi sobie bez najmniejszego problemu, pozdrawiam.

Jeździłem na różnych felgach, m.in. 15 i 17 cali. Już przy zmianie z 15 na 17 jest znaczna różnica - auto jest twardsze, lepiej trzyma się drogi. Ale komfort niestety jest gorszy i tego nie da się ukryć. Niektórzy nie pilnują ciśnienia w kołach i np. ładują do 15-stek po 2.8, wtedy faktycznie moze nie ma różnicy - ale jak się trzyma odpowiednie ciśnienie (dostosowane do rozmiaru opon) to różnica jest.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam zawieszenie 1be, mam gumy 235/45/17 i jestem bardzo , ale to bardzo zadowolony z takiego zestawu, komfortowo jest, a samochod trzyma sie drogi jak pociag szyn :),

Opublikowano

Apropo cisnienia w oponkach, w moich 225/45/R17 jakie cisnienie jest dobre? bo wiadomo ze nie mam sie raczej co sugerowac tym co na klapce od wlewu..

Opublikowano

Ja zaczynałem od 15'' w zime i lato 17'' i stopniowo zwiększałem.

Teraz zima jest 16'' a ma być 17''. A na lato juz mam 18''

Wszystko kwestia przyzwyczajenia. A wygląd bezcenny.

Na 15'' straszna koza. Na 16'' nie wiele lepsza. Jak już to minimum 17''.

18'' już ładnie wygląda, nie wspominając o 19''.

A z jazdą idzie sie przyzwyczaić i nauczyć jeździć.