gosia Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam mały problem. przy większych prędkościach słyszę szum powietrza tzn. tak jakby wiało górą prawych drzwi. niby uszczelka dobrze przylega, a jednak szum jest denerwujący. Proszę o pomoc!!!
Radek321 Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Poprostu trzeba drzwi podregulować i będzie OK
gosia Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Opublikowano 5 Listopada 2006 Były regulowane ijest jeszcze gorzej!!!
spanky Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam mały problem. przy większych prędkościach słyszę szum powietrza tzn. tak jakby wiało górą prawych drzwi. niby uszczelka dobrze przylega, a jednak szum jest denerwujący. Proszę o pomoc!!! podciagnac troszke drzwi do góry .... P.S szum powietrza przy wiekszych pedkosciach w A4 jest normalny ....
Cayman Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam. Również mam ten problem. Szum powietrza słychać bardzo wyraźnie już przy 100km/h. Dochodzi z zaokrąglonych narożników szyb. W jaki sposób można się tego pozbyć?
kowi Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Sposób jest może "brutalny" ale mi pomogło "przygięcie" ramiki drzwi do środka. Oczywiście najpierw opóściłem na maxa szybę. Nie potrzeba do tego żadnych narzędzi tylko rączki
adadur Opublikowano 6 Listopada 2006 Opublikowano 6 Listopada 2006 Z odginaniem drzwi to tak robiłem 15 lat temu w starej skodzie ale w A4 bym się nie odważył.
dark79 Opublikowano 6 Listopada 2006 Opublikowano 6 Listopada 2006 trzeba popuscic rame drzwi i troche do srodka nagiac i dokrecic, a jak nie pomaga to regulacja drzwi na zawiasach, tak to bywa z autami po przejciach :roll:
spanky Opublikowano 6 Listopada 2006 Opublikowano 6 Listopada 2006 trzeba popuscic rame drzwi i troche do srodka nagiac i dokrecic, a jak nie pomaga to regulacja drzwi na zawiasach, tak to bywa z autami po przejciach :roll: wcale nie musi to byc wina klasniecia lamp za latarnia .... :twisted:
dark79 Opublikowano 6 Listopada 2006 Opublikowano 6 Listopada 2006 trzeba popuscic rame drzwi i troche do srodka nagiac i dokrecic, a jak nie pomaga to regulacja drzwi na zawiasach, tak to bywa z autami po przejciach :roll: wcale nie musi to byc wina klasniecia lamp za latarnia .... :twisted: tzn?? ja niby wiem jak mialem bite auto, a drzwi mi opadly delikatnie i bede musial je regulowac na zawiasach a jak kupowalem bie bylo tego problemu
Dexter Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 może nie trzeba tak łokcia chłodzić i będzie ok
Cayman Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 może nie trzeba tak łokcia chłodzić i będzie ok Ja nie z "tych" :mrgreen:
Gość MorgothDBMA Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 mi też jakby szumiało lekko powyżej 140-150 już nie pamiętam dokładnie ile....
bialy4 Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 dark79, Czy możesz opisać bliżej jak to zrobić.
dark79 Opublikowano 8 Listopada 2006 Opublikowano 8 Listopada 2006 sciągasz tapicerke drzwi, tam jest rama po której chodzi szyba, luzujesz chyba 4 śruby od tej ramy i regulujesz ile ci potrzeba, poten dobrze dokręcasz
bialy4 Opublikowano 8 Listopada 2006 Opublikowano 8 Listopada 2006 Dzięki musze się za to zabrać jak najszybciej.
chesterooo Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 u mnie przez szyber szumi ,ale zasuwam osłonę i przestaje
gosia Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2006 już odkryłam przyczynę szumu! rama po której chodzi szyba ma wewnątrz uszczelkę która jest opuszczona w rogu i to jest przyczyna szumu! nie mogę jej niestety unieść ponieważ blokuje szyba.
Rekomendowane odpowiedzi