kkuba83 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 witam klimatyzacja mi dziala jak jade a jak sie na chwile zatrzymam to zaczyna leciec cieple powietrze a jak znowu rusze to jest ok czy to moze wentylator od chlodzenia klimy nie dziala ??
wojtas-audi Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 No sprawdz wentylator, ja mialem cos podobnego w A6
lukaszr Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jedź do serwisu klimatyzacji i tam powinieneś uzyskać wszystkie info - robiłeś przegląd klimy ? kiedy ? Możliwe, że coś jest z wentylatorem (-ami) nie tak i jak jedziesz to jest chłodzenie skraplacza i wtedy chłodzi. Nie włączaj klimatyzacji dopóki tego nie naprawisz, bo szkody mogą być kosztowne.
Grzesiek_CH Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Masz manualna klime czy climatronica? Sprawdzenie wentylatora to przeciez banalna sprawa, wlaczasz klime i widzisz czy wentylator chodzi czy nie.
kamil21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 podepne sie pod ten temat, u mnie nie dziala klima tzn nie kreci wentylator, nie dochodzi prąd do niego. Na bezpieczniku jest napiecie, gdzie szukac przyczyny?
kkuba83 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 mam manulna klme i jak mam wlaczana klime to wentylator nie chodzi
jocker01 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 czesc. skoro nie chodzi to nalezy sprawdzic dlaczego! sprawdz czy dochodzi prad do wentylatora jezeli dochodzi to do wymiany wentylator. Pozdrawiam Jocker01
wojtas-audi Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 czesc. skoro nie chodzi to nalezy sprawdzic dlaczego! sprawdz czy dochodzi prad do wentylatora jezeli dochodzi to do wymiany wentylator. Pozdrawiam Jocker01 Dokladnie , u mnie w A6 byl padniety wentylator - zatarty, wymienilem go lecz nadal nie chodzil , do wymiany byl jeszcze bezpiecznik pod kierownicą pod tapicerką
Peterka Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Podepnę sie do tematu, a mianowicie: jak auto jest zimne i jedzie to klima chłodzi bardzo mocno.A kiedy auto nabiera temperatury i jeździ sie powoli w korkach to klima chłodzi dużo słabiej. Wentylator od silnika chodzi, od klimy włącza się co jakiś czas, np. na postoju jak włączę klime to po chwili wentylator też zaczyna prace(czy wentylator powinien chodzić cały czas??), czy przyczyną tego stanu rzeczy może być skraplacz? Proszę o pomoc.
igor0111 Opublikowano 19 Lipca 2008 Opublikowano 19 Lipca 2008 witam klimatyzacja mi dziala jak jade a jak sie na chwile zatrzymam to zaczyna leciec cieple powietrze a jak znowu rusze to jest ok czy to moze wentylator od chlodzenia klimy nie dziala ?? Objawy jak u mnie.Wczoraj postanowiłem sprawdzic co sie dzieje i wybudowałem wentylator.Nówka sztuka kosztuje co prawda 130 zł ale chciałem sie pobawić.Okazłało się że skończyły się szczotki.Troszke je podpiłowałem i wysuwaja się dalej o jakieś 5mm.Ku mojemu zdziwieniu wentylator zastartował .Komutator jest juz mocno wytarty wiec nie bedzie mi go żal nawet jesli całkowicie skończą sie szczotki a sprężyny narobią jeszcze większych szkód.Narazie chodzi i ładnie chłodzi nawet na postoju.....tylko jak długo...??
igor0111 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Na szybko szukałem na allegro, ale nie znalazłem odpowiednich rozmiarów.Wiadomo ze mozna przerobic z troche wiekszych ale jakos nie miałem na to czasu, pozatym doprowadzenie pradu do szczotek nie jest lutowanie ani przykrecane tylko jakos wtopione w całośći, a do tego potrzebna byłaby już fachowa ręka
wojtek2626 Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 przy manulanej klimie wentylator sie nie włacza dopiero gdy w układzie jest za wysokie cisnie załacza sie wentylator, przynajmniej jest tak u mnie
Rekomendowane odpowiedzi