Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy tez tak macie >

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj jadac prosta droga przy predkosci 140-150 km/h i przy wietrze, czulem jak mi lekko auto znosilo raz w prawo raz w lewo, ze musialem delikatnie kierownica krecic, a raczej poruszac, raz w jedna, raz w druga strone...z ciekawosci jadac inna droga tez prosto przy predkosci 100km/h puscilem kierownice i auto jechalo prosto, czy to normalne , czy mam sie obawiac ze cos jest nie tak ? Dodac musze, ze wczesniej jedzilem puntem, ktore jest mniejszym autem i w sumie 140-150km/h racze nim nie osiagalem, czy to mozliwe ze musze sie przestawic na to auto ?

Czy moze pomimo duzego czy srednie wiatru, auto powinno sunac jak po szynach ?

Opublikowano

Tez tak mam :) wydaje mi się, że to wina silnego wiatru, ale chętnie poczytam opinie innych :)

Opublikowano

Boczne podmuchy wiatru sa niebezpieczne, nie raz zdarzalo mi sie jechac w takich warunkach roznymi samochodami i czasem trzeba bylo mocno kierownice trzymac :decayed:

Opublikowano

u mnie też tak jest.

Opublikowano

Ja jak czasem puntem jade to przy 100km/h wydaje mi sie ze mi zaraz auto porwie :D

Opublikowano
  • Autor

To mnie troche uspokoiliscie, bo bylem na gemoetrii i mi posutawiali ladnie zbieznosc, wiec skoro jest zbieznosc to chyba z zawiecha wszystko ok ?

Opublikowano

kolego tak jest chyba u wszystkich także sie nie przejmuj takim problemem

Opublikowano

Normalka przy wietrze - spróbuj 2XX pojechać - wtedyjest wesoło dopiero. Mi tylni zderzak przy tej prędkości lekko naderwało z zaczepów/slizgów :D

Opublikowano
  • Autor

No to mnie troche uspokoiliscie :) Bo juz myslalem ze cos nie tak jest.

Opublikowano

Oczywiście mowa o pustej przestrzeni gdzie nie ma drzew tylko wielkie pole. W lesie takich wiatrów nie ma.

Opublikowano

Normalnie zachowanie samochodu , przejedz sie przy wietrznej pogodzie jakimś busem to zobaczysz co to znaczy bujanie heheh

Opublikowano

Ja tak miałem jak jechałem autostradą A4 jak były te silne wiatry w stronę Katowic i też musiałem lekko kręcić kierownicą. Także wszystko jest ok :hi:.

Opublikowano

fajnie się pustym Sprinterem Maxem jeździ w takich warunkach :kox:

Opublikowano

To normalne jak wiatr zapitala prawie tak jak Ty.

Najgorzej jak wyjeżdza sie np z lasu a tu boczny wiatr.

Opublikowano

Ostatnio jak mi dmuchnęło przy 160 na obwodnicy Słupska to też musiałem się posiłować z kierą.

Opublikowano

Najgorsze są te chwile, gdzie na ekspresówkach, zaczynają, lub kończą się ekrany, potrafi wtedy ładnie dmuchnąć i bujnąć autem.

Opublikowano

Silny podmuch wiatru potrafi przewrócić busa, np tuż po wyjeździe z lasu. Boczne podmuchy wiatru są niebezpieczne. W sobotę jechał przede mną młody chłopak VW Bora, lecieliśmy tak sporo powyżej 100 km/h, po wyjeździe na otwartą przestrzeń wiatr zepchnął go na lewy pas, dobrze ze droga była bardzo szeroka i nic nie jechało z przeciwka. W innym przypadku by pisali: "samochód z niewiadomych przyczyn zjechał na przeciwny pas ruchu...."