krzysparco Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam Mam problem ostatnio ze spalniem wychodzi ok 17l/100km LPG jezdze spokojnie i wylacznie po miescie mam automata ale miesiac temu spalo mniej !!! Dzis podlaczylem interface pod STAG-4 i sonda 1 i 2 (wedlug programu) stoi na 0,41 i nie rusza nic na lpg i Pb na niskich i wyokich obrotach. Co zrobic wiem ze najlpiej sonde zmienic ale jak sprawdzic czy to sonda napewno itd?? Pozdrawiam
Łukasz13 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Sonda pewnie nie podłączona pod staga... tak jak kolega napisał najlepiej podłączyc vaga.
krzysparco Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2012 podlaczylem pod kompa wyskoczyl blad sondy po skasowaniu juz sie nei pokazal jutro podlacze sobie znowu pod interface i sprawdze czy dziala sonda jak nie dziala to znowu na kompa sprawdze czy jest blad jak jest to trzeba chyba sonde kupic ;( PS w 1,8 125km jest 1 czy 2 sondy??
edekxp Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 podlaczylem pod kompa wyskoczyl blad sondy po skasowaniu juz sie nei pokazal jutro podlacze sobie znowu pod interface i sprawdze czy dziala sonda jak nie dziala to znowu na kompa sprawdze czy jest blad jak jest to trzeba chyba sonde kupic ;( PS w 1,8 125km jest 1 czy 2 sondy?? W A3 jest jedna z takim silnikiem Vag-silnik i sprawdź czy sonda rysuje sinusoidę na wolnych obrotach, u mnie właśnie w A3 nie rysowała i czasem błąd, wymieniłem i jest OK
krzysparco Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2012 OK sonda zmieniona na interface widac ze sie rusza itd ale mam pytanie czy nie musze zrobic jakiejs adaptacji jesli tak to jak bo jak mialem e38 to po wymianie sond trzeba bylo robic adaptacje. Dzieki
qrczak91 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 w 1.8 jest jedna. Sam też wymieniałem
krzysparco Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 mam takie pytanie bo mam automata i przy 100km/h mam obroty ok 3000 i spalnie w miescie ok 15lpg ale widmomo nie jezdzilem jak dziadek raczej dynamicznie czy to normalne spalnie??
edekxp Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 WitamMam problem ostatnio ze spalniem wychodzi ok 17l/100km LPG jezdze spokojnie i wylacznie po miescie mam automata ale miesiac temu spalo mniej !!! Dzis podlaczylem interface pod STAG-4 i sonda 1 i 2 (wedlug programu) stoi na 0,41 i nie rusza nic na lpg i Pb na niskich i wyokich obrotach. Co zrobic wiem ze najlpiej sonde zmienic ale jak sprawdzic czy to sonda napewno itd?? Pozdrawiam Sonda może nie być podłaczona i nie bedzie chodzić w Stagu. Sterownik LPG bierze dane z czasów wtrysków PB a nie z sondy, ona służy tylko do podglądu Sprawdź sondę w vagu bedzie wiadomo czy jest dobra, jeżeli zła to zalewa go PB ale również LPG więc wyższe spalanie
krzysparco Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2012 ok sonda wymieniona ale spalanie nadal 15l lpg ale jezdze dynamicznie tym automatem chyba tak musi byc??
Arkadiuso Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Masz komputer pokładowy (fis)?? Jakie masz spalanie PB..
Arkadiuso Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 To jedynie zostaje Ci sprawdzenie spalania realnego PB.. zatankuj do pełna (tak wiem boli) przejedź 100km i znowu do pełna.. tylko jeździj na PB tak samo jak jeździsz na LPG. Gazu ma spalić koło 20% więcej niż benzyny.. wtedy jest prawidłowo..
Rekomendowane odpowiedzi