bediks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 witam, otorz przez zime zaniedbalem troche swoje fele, ogolnie sa malowane chyba pod kolor auta, nie znam sie na tym ale chyba takim samym lakierem jak na aucie , okazalo sie ze grzalo mi tylne hamulce i z tylu uzbierala mi sie niezla skorupa z pylu od klockow i tarcz popsiukalem to ostatnio preparatem do felg potem na myjke cisnieniowa z bardzo bliska to troche skorupy odpadlo i teraz czym to najlepiej zmyc zeby nie uszkodzic lakieru na felach ktos mi poradzil akre do mycia silnikow ze moze cos pomoze, czytalem ze mleczko cif moze da rade ale czy nie porysuje tym lakieru ogolnie w katach ramion felg mam tez taki rdzawy nalot i to tez chcialbym zetrzec pasta lekko scierna? czy jakas chemia do kuchni i kibli? nie zezre lakieu? kolor mam srebrny jakby co
chriss Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tutaj masz temat o picowaniu felg moze sie przyda http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?228608-Detailing-kół-alu-BMW-E61-M5-19-quot
bediks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2012 wszystko fajnie zrobione ale za te pieniadze ktora wydal na specyfiki to bym na nowo felgi pomalowal he he chodzi mi raczej o wyczyszczenie za parenascie dziesiat zl
kkam Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 jak chcesz tanio to kup benzynę ekstrakcyjna do usunięcia smoły i środek do mycia silnika, np k2 akra
bediks Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 no wlasnie mi akre ktos polecil ze wszystko zmyje i nie szkodzi lakierowi jak bym mial fele na aucie za 3 k to bym moze taki zestaw kupil co ten od bety
clinque Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Bierz akre, myje wszystko...Psiknij, zostaw to na 5minut, potem gabka z woda i ludwikiem i malina
bediks Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 a rdzawy nalot tez wezmie , czy warto jakims tempo pojechac?
clinque Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 spsikasz 2 razy to pojdzie i nalot, generalnie tylko smola nie zejdzie, trzeba troche 'poskrobac' wew felgi jesli ci to przeszkadza:wink:
kkam Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 jeżeli to tylko nalot to da rade, jeżeli wychodzi rdza to nic z tym nie zrobisz
mlodyabc Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Myłem malowane felgi ze smaru pochodzącego z przegubu i benzyna ekstrakcyjna rewelacyjnie sobie poradziła. A było tego sporo.
Rekomendowane odpowiedzi