Killer1984 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witajcie, Ostatnio wymieniłem komplet wahaczy bo grały jak na jakimś koncercie.... Pomimo wymiany dalej słychać stuki końcówki drążków wymienione w zeszłym roku na lemforder... nie wymieniane jedynie są drążki kierownice. Byłem w SKP na szarpakach i facet mówi, że wszystko sztywne i nie widzi żadnych luzów - sprawdzał kilka razy, bujałem autem i nic nie widział... Stukanie najbardziej słuchać na delikatnych nierównościach najbardziej na tzw. tarce przy światłach... na zgaszonym silniku jak się rusza energicznie kierownicą to słychać stuki jakby z maglownicy ale podobno to normalne... dziś wydawało mi się, że na odpalonym również lekko przenosi się na kierownicę będę wracał zaraz do domu to sprawdzę jeszcze raz... drążki kierownicze też mogą powodować takie stuki?( jest to takie głuche stukanie... ) da się je sprawdzić nie wyciągając z auta? dzięki za pomoc
Tommy Gun Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zmagam się z tym samym i zostają nam albo amorki albo poduszki amorków. Lub ewentualnie gumy stabilizatora.
rikardo Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witajcie, Ostatnio wymieniłem komplet wahaczy bo grały jak na jakimś koncercie.... Pomimo wymiany dalej słychać stuki końcówki drążków wymienione w zeszłym roku na lemforder... nie wymieniane jedynie są drążki kierownice. Byłem w SKP na szarpakach i facet mówi, że wszystko sztywne i nie widzi żadnych luzów - sprawdzał kilka razy, bujałem autem i nic nie widział... Stukanie najbardziej słuchać na delikatnych nierównościach najbardziej na tzw. tarce przy światłach... na zgaszonym silniku jak się rusza energicznie kierownicą to słychać stuki jakby z maglownicy ale podobno to normalne... dziś wydawało mi się, że na odpalonym również lekko przenosi się na kierownicę będę wracał zaraz do domu to sprawdzę jeszcze raz... drążki kierownicze też mogą powodować takie stuki?( jest to takie głuche stukanie... ) da się je sprawdzić nie wyciągając z auta? dzięki za pomoc Spróbuj wymienić jeszcze te drążki bo mogą być przyczyna tych problemów. Miałem podobna sytuacje wymieniłem zawieszenie wraz z amortyzatorami i po złożeniu pojawiło się pukanie. Sprawca był drążek kierowniczy z prawej strony na którym ręcznie nie dało się wyczuć luzu ale przy ruszaniu nim przesuwał się bardzo luźno na przegubie kulistym a pasowanie tego typu elementów w przypadku sprawnego powinno być ciasno a luźno czyli po zadziałaniu siły powinien się przesuwać a w moim przypadku sam przesuwał się pod swoim ciężarem. Po wymianie problem pukania ustał
Killer1984 Opublikowano 4 Września 2012 Autor Opublikowano 4 Września 2012 Dzięki Panowie za odpowiedź Właśnie sęk w tym, że ja wymieniłem wszystko: amortyzatory, komplet wahaczy i gumy stabilizatora, końcówki drążków wymienione w zeszłym roku . Mam nadzieję, że to będą te drążki kierownice bo już poszło sporo kasy a dalej puka Wydaje mi się, że takie głuche pukanie pojawiło się po wymianie wahaczy... rikardo - wydaje mi się, że też stuka bardziej po prawej stronie... po świętach wezmę się za to i wymienię oba mam nadzieję, że wreszcie się uspokoi to pukanie ---------- Post dopisany 19-04-2012 at 17:31 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2012 at 21:45 ---------- Cześć, Wymieniłem drążki kierownicze i końcówki drążków i........ pukało dalej wszedłem dziś jeszcze raz na kanał żeby sprawdzić wszystkie śruby czy dobrze dokręciłem ale wszystko było sztywne... lekko się podłamałem bo już nie miałem pomysłu co to może pukać... aż spojrzałem na łapę skrzyni jest złamana zaraz nad poduszką i pewnie to ona tak napie*** ........ kupię, wymienię i dam znać czy to było to:thumbdown: ---------- Post dopisany 04-09-2012 at 14:26 ---------- Poprzedni post napisany 19-04-2012 at 17:31 ---------- No więc poduszki nie udało mi się dostać... ale została ładnie pospawana i trzyma... ale stuki jak były tak są dalej... Teraz doszło do tego, że jak hamuję to słuchać taki "strzał", że aż czuć to na podłodze... myślicie, że wahacze (SRL) mogły się aż tak posypać przez te 3-4 miesiące? Przejechane będzie z 5 tysięcy... koła 17" opony 225/50...
Lukasz_N Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Czesto wlasnie dolne wahacze wydaja z siebie takie oglosy podobne do strzalu, szczegolnie banan.
Killer1984 Opublikowano 4 Września 2012 Autor Opublikowano 4 Września 2012 OK, jutro postaram się go wyciągnąć i zobaczę czy ma luzy...
Rekomendowane odpowiedzi