pawel_tl Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2012 czyli kupic tylko amory z głębkim kołnierzem? ---------- Post added at 09:16 ---------- Previous post was at 08:53 ---------- miałem odwrotną sytuację, założyłem 1BE od przedlifta i przód usiadł mi za mocno. Po oględzinach okazało się, że kołnierz amortyzatora 1BE z przedlifta na którym opiera się sprężyna jest głębszy niż ten od 1BA Polift. Przełożyliśmy kołnierze od amorków 1BA i wszystko było ok, przód zrównał się z tyłem. Ty masz pewnie amorki z płytkim kołnierzem i musisz założyć z głębokim (różnica między tymi kołnierzami w głębokości to o ile dobrze pamiętam ok. 3-4cm) a wtedy zrównasz przód z tyłem kolego to o czym piszesz to fachowo sie nazywa dolna miska sprężyny, o to chodzi??
ŁukaszA4 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jak już mówicie fachowo to w A4 nie ma mcphersona
pawel_tl Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jak już mówicie fachowo to w A4 nie ma mcphersona ;-p
wladi Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Podepnę się do wątku jeśli można i mam pytanie czy tył mojej padaczki nie siedzi za nisko:eusathink: mam zawias 1BV http://fotoo.pl/show.php/204292_dsc-2162.jpg.html
gregfr Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ja mam dokladnie tak samo. Tyl siedzi mi minimalnie nizej. Co radzicie zeby obnizyc przod, a wzmocnic tyl? Czesto jezdze z kompletem ludzi i pelnym bagaznikiem, dlatego jakas kategoria wagowa wyzsza by sie przydala...
ŁukaszA4 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Kup po prostu minimalnie obniżone sprężyny i powinno być dobrze. A czy kupisz komplet czy tylko na przód to wybór należy do Ciebie.
pucy1 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Nie martw sie moj tez stoi przodem jak koza i nic nie pomaga, dzis zalozylem sportowe sprezyny to tyl siadl ok a przod moze ze 2cm. Nie mam juz koncepcji.
gregfr Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 No wlasnie sie martwie.... Kupilem sprezyny H&R -35 mm i zakladam tylko na przod... zoabcyzmy jak to wyjdzie
ghost2255 Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Ja po założeniu LPG miałem tył troszkę niżej, niż przód i nie podobało mi się to. Kupiłem przednie sprężyny 1BE i po problemie.
ryba85 Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 ja miałem tak a teraz mam tak przud mam teraz dosyc nisko.
Robertuss Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Podepnę się pod temat z pytankiem: Czy do sprężyn pochodzących z tylnego zawieszenia gwintowanego KW można założyć sportowe amortyzatory (niegwintowane) np. MTS?
yamahayzfr13 Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Jak wam stoi za wysoko to flex i tniecie zwoje na sprezynach az bedzie giit
Rekomendowane odpowiedzi