kkam Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Yhy, w sumie racja, dołożysz elektryczne szyby i wtedy rączka do wymiany. Ja Chciałem kupić moduły ale kkam zawiesił działalność i lipa. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Działalności nigdy nie było. To było tylko hobbystyczne zajęcie w wolnych chwilach. Pod koniec lipca będę mieć kilka zestawów, więc jakbyś był chętny to coś sie znajdzie.
Iwson Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Hej, Posiadam 8E0 959 433 AT - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu. Czy obsłuży składanie lusterek?
MilUl Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Witam, posiadam moduł komfortu 8E0 959 433 BA - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby). Czy obsłuży składane lusterka? Silniczki szyb mam z końcówką B czyli wymiana na E,F,G lub bez literki, ale ktoś pisał, że F nie obsługuje to jak to w końcu jest ? Lusterka składane z 14 pinami mają pamięć , jak to się ma do opuszczania prawego lusterka przy cofaniu, co jest jeszcze potrzebne ? Pozdrawiam
tom4275 Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Witam, posiadam moduł komfortu 8E0 959 433 BA - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby). Czy obsłuży składane lusterka? Silniczki szyb mam z końcówką B czyli wymiana na E,F,G lub bez literki, ale ktoś pisał, że F nie obsługuje to jak to w końcu jest ? Lusterka składane z 14 pinami mają pamięć , jak to się ma do opuszczania prawego lusterka przy cofaniu, co jest jeszcze potrzebne ? Pozdrawiam moduł komfortu obsłuży silniczki do wymiany tak jak napisałeś (zwracaj uwagę przy zakupie czy wersja europejska), F w wersji angielskiej nie obsłuży 14 pinowe lusterka zadziałają poprawnie z modułem pamięci (potrzebny moduł, przyciski w drzwi i instalacja do tego) lub z moduł od kkam'a Edytowane 23 Września 2016 przez tom4275
MilUl Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Dzieki wielkie tom4275, po czym rozpoznac czy to wersja europejska ? Pozdrawiam
tom4275 Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Dzieki wielkie tom4275, po czym rozpoznac czy to wersja europejska ? Pozdrawiam numer europejskich zaczyna się od 8E1 a anglik od 8E2 i dodatkowo jest na czarnym tle pisany białymi literami więc jak zdjęcie niewyraźne a będziesz widział na naklejce czarny pasek to anglik, nie pomyl też z tylnymi modułami, numer zaczyna sie od 8E0
tom4275 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 też numer, 8E1 europa i 8E2 anglik, a wzrokowo to trzeba by było przyłożyć do swoich i wtedy widać że mają inny kąt ustawienia
MilUl Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 wszystko już mam, jeszcze pytanie odnośnie fotochromów zewnętrznych, jak od pomarańczowej kostki w słupku A (pin 7,8) przeciągam dwa kable to w które piny się wpinam od sterownika dzwi ? Niektórzy pomijają to i po prostu wpinają się za kostką od lusterka, chce żeby to miało ręce i nogi. Pozdrawiam
K4rol81 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Też w piny 7 i 8. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
MilUl Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Dzięki, a ta kostka pomaranczowa powinna znajdować się na wysokości lusterka w tym słupku ? Bo tam nie ma tej kostki, wyjmowałem też cała lampke srodkokowa zeby dostać się do kostki lusterka srodkowego, ale też nie widać, trzeba odkręcić lusterko ?
moglaj80 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 kostkę pomarańczowa masz w słupku A na dole i z tamtąd ciągniesz po dwa kable do sterownika do fotochromu
golomb1337 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Mam pytanie jest możliwe że mam tylko jedno składane lusterko ? Składa mi się tylko lewe . Jak sprawdzić czy prawe się zepsuło czy po prostu nie ma składania ?Pozdrawiam
nitroo Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Odczytaj nr sterownika VAG
tom4275 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Mam pytanie jest możliwe że mam tylko jedno składane lusterko ? Składa mi się tylko lewe . Jak sprawdzić czy prawe się zepsuło czy po prostu nie ma składania ? Pozdrawiam jak wyjmiesz wkład i zajrzysz w miejsce gdzie wychodzą wszystkie przewody to 2 powinny iść z tyłu za trzpień wokół którego następuje obrót lusterka, a reszta idzie od przodu
golomb1337 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Mam pytanie jest możliwe że mam tylko jedno składane lusterko ? Składa mi się tylko lewe . Jak sprawdzić czy prawe się zepsuło czy po prostu nie ma składania ? Pozdrawiam jak wyjmiesz wkład i zajrzysz w miejsce gdzie wychodzą wszystkie przewody to 2 powinny iść z tyłu za trzpień wokół którego następuje obrót lusterka, a reszta idzie od przodu zaglądałem tam własnie i tam na tył idzie coś ala różowy z niebieskim idzie za . Mam też wolna wtyczkę ale w obu lusterkach tak jest . Gdzie w vagu sprawdzę numery sterownika ? Mam kabel ale trochę zielony w diagnostyce . Pozdrawiam
tom4275 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Mam pytanie jest możliwe że mam tylko jedno składane lusterko ? Składa mi się tylko lewe . Jak sprawdzić czy prawe się zepsuło czy po prostu nie ma składania ? Pozdrawiam jak wyjmiesz wkład i zajrzysz w miejsce gdzie wychodzą wszystkie przewody to 2 powinny iść z tyłu za trzpień wokół którego następuje obrót lusterka, a reszta idzie od przodu zaglądałem tam własnie i tam na tył idzie coś ala różowy z niebieskim idzie za . Mam też wolna wtyczkę ale w obu lusterkach tak jest . Gdzie w vagu sprawdzę numery sterownika ? Mam kabel ale trochę zielony w diagnostyce . Pozdrawiam zgadza się te dwa kabelki są od składania, numery sterowników sprawdzisz w module 46 pojedyncza wtyka taka szeroka czarna to od fotochromu Edytowane 23 Października 2016 przez tom4275
car_diag_cork Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam, A4 B6 Anglik. Lusterka mam składane. Moduły 8E2959801/802 bez literek na końcu. Przez przypadek uwaliłem sterownik w drzwiach kierowcy (zwarcie na lampce w drzwiach). Czy mogę wymienić sterownik drzwi kierowcy na 8E2959802F, a w drzwiach pasażera zostawić stary ster bez literki na końcu?
Rekomendowane odpowiedzi