Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Panowie/ Panie pomocy!!! Ukradli Audi a4 avant 1.9 TDI [licho nie śpi]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to ja tez podam jeden przyklad,na co trzeba uwazac,szczegolnie kobiety wychodzac z auta na zakupy,w wiekszosci ludzie uwazaja na swoje portwele,wiec jesli trzymasz go w rece w sklepie wydaje ci sie,ze nic ci sie nie stanie :gwizdanie:

wprawny kieszonkowiec wyjmie ci kluczyki z plaszcza,szybciej niz portwel z torebki-reszte sobiedogwizdajcie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

No tak sprawa jest grubsza - starta auta [ takiego auta ] jest dla mnie wielkim ciosem. Niestety w aucie miałem 26 telefonów komórkowych fabrycznie nowych co potęguje całą tą sprawę. Z jednej strony moja głupota :wallbash: a z drugiej może większa szansa, że po tel dojdą do auta :przebiegly: . Poza tym sopockie kamery nie pomogą bo kradziez miała miejsce na mazurach u moich rodziców, gdzie jestem zameldowany - bezradność mnie niszczy... ;([br]Dopisany: 07 Maj 2008, 10:38 _________________________________________________Dzięki wszystkim za udział w tym forum! i za wszelkie sugestie! Dziś 5 dzień po kradzieży i ani widy ani słychu. Policja zapewnia o swoich działaniach i że cała sprawa raczej nie rozstrzygnie się na dniach. Choć wszyscy mówią, że jakby chcieli okup to już dawno by dzwonili tym bardziej że w samochodzie były moje wizytówki. No tak ale skąd pieniążki na ewentualny okup?!? ;( Jakoś się trzymam, bo nie mam innego wyjścia i wciąż mam nadzieje że auto odzyskam.

Opublikowano

trzymaj sie stary i nie załamuj. podam przykład znajomemu w biały dzień z parkingu zwinęli A6, a na ławce obok przed blokiem siedzieli sąsiedzi i nic się nie kapli. po 2 dniach złodzieje zadzwonili po okup ale on zgłosił sprawę na policje i tu pochwała dla gliniarzy bo spisali się na medal. auto odzyskał mam nadzieję że swoją audinkę także odzyskasz. pozdro[br]Dopisany: 07 Maj 2008, 11:09 _________________________________________________aha a tak nawiasem mówiąc to ja swoją kupiłem od Niemca z jednym kluczykiem :kwasny: na którym jest namalowany kluczyk. co o tym sądzić :mysli:

Opublikowano

Jeden kluczyk i to serwisowy to troche malo....powinien byc jeszzce jeden albo dwa i dodatkowo wzornik do dorabiania. Pozostale kluczyki pewnie GDZIES TAM sa....skoro kupiles od niemca to prawdopodobienstwo mniejsze ze ktos ci do auta z kluczykiem podejdzie ale zawsze....zastanowil bym sie nad wymiana zamkow....bo bylobyszkoda gdyby cos...odpukac w niemalowane - ale przypadek kolegi uczula zeby dmuchac na zimne...

Opublikowano

Poza tym sopockie kamery nie pomogą bo kradziez miała miejsce na mazurach u moich rodziców, gdzie jestem zameldowany

Napisz może z jakiej miejscowości zostało skradzione, chociaż wątpię żeby auto było jeszcze w tym samym wojewodztwie. Popatrzę tu i tam...

Opublikowano

hmm,

przykra sprawa,

w takich sprawach sprawdza sie moja taktyka, w ten sam dzien co kupuje samochod zakladam alarm u znajomego. Nie wazne ze samochod ma juz alerm czy inne tam zabezpieczenia nie ufam w zabezpieczenia ktorzy robia inni. Do dzis odpukac nie zginal mi zaden samochod...

Po tych telefonach to dobrze mowisz warto ogladac teraz allegro , bo gdzie je sprzedac jak nie na allegro...

Sprzedawcy tak odrazu nie obwiniajmy i pamietajmy ze to zlodziej nas pilnuje a nie my zlodzieja

Opublikowano
  • Autor

Auto skradziono w Działdowie woj. war.-maz. Xandmar napisz skąd ta policja co zgarnęła złodzieji A6?

Opublikowano

Współczuję,

Przeżyłem już 2 próby kradzieży mojego autka od 4 lat... w takim kraju niestety żyjemy.

Wyrazy współczucia dla kolegi. Wiem jak to jest gdy wychodzisz rano z domu i nie jesteś pewny pod którym drzewem zaparkowałeś aż..... uświadamiasz sobie, że hmm... nigdzie go nie ma :(

Co do kluczyków powinny być 2 scyzoryki i jeden serwisowy....

Polecam sprawdzić czy poprzedni właściciel nie zrobił sobie ksera dowodu rejestracyjnego i nie zamówił kluczyka tuż przed sprzedażą samochodu.... trochę to wszystko podejrzane....

Opublikowano

policja była miejscowa, czyli z komendy powiatowej w Oświęcimiu

Opublikowano

musisz dotrzec do poprzedniego wlasciciela i wypytac ile bylo kluczykow gdy odddawal auto temu handlarzowi,czy byl kluczyk serwisowy (nowe auto ma 2 klucze+1 serwisowy).

na psy nie licz (wiem z doswiadczenia),musisz sprawa zajac sie sam lub wynajac detektywa.

druga sprawa,zlodziejom kluczyk jest nie potrzebny,w nie zaminowanym aucie wystarcza dwa srubokrety i jestes w srodku(fabryczny alarm to parodia)+VAG i auto odpalone.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiejszego dnia 23.09.2008 miedzy 0.30-7.oo skradziono mi auto szukam zlodzieja zaplace za odzyskane auto i za zeczy ktore byly dlamnie dużo warte a zlodziejowi sie nie przydadzą !!!!!!!!!!!!!

o to fotka mojej audiczki

9abed83ef8118fc9.jpg

ta fotka z tylu jest troche nie aktualna bo z tylu zostal tylko napis TDI a z drugiej strony nasza klubowa naklejka naklejona zgodnie z propozycja klubu !!!

cda70c828f836a1c.jpg

Nie posiadam auto kasko i z miłą chęcia odkupil bym auto od złodzieja !!!!

Opublikowano

Nie chcę Cię dołować ale jednego tu nie rozumiem . Na odkupienie auta od złodziei masz pieniądze ( kilka-klikanaście tysięcy złotych ) , a na pełne AC ( 1400zł) lub choćby od samej kradzieży ( 600-700zł) nie znalazłeś.

Opublikowano

to ci wytlumacze jak nie rozumiesz : Na wykupienie auta wezme pozyczke ktora mnie pogrązy ale bede mial auto i dlatego zapozycze sie a jezeli o auto kasko to pani mi wyliczyla 3800 tyle co wykupienie auta

Opublikowano
:shocked: Gdzie Ci ta pani tyle wyliczyła ???? Ja mam dokładnie takie samo auto jak Ty i dwa lata temu gdy było jeszcze więcej warte za AC od samej kradzieży dałem 700zł na rok. Dziś pewnie zapłaciłbym od samej kradzieży około 500-600zł ale wolałem dołożyć i za pełne AC dałem 1200zł. Czy nie lepiej było wziąść pożyczki 700zł ???
Opublikowano

masz racje lepiej !! zebym wiedzial że upadne to bym usiadł :hi: wiesz jak czlowiek jest zdesperowany to wszystko zrobi ?? 2 dzieci brak pracy i myslio o tym ze ci ukradną auto czy o tym zeby gdzies znalesc prace i utrzymac rodzine przy zyciu ??

Opublikowano

Rozumiem Cię, naprawdę współczuję i nie chcę dołować. Każdy z nas może znależć się w tak trudnej sytuacji jak Ty.

Ja oprócz Malucha każde auto ubezpieczałem od kradzieży, bo nigdy nie miałem garażu i auto zawsze stało pod chmurką. Jeszcze raz powtarzam - AC od samej kradzieży z kwoty 25000zł to wydatek 600-700zł/rok. Nie ryzykujcie - Audi to jedna z najczęściej kradzionych marek, a jak to mówią " przezorny zawsze ubezpieczony".

Opublikowano

najlepsze zabezpieczenie to ubezpieczenie

Opublikowano

AC od samej kradzieży z kwoty 25000zł to wydatek 600-700zł/rok.

gdzie Ty się ubezpieczasz? ja płacę 7k rocznie AC+OC - 10% zniżek

Opublikowano

W PZU AC od samej kradzieży tzw minicasko około 700zł z wartości auta 25000zł.

Ja mam pełne AC w PTU - 30% zniżki składka 1200zł / rok.

OC 50% zniżki w LINK4 - 420zł/ rok.

Składka też pewnie zależy od miejscowości zamieszkania ponieważ w pewnych regionach kraju częściej kradną auta.