Dev Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 to zalezy od tegop w jakim stanie jest zacisk i wszystko co jest z nim zwiazane
dziadekM Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam. Jak to w końcu jest ze nakładaniem smaru miedziowego między piastę i tarczę? Na forum już kilka razy wyczytałem żeby lekko przesmarować żeby nie rdzewiało, lepiej później tarcza zeszła itp. Z kolei oglądam sobie czasami program "Samochód marzeń - kup i zrób" i tam ten "mechanior" zawsze twierdzi że w żadnym wypadku nie można nic smarować bo się tarcze pokrzywią. Ja założyłem nowe tarcze i lekko przesmarowałem no i nie wiem czy nie rozbierać i nie czyścić do sucha skoro to szkodzi tarczom.
Dev Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 daj spokój z "szamanem" niby od czego maja sie pokrzywic ? od smaru ? :polew::polew: posmaruj troche, rozetrzyj tarcza o piaste i poskładaj podstawa to dokładne oczysczenie piasty szczota na flexie, żadne druciaki i tego typu podobne gó....a
dziadekM Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No tak zrobiłem jak mówisz i jest git. Ale po co może miliony osób w błąd wprowadza. Że niby nawet gwarancji nie uznają jak znajdą ślady smaru
POWER-KRIS Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dziś oglądałem produkty LM i maja jakiś preparat do hamulców a w zastosowaniu pisze ze do aut z systemem ABS i w nawiasie w których nie można stosować past miedzianych. O co im kuźwa biega? Mam na tym to pisze http://allegro.pl/liqui-moly-pasta-do-zaciskow-i-hamulcow-i3293616143.html Dobra juz wiem o co chodzi http://www.hamulce.net/smary-w-ukladach-hamulcowych.html Smary. Pdf Sony Xperia Tapatalk 4
DCA Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A może problem jest z servo? Przecież w naszych modelach łapą wodę a potem rdzewieją. Osłabia się w ten sposób siła wspomagania hamulców...
Rekomendowane odpowiedzi