szczawik Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 a co to za 300seta? sigma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 nikon 55-300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawik Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 bardzo ladnie ostrzy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos_s Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Portret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3i Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 CANON 7D ---------- Post dopisany at 08:07 ---------- Poprzedni post napisany at 08:02 ---------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 To wątek "Nasze fotografie". Mojemu wujowi na ślubie robił zdjęcia kolega z klasy. Tomasz Tomaszewski. Z kolei ja, do klasy chodziłem z Rafałem Latoszkiem. Nie podrzucam tu jednak ich galerii, bo chyba nie taki był zamysł tego wątku. Fascynaci znajdą te galerie na forach fotograficznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Skoro Cię tak to bolało to usunąłem, a to spadło z mojego kalkulatora :naughty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Absolutnie mnie nie zabolało Unikaj centralnego kadru, kiedy nie jest wskazany. W przypadku moich zdjęć centralny kadr jest wskazany mniej więcej raz na 10 tysięcy zdjęć. I taka wartość jest w przypadku fotografii amatorskiej jak najbardziej poprawna. Niektórzy twierdzą, że jakiekowliek zdjęcie z kadrem centralnym jest błędnie skadrowane. Przy makro przydałaby się zdecydowanie mniejsza głębia ostrości, by wyciągnąć temat, który chcesz pokazać. W tej chwili sporo niepotrzebnego "śmietnika" odciąga wzrok od tego co chciałeś pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lennox Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 @Chmarski czy Ty nie jesteś czasem z forum Oly? coś kojarzę Twojego nicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Na forum Oly praktycznie się nie udzielałem. Najwięcej na Pentaxowym (dość dawno) i CF (bardzo dawno). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Chmarski z tym raz na 10tys to przesadziłeś. Zdarzają się ładne, symetryczne rzeczy do fotografowania które aż się proszą o centralny kadr i oś symetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Wiem. Dlatego wskazałem na amatora. Jak ktoś tłucze wazony z kwiatkami czy jakąś inną martwą naturę, to się zgodzę. Ja u siebie na palcach jednej ręki mogę policzyć ile tych centralnych kadrów było właściwych. Reszta była niewskazana. Najśmieszniejsze jest to, że moje zdecydowanie najlepsze foty jakie do tej pory ustrzeliłem, to centralne kadry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 fotografia to nie inżyniera, a sztuka i wszystko zależy od tego jaki mam styl,co nam się podoba i co chcemy pokazać dlatego nie przesadzałbym z tym centralnym kadrem "Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Żeby tak wszyscy myśleli... Ileż to razy zjechali mi zdjęcia za kadr centralny... ... zdjęcia wyróżnione w międzynarodowych konkursach fotograficznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Chmarski daj przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Co wolisz? Listeczki czy elektrownię? ---------- Post dopisany at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany at 20:23 ---------- A masz oba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 w listku obowiązkowy centralny kadr. Inaczej być nie mogło ---------- Post dopisany at 00:55 ---------- Poprzedni post napisany at 00:54 ---------- ps, mogę pamiętać tą fotę z CF ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Obie zwyciężyły w Pojedynkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinor Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi