ALBINEK Opublikowano 4 Października 2012 Autor Opublikowano 4 Października 2012 Paczka z licznikiem wreszcie dzisiaj do mnie dotarła . Pewne jest to że samego prędkościomierza przełożyć nie mogę , kolorowy wyświetlacz można wyjąć bez problemu tylko nie wiem czy sam wyświetlacz można włożyć do moich zegarów , jeśli tak to byłoby świetnie . W sobotę kilka kwestii się wyjaśni. Można by przełożyć same tarcze licznika ale ten europejski na godzinie 12 ma 100 km/h a ten angielski 80 mil/h więc to się nie pokrywa .Koleś który ma robić te adaptacje przywiezie jeszcze jeden w milach od rs4 , może to będzie śmiesznie wyglądało ale jak się uda i będzie prawidłowo pokazywał prędkość to go wezmę . Wtedy ten europejski z kolorowym wyświetlaczem będzie na sprzedaż . Dałem za niego 400 zł plus przesyłka której nie liczę , ale wiem że tyle nie dostanę . Będzie on ze spisanym z niego pinem .Byle do soboty ... 1
gregoor Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 czyli jaki dokładnie licznik masz na handel? bo znajomy jest zainterere.... daj znać na priv
Gość cwiara Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Samego wyswietlacza kolorowego nie wlozysz do czerwonego fisa. Inny procesor ktory steruje wyswietlaczem.
ALBINEK Opublikowano 8 Października 2012 Autor Opublikowano 8 Października 2012 W sobotę okaże się czy można go zaadoptować do anglika , jeśli się uda to super !. Nie wiem czy prędkość będzie dobrze pokazywał . Wracam w niedziele wieczorem ze zlotu i wtedy się okaże czy jest na sprzedaż .Jest to licznik do A4 B7 2005-2008 z kolorowym wyświetlaczem. Muszę mieć kolorowy wyświetlacz , ten czerwony mnie osłabia. ---------- Post dopisany 08-10-2012 at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany 05-10-2012 at 12:58 ---------- Tak więc już po zabiegu , pacjent żyje !. Licznik został wymieniony i działa. Najciekawsze jest to że mój oryginalny licznik był taki jakie ma A4 B6 tj. RB4 a ten nowy był RB8 . Nie było to jednak problemem dla fachowca który mi to robił. Przepisał immo ale to nie pomogło , zrobił coś jeszcze czego nie ogarniam i poszło . Różnica jest nie samowita . Przepisał mi też mój stan licznika .Jedynie dodatkowo musiałem wpisać kod do radia bo nie działało , Zamówiłem już przeskalowana tarcze do licznika żeby była w milach . Tak więc wszystko dobrze się skończyło.
Gość cwiara Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 W ostatnich rocznikach B6 i w pierwszych B7 liczniki do siebie pasowaly nawzajem. Ja mialem na naklejce rb8 i zalozylem do B6. Pokrecone troche jest z tymi licznikami ale wazne ze dziala Teraz przynajmniej oko cieszy
ALBINEK Opublikowano 14 Października 2012 Autor Opublikowano 14 Października 2012 Fotki jak to wyglądało wcześniej i jak wygląda teraz .
gregoor Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 wczesniej nie było check'a
Fr0styyy. Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 wczesniej nie było check'a Bo silnik pracował Te liczniki z B6 ładniejsze wskazówki miały imo
gregoor Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 wczesniej nie było check'a Bo silnik pracował hahahahahhaha faktycznie
ALBINEK Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 Te wskazówki są identyczne tylko różnymi aparatami fotki robione , dlatego taka różnica .
ALBINEK Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 Ja mam B7 . Mam tamte stare zegary muszę się przyjrzeć .Jak coś to zawsze mogę zmienić . Spostrzegawczy jesteś ja nie zauważyłem .
kaned84 Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) witam, z góry przepraszam za odkop, poszukuję kogoś kto przeprowadzi podobną operację, ale na śląsku. Mam już licznik z "kolorowym" wyświetlaczem na podmiankę, stary jak i nowy są rb4, ktoś pomoże? Pozdro, Edytowane 12 Listopada 2014 przez kaned84
PiterEL Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam Aby nie zakładać dodatkowego tematu proszę o pomoc. Jak wymontowac zegary w B6 albo B7. Ja co prawda mam Seata Exeo i w nim chce wymontować ale pewnie to będzie wyglądało podobnie. Pilnie potrzebuję pomocy gdyż dziś chce wymontować ponieważ coś brzeczy mi pod deską w jakby za zegarami i wkurza mnie to bardzo. Pilnie proszę o pomoc.
wojtas Oslo Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 witam wszystkich Chassinr:WAUZZZ8E07A026150 kto z szanownych kolegow doradzi jaki licznik do b7 mam czerwony a chcial bym kolor jest tych numerow sporo i drugie pytanie vag dasch 5,29 ogarnie temat mam jeszcze vcds pozdrawim
szogun0 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Jak masz chińczyka Vag Dash, to ci szybciej uwali niż zrobi ten licznik. A VCDS-em to sobie poustawiasz kodowania i inspekcje, jak już dopiszesz licznik. On ci nie pomoże z immobilizerem w tym samochodzie. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez szogun0
wojtas Oslo Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 a jak mam ten polski produkt z allegro , czym to mozna zrobic , co ogarnia tego boscha ,wlasnie uwalilem vag dasch em edc 16 zablokowal sie calkiem i laweta ..wiec ostroznie ,,,orginal 500 euro ,chyba oddam do fachowcow ale jestem mechanikiem i nie lubie sie poddawac ..
Gość cwiara Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Przed jakąkolwiek ingerencją czy to w ecu czy w licznik robi się kopie wsadu aby uniknąć właśnie takich niespodzianek. Sprzęt to nie wszystko, potrzebna jest jeszcze odpowiednia wiedza której nikt Ci za darmo nie ujawni.
wojtas Oslo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 wiem wszystko tylko on podczas laczenia z ecu sie zawiesil i stanal w miejscu w koncu wylaczylem wsio potem safe i immo sie rozsynchronizowalo nie chcial sie juz polaczyc z ecu trzeba bylo rozbierac ecu i po bdm sie laczyc i odblokowac udalo sie i wsio dzialalo ele immo szlak trafil i trzeba bylo off zrobic wiec wiedza kosztuje ..
Rekomendowane odpowiedzi