Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zaadoptować kolorowy licznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś już to robił, a mianowicie instalował licznik kolorowy zamiast zwykłego w B6. Licznik mam z 2003 roku i chcę zamienić na kolorowy z 2003 roku. Dużo z tym zabawy i czy musi zrobić to fachowiec?

Opublikowano

Trzeba mieć odpowiedni sprzęt :wink: i wydać na niego min. 1tys. PLN .

Lepiej to zlecić osobie co zajmuje się takimi rzeczami .

Opublikowano
  • Autor

No ok muszę tylko kogoś takiego znaleźć:kwasny: a nie wiesz ile mogą wziąć za taką usługę?

---------- Post dopisany at 20:29 ---------- Poprzedni post napisany at 20:28 ----------

A czy kolesie którzy kręcą liczniki takie rzeczy robią?

Opublikowano
  • Autor
Ty jednak Domin jesteś niezastąpiony:notworthy:

---------- Post dopisany at 21:07 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ----------

Sprawa wygląda tak: dzwoniłem do kolesia i powiedziałem o co chodzi a on że w sumie nigdy się nie dotykał Audi:facepalm: że u siebie w Golfie robił ale nic poza tym (to po chu..steczkę się ogłasza) pytał czy orientuję się czy już w Audi tego roku było imo 4? Koleś ma sprzęt taki w kit czyli nie z najwyższej półki i mówił że jeżeli to jest kwestia z czytania imo i przepisania do nowego licznika to no problem ale musi doczytać w necie jak to zrobić:polew: kuźwa co za fachowcy....:kwasny:

Opublikowano

Wykonam taką usługę bez problemu. Mam opanowane kodowanie liczników RB8 w tym modelu oraz B7 również. Koszta to 500pln

pozdrawiam

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

Wykonam taką usługę bez problemu. Mam opanowane kodowanie liczników RB8 w tym modelu oraz B7 również. Koszta to 500pln

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

pozdrawiam

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

pozdrawiam

Ulala aż pincet trzeba dać za taką przyjemność:slina: to ja chyba podziękuję i sprzedam ten licznik:grin: a po drugie to chyba na odległość tego nie zrobimy co:naughty:
Opublikowano

pozdrawiam

pozdrawiam

to jest RB4 , 500:facepalm: troszku przegiołeś , kosztuje to 100-150 zeta:wink:

Wladi na odległość też zadziałamy , najwyżej wyślemy zegarki komu trzeba

Opublikowano
  • Autor

pozdrawiam

pozdrawiam

to jest RB4 , 500:facepalm: troszku przegiołeś , kosztuje to 100-150 zeta:wink:

Wladi na odległość też zadziałamy , najwyżej wyślemy zegarki komu trzeba

Dzwoniłem do Olka z AZ i mówił że raczej to ogarnie jak będę na spocie to jeszcze z nim pogadam i myślę że damy radę ale dzięki Dominik:wink:
Opublikowano

jeśli ktoś ma odpowiedni program, to z wytarganiem licznika i wsadzeniem drugiego to max 30min:wink: sam byłem tego świadkiem u siebie:decayed:

Opublikowano
  • Autor
jeśli ktoś ma odpowiedni program, to z wytarganiem licznika i wsadzeniem drugiego to max 30min:wink: sam byłem tego świadkiem u siebie:decayed:
No taką mam nadzieję bo nie mam zamiaru kwitnąć cały dzień i patrzeć jak ktoś się męczy z niewiedzy:naughty: jak coś to jeszcze się pomyśli co i jak, a to Ty u siebie też zmieniałeś na kolor?
Opublikowano

no jasne:decayed:

Opublikowano

Dominik ,a masz kogoś sprawdzonego, kto wyciągnie pin z licznika, bo mam tylko jeden kluczyk i pasowałoby w końcu dorobić jakiś zapas. :grin:

Sorry za OT

Opublikowano

Dominik ,a masz kogoś sprawdzonego, kto wyciągnie pin z licznika, bo mam tylko jeden kluczyk i pasowałoby w końcu dorobić jakiś zapas. :grin:

Sorry za OT

spoko:wink: podeśle na pw fona jutro:whistling:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. chcialbym wymienic licznik na kolor mam autko z marca 2003r 1.9 TDI z jaka literka szukac licznik kolor? i z ktorego roku musi byc ten licznik pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

chyba kazdy licznik kolorowy dieslowy podejdzie? widzialem ostatnio na alledrogo za chyba 300pln? njestety benzynki droższe...

Opublikowano

no raczej nie kazdy :) ktos ma mozliwosc sprawdzenia tego z jakim nr musi byc licznik do Mojej audi?

Opublikowano

tak jak mówiłem, z tego co czytam, to wystarczy ze bedzie licznik RB4 kolor i bedzie smigał, nawet od 2,5 TDI, chyba ze masz furkę z USA lub Anglik to cos tam sie moze gryźć.

Jak masz RB4 kolor i piny obu liczników to potem tylko adaptacja i powinien smigać. W sobotę się za to biorę u siebie :)

Opublikowano

ja mam goscia co to zrobi no ale w Szczecinie...placilem 200zl za montaz,stary licznik sprzedalem na allegro za 200zl takze caly mod kosztowal mnie 400zl a naprawde warto :wink:

Opublikowano

nie no, najpierw bede probować sam. Jak nie pojdzie to dobiero za to zapłacę :)

Aaaaaaaa wciąż czekam na furkę i nie mogę sie za to wziąć!!