eSSence Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam W Mojej B6 padła lewa tylna żarówka stopu (prawa działa) po zakupie nowej nadal nie świeci Jaka może być przyczyna ?
chudineze Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Brak prądu, a co się z tym wiąże prawdopodobnie bezpiecznik skończył żywot.
eSSence Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2012 A nie jest tak że ten bezpiecznik odpowiada za trzy światła stopu ? lampa lewa/prawa i światło w podszybiu Nie działa mi tylko w lewej lampie.
chudineze Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Z tego co wiem to tam są dwa bezpieczniki odpowiedzialne za hamulce ale jeśli są dobre to trzeba szukać po stykach/kablach
eSSence Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2012 A nie jest to bezpiecznik 10A pod numerem "14" ?
chudineze Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Na forum jest rozpiska bezpieczników tam zobacz, które to konkretnie
bobikos Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 jeśli nie świeci tylko jedna to nie jest to sprawa bezpiecznika. Fis informuje Cię o spalonej żarówce? Jeśli tak to każda żarówka ma swój obwód i do sprawdzenia masz zarówno mce jak i przejście pomiędzy mce a lampą. Jeśli nie masz informacji na fis to mce nie uczestniczy w obsłudze tych świateł i wtedy pozostaje Ci jedynie sprawdzenie przejścia pomiędzy pinem chyba 4 włącznika stopu a lampą. W tym wypadku w wiązce pod deską masz na wysokości bezpieczników punkt łączący wszystkie trzy lampy, w tym miejscu może być problem, ale do niego ciężko się dostać. Jedyna kostka w w drodze do lampy to ta przy samej lampie, najpierw sprawdź ją. Rozumiem że żarówkę dobrą wymieniłeś? Dwuwłóknowa jest od stopu. Pytanie może wydawać się kretyńskie, ale jak się wyjmie żarówki z lampy to można się pomylić i wymienić inną, np od przeciwmgielnych.
eSSence Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Fis jest czysty...Nie pamiętam jaka żarówka (dwuwłóknowa czy jedno) siedziała w lewej lampie bo ją wywaliłem W prawej mam dwuwłóknową bo są takie dwie blaszki stykowe a w lewej mam jedną blaszkę więc może idzie jednowłóknowa ? Jest taka opcja ? Tak czy siak patrzyłem na jedno i dwuwłóknowej i nie świeci
raffael Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam mam ten sam problem nagle przestała świecić prawa lampa stop ,na fis-ie jest informacja o tym tyle że po wymianie żarówki niema żadnego efektu. co może jeszcze być?? mam pytanie kopiuje wypowiedz powyżej "Jeśli tak to każda żarówka ma swój obwód i do sprawdzenia masz zarówno mce jak i przejście pomiędzy mce a lampą." co to jest to mce?? pozdrawiam
jesper74 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 sprawdz czy dochodzi napiecie,a sytuacja powinna sie wyjasnic
raffael Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam mam ten sam problem nagle przestała świecić prawa lampa stop ,na fis-ie jest informacja o tym tyle że po wymianie żarówki niema żadnego efektu. co może jeszcze być?? mam pytanie kopiuje wypowiedz powyżej "Jeśli tak to każda żarówka ma swój obwód i do sprawdzenia masz zarówno mce jak i przejście pomiędzy mce a lampą." co to jest to mce?? pozdrawiam
bobikos Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 mce, moduł centralnej elekryki, znajduje się pod kierownicą po lewej stronie, Gniazdo B (23-pin) [wyjścia] Pin 10 – Zasilanie prawego światła stopu [czerwono/czarny] Pin 12 – Zasilanie lewego światła stopu [czerwono/biały] Pin 14 – Zasilanie trzeciego światło stopu [czarno/czerwony] wątek o mce www.a4-klub.pl/showthread.php?t=138327 eSSence, w Twoim wypadku mce nie ma znaczenia, natomiast nie ma takiej możliwości by w stopie była jedna blaszka tylko, muszą być dwie i idzie tam dwuwłóknowa żarówka. Sprawdź to.
eSSence Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zajmę się tym dokładnie po majówce bo teraz nie mam na to czasu... Z tego co pamiętam to była jedna blaszka Wrzucę foto jak znajdę trochę czasu
eSSence Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Opublikowano 4 Maja 2012 Jakie tu jest rozmieszczenie świateł ? 1 - wsteczny 2- kierunek 3 - ? 4 - ? 5 - ?
studziany Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 3 - przeciwmgielne 4 - pozycyjne (żarówka jednowłóknowa) 5 - stop + pozycyjne (żarówka dwówłóknowa)
Rekomendowane odpowiedzi