darecy Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Timac, Ja bym wybrał się do kolegi Grzesia WRCLAGUNA - przynajmniej jak coś pójdzie nie tak przy wymianie z Modułem Elektryki to będzie wiadomo A jeżeli zmiena razem z lampami i kodowaniem to cenka jest dobra. Tylko ta przesyłka zastanawia
Timac Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Ten koles tez montuje u siebie. Narazie robie rozeznanie w "terenie" a pozniej sie zdecydowac na najlepsza oferte ;)E
darecy Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Cena obejmuje lampy i wszystkie graty... Lampa jest przerobiona wewnątrz i podłączana bez "ciągnięcia druta" z CE Mówił też że "0" błędów na fisie oraz pełna kontrola z MMI Zastanawia mnie tylko: Czy jest możliwość regulacji jasności Ledów itp z poziomu VCDS?
wrclaguna Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Zapewne cos takiego jest rezane ja na tym sie aż tak nie znam ale jak cos sie posypie to szukaj wiatru w polu ************************************************** ************************************************** *** - Postojówki przez diode 3A do LED w lampie - Dzienne przez diode 3A do LED w lampie - czyli w te samo miejsce - Za tym kondensator 4700uF/16volt - zero błędów Przewód od krótkich do przetwornicy xenon , no i po drodze kondensator 4700uF do masy - zero błędów długie dawne na przewód do przesłony bixenon - i rowniez kondensator do masy , przyczym z długich przez diode 5A do zasilania przetwornicy. zostają kierunki, ktore idą po staremu. Można to zrobić w lampie wszystko i wymienic w niej gniazdo (na ciepło sie wyjmuje - opalarką ) - na takie 10 stykowe . Wówczas nie potrzeba ciąć instalacji w pojeździe. po takiej przeróbce zero defektow i zero kodowania i zero wymiany modułu. ************************************************** ************************************************** ****************
jacenty121 Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Witam. Pojechalem do Lodzi do AutoWest. Zalozyli bixenony, wszystko dziala lux. Mialem problem ze sterownikiem, z koncowka M, ktory nie obslugiwal xenonow, do sterownika z literka D nie pasowaly piny, z dwoch zrobili jeden i jest bardzo dobrze. Ochrone komponentu tez zdjeli
wrclaguna Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 I ktos sie pytał o dokładniejsze szczególy ? .....bo cos cena wzrosła Audi A4 B8 8K 2008-> Bi Xenon LED MONTAŻ (2594966121) - motoAllegro
arek776 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Za 3tys to już nie ma to sensu. Jeśli mod polega na grzebaniu w lampie i praktycznie przez to żadnym serwisie to mija się to z celem. Nie sądzicie?
Timac Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Tydzien temu byly 500zl tansze. Ale te ceny w PL szybko rosna
darecy Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 podniósł sie o 1000zł a za 2 tyś może bym się skusił... już lepiej komplet na alledrogo kupić za max 1800zł i samemu ciągnąć druta z CE
Timac Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Ten link co podal wrclaguna wczesniej kosztowaly 2500zl One sa z regulacja "samopoziomowania" Ja podalem linka bez tej regulacji i one kosztowaly 2tys. a teraz kosztuja 2,5tys. Z reszta nie wazne
czaki22 Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 zaciekawiło mnie to ze w b8 sa 2 czujniki poziomowania w nowych passatach jest jeden tylni tylko i generalnie ma to sens
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 To ja jeszczą jedna ciekawostke napisze w A4 B8 2012---> nie ma juz sterownika xenon . Z ciekawosci patrzyłem na schematy i wychodzi na to ,ze MCE 09 przejął ogsługe . Czujniki sa dwa tak jak było wczesniej .
przemas10m Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 witam ponownie:) jako ze mi montowali ksenony w Auto West w Aleksandrowie Łodzkim i juz mineło kilka miesiecy to moge z czystym sumieniem polecic tego Pana!! Zna sie na tym co robi !! wszytko dziala i zero błedów
darecy Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Czyli jak mam 8k0 907 063 M to mi nie pójdzie? Albo brak pinów albo moduł niekompatybilny z LED
byciu Opublikowano 11 Września 2012 Autor Opublikowano 11 Września 2012 Czyli jak mam 8k0 907 063 M to mi nie pójdzie? Albo brak pinów albo moduł niekompatybilny z LED Najlepiej zajrzyj pod spod odepnik klamerki i zobacz czy sa piny, ja wymienialem MCE potem ASO sciagniecie ochrony komponentu przy okazji poprawili mi kodowanie (meczyli sie ok 3-4h zaplacilem ustalona kwote 250zl) i wszystko dziala
wrclaguna Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Takie małe info Moduł z koncowką C obsługuje Bixa . Mam taki u siebie na stanie i pomału rozkoduje wszystkie piny . Na pewno nie obsługuje grzanych dupek , jesli ktoś ma u siebie i przy zmienie na ten Moduł nie beda mu funkcjonować grzane stołki (brak pinow wtyka srodkowa G )
proximpuh Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Witam Może ktoś pomóc z kodowaniem modułu do a4 po lifcie, zmieniałem cały przód od nowego modelu 2012 i nie do końca prawidłowo działają mi reflektory. Led wyłącza się całkowicie przy włączonych kierunkach, pozycyjnych i mijania, przy samych do jazdy dziennej działa. Kupiłem nowy bornetz z końcówką DL, jest wyzerowany i ma dużo dłuższe kodowanie, a w serwisie w Gdańsku nie ma aktualnie kto tego zaprogramować (pracownik na zwolnieniu lekarskim)
Rekomendowane odpowiedzi