marcin303 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Witam. W mojej A4 mam wybity prawy górny wahacz. Zastanawiam się nad naprawą ale nie wiem czy wystarczy wymienić uszkodzony, wszystkie górne czy cały komplet? Auto jest na glebie sprawdzone na stacji reszta wahaczy w porządku ? Co robić ? Forum przeszukane ( może zbyt słabo ) nic konkretnego nie znalazłem.
machina Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Jeżeli jesteś pewny że pozostałe są dobre to śmiało można wymienić tylko uszkodzony wahacz:wink:
tomaszstn Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Powiem więcej, jak masz sworzeń cały to możesz tylko wymienić tuleję
Tommy Gun Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 A dla własnego spokoju najlepiej jest wymieniać wahacze parami...
machina Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Powiem więcej, jak masz sworzeń cały to możesz tylko wymienić tuleję Jeżeli podczas wcześniejszej wymiany wahacza śruby dokręcane były w sposób prawidłowy tj. auto na kołach to tuleja powinna być dobra a padł raczej sworzeń.
tomaszstn Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Ja mam cały zawias jeszcze ori, nic nie było wcześniej wymieniane i w pierwszej kolejności padła tylko tuleja metalowo-gumowa w prawym tylnym górnym wahaczu, sworzeń był w bardzo dobrym stanie i w dalszym ciągu cisza w aucie
Rekomendowane odpowiedzi