Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PlastiDip czyli alternatywa dla malowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nono amelinium nie pomalujesz!!!:polew::polew::polew:

Opublikowano
Poltorej puszki na maske??? To chyba ze Srebrnego na bialy?

jak mi sie uda to znajde zdjecia i caly watek

kurde usuneli juz widze

tak czy siak bylo ;) jedna puszka 4 felgi 16 sie obleci to i na maske 2 starcza na bank :)

nie wiem tylko po co az 6 warstw czy wiecej klasc

ja u siebie malowalem lustra fakt ze mniejsza powierzchnia ale spokojnie wystarczyla jedna warstwa plus druga

w wybrane obszary cieniutka

---------- Post dopisany at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany at 22:59 ----------

aa no i nie mam czarnego auta tylko malowalem z jasno niebieskiego aka lazurowy metalic na czarny mat

Opublikowano
Nono amelinium nie pomalujesz!!!:polew::polew::polew:

40398541221503452148294.jpg

:decayed: :decayed: :decayed:

koszulka :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

heheh piekna sprawa :D

Opublikowano

do mnie wczoraj przyszla jedna puszka czarnego plasti dipa :) bede malowal grill i lusterka przy okazji bede zmienial prawe lusterko na duze :) cala operacja zaplanowana na piatek...jak tylko bedzie zrobione dam fotki

Opublikowano
Siemano, dzis dotarlem do Polski i od razu zaczelem testowac ten specyfik :D wiec pacjent to granatowa mazda 323f. Czesci ktore ponalowalismy to blotnik, lusterko i tylny znaczek. Wrazenia? Wiec tak;

Duzych powierzchni nie polecam malowac z puszki. Pistoletem da sie to nalozyc rowniej bo z puszki to jak wiatr zawieje...

Krycie bialego spraya na ciemnym granacie to lekka pomylka, poszlo 6 warstw i dalej przeswitywal granat. Jedna puszka 400ml nie starczyla nawet na blotnik.

Konstystencja i uczucie w dotyku mi sie podoba, nawet bardzo. Zdziwilem sie jak prysnelem troche w powietrze i zobaczylem cos w formie proszku. Malowanie jak kazde inne, trzeba uwazac, tym bardziej z duzymi powierzchniami bo zacieki to raptem chwila nieuwagi. Nawet niedokladnie pokryty blotnik (zabraklo dipa) jest spoko w dotyku i wydaje sie wmiare solidny, nie sluchajcie ludzi ktorzy mowia, ze tego nie wolno dotykac... Dotykalem, macalem, nawet lekko szorowalem palcem (przypominam - na niedokladnie pomalowanym blotniku!!) i nic nie zeszlo. Nie widac zadnych sladow... Narazie jestem tylko tyle w stanie powiedziec, jutro pojedziemy na myjnie i pomeczymy troche te powierzchnie :D jak narazie to specyfik mi sie podoba! Nawet bardzo :wink:

Wiecej info na temat uzytkowania + filmik + zdjecia jutro lub pojutrze wiec.... Watch this space :D

Sorry za skladnie i balagan w mojej wypowiedzi ale pisze z telefonu ;)

piszesz ciekawostki w srebrnym aucie malowałem maskę na czarno i nałożyłem 4 warstwy i nic nie przebija:whistling:
Opublikowano

No to moze to naprawde trzeba z bliska robic, ja robilem mniej wiecej z takiej odleglosci jak normalnym sprayem. Mam filmik, wrzuce i podesle

Opublikowano

tylko widzisz zauwazylem pewna prawidlowosc :)

my malowalismy czarnym na jasny a Ty robiles odwrotnie moze cos nie teges jest z bialym po prostu

moze ma inna konsystencje czy cos :eusathink:

Opublikowano

Tak to wygladalo po 1 warstwie

http://img6.imageshack.us/img6/4428/13467602444320.jpg

2 warstwy

http://img13.imageshack.us/img13/3403/13467602566481.jpg

3 warstwy

http://img580.imageshack.us/img580/5190/13467602646542.jpg

Tutaj jest chyba z 6 warstw, na koniec skupilem sie tylko na tym przednim kawalku bo wiedzialem ze mi na caly blotnik nie starczy. Dopiero po okolo 9 warstwach zaczelo to wygladac. Podejrzewam ze technika jest tu do poprawy ale nie sadze zeby w 3 czy 4 warstwach to wydalo

http://img29.imageshack.us/img29/7523/13467602872023.jpg

Opublikowano

o kurde

no to albo nie umiesz malowac ;) albo bialy ma inne wlasciwosci kryjace

no bo nie wiem nie robilem co prawda zdjeci warstwami ale u mnie 1 warstwa czarnego kryla praktycznie calosc

prawie dokladnie

sklanialbym sie ku temu 2

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ----------

a jaka byla temperatura na zewnatrz ??

Opublikowano

Potem juz sam sie wkur.. I zaczalem malowac blizej to sie lekki zaciek zrobil... Ale zolte lusterko zrobilismy to 3 warstwy i pieknie pokrylo

Opublikowano

hmm a nie bylo czasem kurde nie wiem jakiegos wosku czy czegos na tym blotniku bo to ciezko uwierzyc kurde u mnie to sie lepilo momentalnie

tyle ze mialem auto umyte miejsca malowane odtluszczone

Opublikowano

Jak byl to go rozpuszczalnik sciagnal :wink:

Opublikowano

no to cos musi byc nie teges z tym bialym a jak temperatura tam gdzie malowales ?

Opublikowano

Bylo z 23 stopnie.

Opublikowano

no to nie ma sie czego przyczepic bo malowalem wczesniej jak bylo z 10-13 stopni i nie do konca to dobrze szlo im cieplej tym lepiej

i szybciej wysycha no i bez wiatru wiadomo

nie wiem kurde moze cos nie tak jest z tym bialym jednak no bo juz nie mam pomyslu

Opublikowano

Pozniej wrzuce filmik jak malowalem pierwsza warstwe

Opublikowano

ok czekam :P

Opublikowano

Najpierw jedziemy na myjnie zobaczyc jak to trzyma :D