fantowski Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 a jak z trwałością dawno to malowałeś? ja? jakieś 2 miesiące temu przetrwało już pierwsze deszcze, potem mrozy, śniegi i karchera jedyne co to przy wycieraniu auta do sucha trzeba uważać by nie zadrapać sobie warstwy zbyt mocno ściereczką (mam mały ślad na relingu jak mi przytarli na myjni wycierając), można prysnąć ponownie to miejsce i nie ma śladu potwierdzam słowa kolegi tak samo u mnie jakiś czas już minął od malowania plastidipem i jest wszystko ok. ważne żebyś dobrze otłuścił miejsce malowania oraz rób to w pomieszczeniu ogrzewanym a na pewno będzie git
kanu Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 potwierdzam słowa kolegi tak samo u mnie jakiś czas już minął od malowania plastidipem i jest wszystko ok. ważne żebyś dobrze otłuścił miejsce malowania oraz rób to w pomieszczeniu ogrzewanym a na pewno będzie git po prostu jak dobrze ogrzewane pomieszczenie szybciej Ci wyschnie przed malowaniem kolejnej warstwy, ja akurat robiłem w garażu pod budynkiem, temperatura oscylowała około 12 stopni, więc co 15-20 minut dawałem następną warstwę za jakiś czas będę malował felgi letnie, zobaczymy jak z tym pójdzie
fantowski Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 potwierdzam słowa kolegi tak samo u mnie jakiś czas już minął od malowania plastidipem i jest wszystko ok. ważne żebyś dobrze otłuścił miejsce malowania oraz rób to w pomieszczeniu ogrzewanym a na pewno będzie git po prostu jak dobrze ogrzewane pomieszczenie szybciej Ci wyschnie przed malowaniem kolejnej warstwy, ja akurat robiłem w garażu pod budynkiem, temperatura oscylowała około 12 stopni, więc co 15-20 minut dawałem następną warstwę za jakiś czas będę malował felgi letnie, zobaczymy jak z tym pójdzie jak jest cieplej to lepiej wiąże, wiem to z własnego doświadczenia
majkel1993 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 jak myślicie dwie puszki na dach w sedanie wystarczą?
hornet Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 a jak jest z myjnią po takim zabiegu? Jest prawdopodobieństwo że gdzieś się to rozerwie ?
Chuck Norris Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 a jak jest z myjnią po takim zabiegu? Jest prawdopodobieństwo że gdzieś się to rozerwie ? U mnie nic się nie rozerwało, a pryskałem karcherem z +- 15cm, tak o na próbę właśnie. Ktoś wrzucał filmik na myjni próbowali rozerwać, ale walili strumieniem z bardzo bliska i pod różnmi kątami cały czas, to wiadomo, że w końcu strzeli .
Młody_drog Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Mozna myc, filmik wrzucalem ja ale celem tego filmiku bylo zniszczenie wiec to raczej dla zabawy
wladi Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Młody a myślisz że że na szczoty też można jeździć raz byłem ale na takich piankowych i jakoś na szczęście nic się nie stało:confused: memory five-wladi i wszystko jasne:)
Młody_drog Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Filmik widziałem, że golf z DYC wjechał golfem i wyjechał bez problemu:wink:
tmaxx88 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Panowie ile specyfiku w sprayu potrzeba na dach b6? Co sądzicie mam całe auto czarne a dach biały zrobić i np lusterka? widział ktoś taki motyw?
Seba_LDZ Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bialy gorzej kryje niz czarny jak na moj gust i wczesniejsze testy wiec w ciul Ci tego pojdzie ---------- Post dopisany at 17:01 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ---------- Jak mialbym tak robic ro bym polozyl folie blysk i byloby mega
fantowski Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bialy gorzej kryje niz czarny jak na moj gust i wczesniejsze testy wiec w ciul Ci tego pojdzie---------- Post dopisany at 17:01 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ---------- Jak mialbym tak robic ro bym polozyl folie blysk i byloby mega potwierdze kolego Twoje słowa, o tym samym pomyślałem żeby lepiej folią zrobić
tmaxx88 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 a co myślicie o takim połączeniu?będzie git?
fantowski Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 a co myślicie o takim połączeniu?będzie git? pokaz auto albo wrzuć do virtuala to Ci któryś z chłopaków zrobi autko
tmaxx88 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 to jedyna fotka gdzie najlepiej widać troszkę dachu i lusterka IMG_0123.jpg | suli88 | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl
Dzekson Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 co jest nie tak z moim plastiDipem ? troche sie zawiodłem, chyba że trafiłem na felerną puszkę.
variocustoms Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 daj fotkę puszki, ja mam w puszkach i inaczej wyglądają po za tym wygląda, że nie jest podgrzany do przynajmniej temp. pokojowej i nie jest odpowiednio wymieszany
fantowski Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 nie była czasem za niska temperatura?
Dzekson Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 puszka leżała w pokoju cały czas przed malowaniem, malowałem w garażu gdzie było ok 12stopni tak wyglądał grill po nałożeniu 7 cienkich warstw w temperaturze ok 20stopni:
Rekomendowane odpowiedzi