Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ledy (okrągłe) zamiast halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobrym rozwiązaniem są okrągłe ledy z nowej fabi RS.

Opublikowano
dobrym rozwiązaniem są okrągłe ledy z nowej fabi RS.

Fakt ,te ledy wygladaja swietnie i kosztuja coś koło 300pln.. opcja warta rozważenia

Opublikowano

Te ledy o ktorych mowicie sa montowane w:

SKODA FABIA II LIFT RS,

VW GOLF V VI GTI,

SKODA OCTAVIA II LIFT SCOUT.

Wiec moze rzeczywiscie to dobre rozwiazanie i w koncu produkuje to Hella. Musze pmyslec nad nimi, co prawda troche tam kombinowania z kabelkami zeby to podlaczyc,ale chyba byloby warto :wink:

Opublikowano

zapoda ktoś fotkę z zamontowanymi ledami :naughty: i ewentualnie link do takich lampek ?

Opublikowano

Zeby zobaczyc jak one dzialaja to znalalzem w sieci po dlugich poszukiwaniach chyba najbardziej realistyczna jakosc - jest tutaj :

Opublikowano

no nieźle świecą trzeba przyznać :kox:

Opublikowano

udalo mi sie wylicytowac na alledrogo jedyny taki komplet :wink: wiec niedlugo bede mial juz umieszczone zamiast halogenow :decayed:

Opublikowano

JA u siebie mam załozone ledy dzienne okragle juz od jakiegos czasu i rewelka:) zobacz u mnie w profilu:) jak to wyglada:)

Opublikowano

to czekam na fotki jak już sobie wsadzisz :wink:

Opublikowano

Mnie to się osobiście nie podoba. Jak w nowych suzuki słiftach wygląda :decayed:

Opublikowano

oj tam ale w audi ładnie wygląda :naughty: ale kwestia gustu

Opublikowano

Panowie, a jak taka modfikacja wygląda z przepisami? Skoro w homologacji auta w tym miejscu są halogeny, to czy zamiana ich na dzienne ledy czyli ingerencja w fabryczne rozwiązanie jest legalna? Na różnych forach opinie są podzielone.

Opublikowano

Co do ledów w miejscu halogenów jeżeli są wypełnione warunki co do montażu ledów http://s2.blomedia.pl/autokult.pl/images/2011/03/rozmieszczenie.jpg To wszystko jest spoko. Tylko trzeba pamiętac że one musza gasnąc w momencie zapalania pozycyjnych.

Opublikowano

Ja zastanwiam się nad rozwiązaniem idealnym z mojego pkt widzenia. Skoro z halogenów praktycznie nie korzystam to warto byłoby je zamienić faktycznie na jakieś porządne ledy. Wymienić włącznik świateł na taki z funkcją AUTO i pod tą pozycję podpiąć ledy, po przekręceniu na pozycyjne dzienne ledy gasną, po włączeniu świateł mijania miałbym możliwość doświetlenia sobie drogi jeszcze tymi ledami.

Opublikowano

nie bardzo rozumiem tej koncepcji i jakiego doświetlania drogi?

Ewentualnie zrobic tak że zapalają się po zapłonie, gasna w momencie właczenia normalnych świateł a po wciśnięciu przycisku przednich halogenów żeby się tez mimo to włączyły i wtedy jak mgła to można by je właczyć ale skuteczność takich świateł będzie raczej kiepska we mgle

Opublikowano

Halogeny generalnie ładnie doświetlają pobocze, z tym że na nie należy ich stosować chyba, że w przypadku mgły lub ograniczonej widoczności spowodowanej opadami deszczu. Zakładam że takie dzienne ledy mają jakąś efektywność świetlną i mogłby służyć jako dodatkowe oświetlenie (po włączeniu opcji halogenów) podczas normalnej jazdy na światłach mijania po zmrok. Połączenie takich świateł z zapłonem powoduje, że praktycznie nie mogę wyłączyć świateł.

Opublikowano

troszkę zabawy nie wiem czy warte zachodu , ale próbuj i pochwal się tym jak już zrobisz jestem ciekawy efektu :win

Opublikowano

Ma ktoś zdjęcie tego jak się to w dzień prezentuje? :hi:

• 3 tygodnie później...