mrogal Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Witam, od jakiegos czasu podczas jazdy po rondzie a dokladnie zjezdzania z niego czyli odkrecania kierownica w lewo slysze z prawego przodu blizej sodka taki turkot energiczny, nie jest to raczej przegub zewnetrzny bo ten to strzela i trzeszczy a to tak turkocze, nie czuc tego na kierownicy. Wymienilem dolny przedni wahacz i dalej to jest, dodam ze mam gwinta i kola 18cali, zalozylem ostatnio zimowki na 16' stalowej i ten dzwiek jest w zasadzie niedostrzegalny Co to moze byc? przegub wewnetrzny stabilizator wahacz tylko ktory?
benoos Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Witam,od jakiegos czasu podczas jazdy po rondzie a dokladnie zjezdzania z niego czyli odkrecania kierownica w lewo zjeżdżasz z ronda w lewo? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, chyba że jedziesz pod prąd ja bym jednak obstawiał przegub zew., nie odzywa się podczas ruszania/przyśpieszania na skręconych kołach? wyjazd z krzyżówki itp.
mrogal Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Opublikowano 22 Maja 2012 Witam,od jakiegos czasu podczas jazdy po rondzie a dokladnie zjezdzania z niego czyli odkrecania kierownica w lewo zjeżdżasz z ronda w lewo? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, chyba że jedziesz pod prąd ja bym jednak obstawiał przegub zew., nie odzywa się podczas ruszania/przyśpieszania na skręconych kołach? wyjazd z krzyżówki itp. wlasnie nie trzeszczy stuka przy ruszaniu na skreconych, tylko przy przyspieszaniu
benoos Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 dzięki za rysunek poglądowy:) podnosiłeś przednie koła i obracałeś? nie słychać ani nie czuć żadnych niepokojących objawów? szum, chrobotanie, opór w pewnym miejscu, luz, lub coś podobnego
mlodyy Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 podnieś auto skręć kierownice w ta stronę w której to sie dzieje i pokręć energicznie kołem i wyjdzie co jest, dużo tam sie nie może popsuć obstawiam albo przegub albo łożyska
NexoPL Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 cholera mam podobny problem tylko że w lewym kole. U mnie turkocze jak jadę po jakiś koleinach np. jak zdejmę koło i nałożę je z powrotem to na chwilę ustaje ale gdy najadę na koleine to znowu sytuacja się powtarza. Wydaje mi się że to łożysko na amortyzatorze? Na stacji diagnostycznej nic nie wykazało. Amory sprawne zawiecha też ---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:11 ---------- cholera mam podobny problem tylko że w lewym kole. U mnie turkocze jak jadę po jakiś koleinach np. jak zdejmę koło i nałożę je z powrotem to na chwilę ustaje ale gdy najadę na koleine to znowu sytuacja się powtarza. Wydaje mi się że to łożysko na amortyzatorze? Na stacji diagnostycznej nic nie wykazało. Amory sprawne zawiecha też
Hatek Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 przegub mozna łatwo sprawdzić jedz na parking skręć maksymalnie kierownića najpier w jedną pozniej w drugą strone i szybko rusz jak bedzie turkotanie to to jest przegub do b5 kosztuje 63 zł wraz z osłona więc to nie jest problem tylko uważaj na tanie zamienniki bo czesto nie chca wejsc w te prowadnice i trzeba dłuższą śroba na siłe wciągać.
NexoPL Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Przeguby wymieniane na nowe. Taka ciekawostka: Przemyłem dokładnie amortyzatory i przeguby wodą oraz tarcze hamulcowe i klocki o dziwo turkotanie ustało.
Rekomendowane odpowiedzi