Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa panela klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pokazuje blad klimy musisz pod kompa sie podlaczyc a dlaczego wymieniales caly panel? wystarczylo zarowki tylko wymienic i przeczyscic :audi: :audi:

Opublikowano

nie - bo to był pęknięty wyświetlacz ciekłokrystaliczny - zrobiłem inaczej - do starej elektroniki wpiąłem nowy frontowy panel z przyciskami - gra i trombi - znaczy działa superowo - nową elektronikę ze starym wyświetlaczek mam do sprzedania

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy w klimatroniku jest tylko podświetlenie za pomocą żaróweczek czy są też jakieś ledy smd, albo zwykle?

AUDI A4 1997 r.

PS. a przy okazji czym są podświetlone przyciski sterowania szyb i lusterek? (smd led, 3mm led itp.) i w jakiej ilości?

Opublikowano

poczytaj posty wcześniej, troszkę tam opisałem :audi:

Opublikowano

przeczytałem to drugi raz i na moje pytanie nie ma odp

Opublikowano

piąty post od góry kolego Walker :naughty:

<panel klimatronic>

8DO 820 043 H - poświetlenie żaróweczkami

8LO 820 043 B - podświetlenie mini LEDami na płytce (SMD)

Opublikowano

piąty post od góry kolego Walker :naughty:

<panel klimatronic>

8DO 820 043 H - poświetlenie żaróweczkami

8LO 820 043 B - podświetlenie mini LEDami na płytce (SMD)

chyba nie czytam juz po nocach :wallbash:

a ile tych smdkow jest na plytce?

Opublikowano

Walker

:bicz3: za to że czytasz po nocach :>

a w sprawie klimatronika to:

:mysli::embarrassed::no: i nie wie

mam taki panel chyba jeszcze w garażu, jak będę kiedyś w domu przed zmrokiem to poszukam i zobaczę - może być ?

Opublikowano
:) świetnie bo chciałbym mieć komplet zanim wezmę sięza zmianę koloru :)
Opublikowano

:hi:

sorki że jeszcze nie sprawdziłem, ale późnym wieczorem to problem, teraz piszę z pracy :(

ale, ale ale - nie jestem pewny tego podświetlania, czy kolor na pewno dają diody, czy odpowiedzialnym za kolor nie jest filtr. Podczas przekładania matrycy LCD - rozbierałem cały panel na czynniki pierwsze :) i był tam czerwony filtr (czerwona matowa cieniutka folia) = matryca LCD przezroczyste szkiełko > filtr czerwony > dioda smd, w moim przypadku żaróweczki. Więc czy za kolor odpowiedzialne są diody czy sam filtr to nie wiem ?

- może dziś się uda wcześniej :audi:

Opublikowano

a tak z innej beczki poproszę. niestety moje radio audi było masakrycznie stare, nawet nie było rdsu i połowy radoistacji nie łapało, w tym BISki. poleciało w kąt. wrzuciłem z poprzedniego samochodu radyjko które świeci milutko na biało. może jest jakiś sposób na zmianę kolorku na czerwony? może włąśnie jakieś filtry, może ktoś próbował zrobić cos takiego? radio PANASONIC CQ-C1303NE

Opublikowano

:hi:

sorki że jeszcze nie sprawdziłem, ale późnym wieczorem to problem, teraz piszę z pracy :(

ale, ale ale - nie jestem pewny tego podświetlania, czy kolor na pewno dają diody, czy odpowiedzialnym za kolor nie jest filtr. Podczas przekładania matrycy LCD - rozbierałem cały panel na czynniki pierwsze :) i był tam czerwony filtr (czerwona matowa cieniutka folia) = matryca LCD przezroczyste szkiełko > filtr czerwony > dioda smd, w moim przypadku żaróweczki. Więc czy za kolor odpowiedzialne są diody czy sam filtr to nie wiem ?

- może dziś się uda wcześniej :audi:

jezeli jest filtr czerwony to nie problem - dowali sie folii transparentnej banerowki i bedzie git - pod warunkiem ze da sie zdjac oryginalny filtr - inaczej bedzie bardziej skomplikowana dlubanina

a smdeki sa czerwone czy biale w takim razie? bo moze bym nie musial tych liliputów przelutowywać :)

Opublikowano

no mnie się udało zrobić w radio czaerwone wyświetlanie - rozkręciłem cały panel, podłożyłem transparentną czerwoną folię (jaką używa się z filtrach w studiach fotograficznych do oświetlenia) i cały wyświetlacz daje teraz na czerwono - co do tych diodek malutkich - nie chce mi się ich przelutowywać - zasłoniłem je kawałkami takiej samej folii i dzieje się dokładnie to samo - więc lutowanie to ostateczność.

Opublikowano

jak sa ledy czerowne to z czerwonego na niebieski inaczej niz lutownica sie nie da

Opublikowano

to fakt - zrobi ci się paskudny brązowy do niczego nei podobny, kwestia nakładania się barw

apropos - gdzie kupowałeś takie diody?

Opublikowano

w Łodzi są w trzech elektronicznych, ale ja wole www.allegro.pl :)

ps. kup zawsze wiecej bo nieraz jak sie kupuje nawet u tego samego czlowieka dwie partie to mają różne odcienie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Kolega ma problem. Panel climatronic 8DO 820 043 D. Po naciśnięciu przycisku np nawiewu na szybę uruchamia się sama klima i na wyświetlaczu pokazuje się śieżynka;D nie można też załączyć obiegu wewnętrznego, działa tylko gdy trzyma cały czas przycisk. Elektryk podobno sterował nawiewami po podłączeniu kompa i wszystko śmigało także silniczki regulacyjne są sprawne. Czy ma ktoś jakieś rady albo może taki panel na sprzedaż??

Z góry dziękuję.

Opublikowano
  • Autor

To tak działa, odparowywanie przedniej szyby działa tylko z klimą, a co do obiegu wewnętrznego to nie mam pojęcia.

Może niech sprawdzi kodami na klimatroniku co mu dolega