Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa panela klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

grzesioo Wielkie Dzięki za tego posta!!

normalnie opisane krok po kroczku i trudno sie zgubić albo coś przeoczyć jak się nie przeczyta całego tego tematu :>

wczoraj z głupa zacząłem rozkręcać klimatronika ale po lekturze tego tematu i tak rozkręcam... rozkręcam i po niecałej godzinie już miałem dobrze działający klimatronik... :decayed:

czapki z głów :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

karlik85 udalo ci sie zrobic wyswietlacz? bo mam taki sam problem... i niewiem jak sie tego pozbyc

aa63c543b01530f0m.jpg 2666b8d364abe12cm.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

super temacik :hi: rozkrecalem ja juz predzej 2 razy ale bylem pewien ze to te gumki laczace listwe z wyswietlaczem, nie zwracalem uwagi na te luty...... a teraz wszystko oki. :good:

Opublikowano

No jestem po naprawie mrygajacego wyswietlacza bo wnikliwej diagnozie komputerowej :> hhahaha i ogledzinach tych lutów wyszło ze to poprostu gumeczki LCD nie stykały poprawnie z płytką po przeczyszczeniu poskładaniu wszystko gra i bucy :>

Opublikowano

OK wszystko pięknie ładnie, ale ja mam nowszy panel klimatronika, ten z jednym wyświetlaczem. I teraz nie wiem jak go zdemontować :wallbash: . Wyciągam radio, ściągam całą ramkę i na tym się kończy. Nie wiem naprawde co dalej. Nie widze więcej żadnych śrubek, a panel przyma jak pzryklejony. Co mam robić dalej... :mysli:

Opublikowano

Grzesioo, melduje się kolejny osobnik wdzięczny za opis naprawy wyświetlacza :hi: Dyskoteki już nie ma, wszystko ładnie świeci. Jeszcze tylko taka mała uwaga u mnie potrzebny był imbus nr. 4 :)

Opublikowano

Grzesioo,naprawiłem wyświetlacz według Twojej instrukcji,dzięki wielkie za pomoc.

Pozdrawiam :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wielkie dzięki za wskazówki. Panel naprawiłem :) Aż miło patrzeć :good:

Opublikowano

Witam, dziś również naprawiłem swój panel, przedstawię jeszcze parę wskazówek:

++ Jeśli odpalamy auto i panel mruga, stabilizując sie po okł 2 min ==> błąd klimatronika, sprawdź błędy na Vag'u

++ Jeśli odpalamy auto panel mruga lub w ogóle sie nie włącza ==> sprobuj docisnąć panel, najlepiej miedzy przyciskami +, -(z wyczuciem) jeśli pomaga => popraw luty

pozdrawiam :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aha. Dodam, że u mnie były zimne luty również przy przyciskach regulujących siłę nawiewu. Oczywiście przelutowałem wszysko co się dało. Na każdy lut 1 sek. lutownicą i następny. Trzeba ostrożne żeby nie przegrzać tranzystorków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!! Mam problem z panelem 8DO 820 043 H. Panel zaczął przygasać i migać więc rozkręcilem panel i było kilka popękanych lutów przy wtyczce więc je delikatnie poprawilem. Po skręceniu i zamontowaniu panela klimatronika jest dziwny efekt, bo przez ok. 15 sekund wszystko ladnie świeci a pozniej znikaja niektóre segmenty i wyglada to tak jak na zdjęciach. Co zrobic zeby panel świecił normalnie?

a5925a95000cc54em.jpg 29f2f174a6050dc7m.jpg 99c7465694d090ecm.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak sobie poradzić z tymi lutami ?? ja zauważylem na niektórych pęknięcia i wybrzuszenia w związku co z nimi dalej poczać? jak rozlutować a potem na nawo przylutować?

Opublikowano

wystarczy ze przetopisz popękane luty i tyle.

Opublikowano

No i nici z tego. Zrobiłem tak jak w instrukcji ale nic to nie poprawiło (i nie pogorszyło:)) nadal znaczek od klimatyzacji (sniezynka) nie pojawia mi sie

Opublikowano

no zaraz zaraz, masz problem z pojawieniem sie śnieżynki od klimy czy problem z całym klimatronikiem??

Opublikowano

klima działa bez zarzutów tylko na wyświetlaczu mi sie nie pojawia ta śnieżynka, a także zniknęła mi jedna z kresek przy wyświetlaniu temperatury

Opublikowano

dociskałeś dobrze ta taśmę co łączy panel z reszta sterownika i czy prze lutowałeś tam luty??

Opublikowano

tak zrobiłem to[br]Dopisany: 22 Październik 2008, 14:00_________________________________________________zauważyłem tylko to że w tej białej wtyczce co łączy panel ze sterownika niektóre bolce są krótsze od drugich[br]Dopisany: 22 Październik 2008, 13:10_________________________________________________Czy ktoś poratuje?

Opublikowano
  • Autor

a może żarówka padła??i dlatego nie zapala się śnieżynka, a w ogóle to jaka temperatura była na zewnątrz auta?? poniżej 5°C klima/śnieżynka się nie włączy.