Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa panela klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym zaczął od uruchomienia go na "sucho" podać samo zasilanie... i wtedy będziesz wiedział czy sam climatronik jest sprawny... bo być może masz zwarcie gdzieś na przewodach albo w samym silniczku i climatronik szaleje...

Opublikowano

Ok jutro postaram sie w warsztacie to zrobic:)

Opublikowano

jak coś uda się ustalić to daj znać ;) jestem ciekaw co wyjdzie :naughty:

Opublikowano

:> Kodowanie załatwiło usterke.

Klimatronik nie mruga a

wszystkie nawiewy działają. :>

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Powiedźcie jak poprawiacie te luty ?? Na panelu jak i płycie głownej wszystkie piny rozlutowwujecie a później odnowa lutujecie ?? Pytam bo rozebrałem klimke ale widze, że to jest takie "tyci", że oprócz lutownicy z drobnym grotem potzreba zwinnej ręki?? Na czym polega "poprawienie" lutów??

Opublikowano

Kolego czytaj watek od poczatku masz wszystko opisane.

Tak jak idzie tasma do plyty od tylu masz 2 rzedy lutow wez lutownice delikatnie na luty .........

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedźcie jak poprawiacie te luty ?? Na panelu jak i płycie głownej wszystkie piny rozlutowwujecie a później odnowa lutujecie ?? Pytam bo rozebrałem klimke ale widze, że to jest takie "tyci", że oprócz lutownicy z drobnym grotem potzreba zwinnej ręki?? Na czym polega "poprawienie" lutów??

Po prostu do tych lutów przykładasz rozgrzany grot lutownicy, czekasz aż się lut rozpuści i zostawiasz tak. Do tego sama lutownica Ci wystarczy :>

Ja właśnie naprawiłem swój panel :) Jeden ekranik nie podświetlał (przepalona żarówka - koszt 4,6zł) i cały czas mrugał lub wcale nie działał. Luty poprawiłem i wszystko wróciło do normy :> Teraz idę wykręcać licznik bo mi góry nie podświetla :(

Opublikowano

zrobiłem wszystko według opisu i jest gicio<spoko>panel smiga, ąz miło :) pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy moj climatronic dziala bardzo ladnie tylko cos w nim caly czas buczy, ktos wie jak to naprawic ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Co zrobić jeśli wszystkie nawiewy działają prawidłowo, gdzie ustawie tam wieje, a panel nadal mruga, wtedy tylko lutowanko wg opisu i zdjęć z1szej strony ? Jaka gwarancja że zadziała? :tongue4:

Opublikowano

Co zrobić jeśli wszystkie nawiewy działają prawidłowo, gdzie ustawie tam wieje, a panel nadal mruga, wtedy tylko lutowanko wg opisu i zdjęć z1szej strony ? Jaka gwarancja że zadziała? :tongue4:

mi nie pomogło
Opublikowano

przeczytalem caly watek i mam watpliwosci czy cos robic z moim klmatronikiem :confused4: u mnie wszystko dziala tzn. wszysttkie elementy sa wyswietlane na wyswietlaczach guziki tez sie podswietlaja jedynie same wysiwetlacze jakos slabo swieca tak jakby byly na potencjometrze zciemnione i nie reaguja na pokretlo

a wyglada to tak

dsc01105v.jpg

By konopekat at 2011-06-18

dsc00936ud.jpg

By konopekat at 2011-02-08

po ciemku to az tak tego nie widac

i teraz nie wiem czy moze cos z tymi lutami jest nie tak czy moze zupelnie cos innego

Opublikowano

a pokrętło przy liczniku??

Opublikowano

przeczytalem caly watek i mam watpliwosci czy cos robic z moim klmatronikiem :confused4: u mnie wszystko dziala tzn. wszysttkie elementy sa wyswietlane na wyswietlaczach guziki tez sie podswietlaja jedynie same wysiwetlacze jakos slabo swieca tak jakby byly na potencjometrze zciemnione i nie reaguja na pokretlo

a wyglada to tak

dsc01105v.jpg

By konopekat at 2011-06-18

dsc00936ud.jpg

By konopekat at 2011-02-08

po ciemku to az tak tego nie widac

i teraz nie wiem czy moze cos z tymi lutami jest nie tak czy moze zupelnie cos innego

może tylko dioty podświetlające sie spaliły ? wymiana jest dość prosta
Opublikowano

pokretlo przy lyczniku dziala poprawnie na prawie (bo nie reaguje wlasnie wyswietlacz klim.) wszystkie elementy guziki z klimatronika takze sie zciemniaja i rozjasniaja,

a diody sa osobno gdzies? bo mnie sie wydaje ze to wina wyswietlaczy, co jakis czas ale to bardzo zadko zaswieci normalnie ale tez tylko na chwile :thumbdown:

Opublikowano

pokretlo przy lyczniku dziala poprawnie na prawie (bo nie reaguje wlasnie wyswietlacz klim.) wszystkie elementy guziki z klimatronika takze sie zciemniaja i rozjasniaja,

a diody sa osobno gdzies? bo mnie sie wydaje ze to wina wyswietlaczy, co jakis czas ale to bardzo zadko zaswieci normalnie ale tez tylko na chwile :thumbdown:

Jeśli nie rozbierałeś jeszcze klimatronika to może masz tak samo jak było u mnie: jakiś geniusz podłączył żarówki przewodami pod zasilanie radia i niby działało ale czasami gasły przyciski... bo ten pie**** idiota nawet ich nie nie przylutował ani nie zaizolował tylko wepchnął w kostki :wallbash:

Warto sprawdzić bo może masz tak samo jak ja albo tylko słabsze żarówki są włożone :hi:

Opublikowano

dodam jeszcze do tego ze kiedys swiecilo normalnie auto mam juz ponad 3 lata a wyswietlacz tak siweci ok. pol roku...

jak wlaczam kody klimatronika to swieci wyraznie ,tylko jak normalnie jest temp. to taka lipa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, mam problem, dwie boczne żarówki mi nie swiecą, wyswietlacz swieci ładnie,ale przycisków nie podswietla, zarówki ok, poprawiłem luty i dalej nic:( wiecie moze w czym problem. pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam takie pytanie: czy to normalne, że zamykając obieg powietrza włącza się równocześnie klimatyzacja? :decayed: Potem trzeba ją wyłączyć przyciskiem klimatyzacji. Mam tak u siebie. Mam klimatronic. A na kodach wyposażenia nie mam klimatronica, więc domyślam się że był zakłądany osobno, jeżeli jest taka możliwość. Mam też jakąś starą gwarancje od tego klimatronika po polsku.

Opublikowano

u mnie jest tak samo :naughty::decayed: