Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa panela klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

żarówki wszystkie się świecą. Ostatnio zauważyłem że śnieżynka się zapalała ale tez nie wtedy kiedy chciałem. przy 22 stopnia sie swieci a gdy podwyzsze o 1 stopien to ona gasnie i tak dalej naprzemian

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Znajomemu tez próbowałem zrobic ten panelik

poprawilem luty, przeczyścilem ścieżki te do wyświetlacza no i było ok. lecz po jakims czasie ok 20 min znowu nie dzialala regulacja temp w dół ( nie mozna było zmniejszyć oraz regulacja nawiewu (w górę). To ta sama ścieżka z tego co się orientuję. Dwa razy poprawiaem ten lut . Chwile działalo a potem znowu lipa. Co dziwne wszystkie żaróweczki od podświetlenia były popalone. Prad tam normalnie dochodzi więc luty są ok. Co może być przyczyną .

pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Może zacina się silniczek od klapy gorącego powietrza i dlatego nie daje się zmniejszyć temperatury. W takim przypadku polecam VAG.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moj po przelutowaniu troche mruga wiec albo jeden lut pominalem albo nie wiem co.. takie sekundowe mrugniecia.. czasem...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowowie co moze byc przyczyna w ADR 95 r z klima że po właczeniu pozycji podświetlenie klimy sie swieci a po przekręceniu kluczyka na zapłon nie ma podswietlenia :mysli:

Opublikowano

Małe pytanko, gdzie można dostać te żaróweczki 0,9W? Chciałem zachować równowagę w intensywności podświetlania. Szukałem na necie i nico, do ASO mam trochę daleko.

PS dot. żarówek : Obstawiam, że rejestrację z tyłu podświetlają żarówki rurkowe, jeśli trafiłem to jaką mają moc?

A teraz problem, panel nie reaguje na naciśnięcie "strzałki w górę" - nie świeci się przy ciągłym trzymaniu, nie wiem nawet z czego ma lecieć powietrze bo nie działa mi to od zawsze :P

Drugi problem to też brak ale wyświetlania napisu "man".

Jakieś pomysły?

Dzięki z góry :)

Opublikowano

z podświetleniem tablicy rejestracyjnej faktycznie trafiłeś. Podświetla ją żarówka rurkowa 12V 5W. Z tego co pamiętam te żarówki produkowane są o różnych długościach. Przed zakupem polecam sprawdzić ile mierzy ona mm. Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuje za wskazówki dotyczące ożywienia klimatronika. Zrobiłem tak jak jest to opisane i teraz wszystko działa. Ciekawe na jak długo :> . Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Koledzy mam problem z wyświetlaczem. Pojawiły się na nim jakieś plamy. Tak jakby coś się w nim rozlało. Czy miał ktoś coś takiego, czy istnieje jakaś możliwość naprawy? Byłbym wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab29a966087ffb18.html

Opublikowano

rozkleja Ci się wyświetlacz, jeśli bardzo Ci to przeszkadza, wymień go

Opublikowano

mam to samo i jak sie pytalem to tylko wymiana...

Opublikowano

szkoda myslałem że można to jakoś naprawić :confused4:

Opublikowano

U mnie to już całkowicie wyświetlacz zwariował. Raz pojedyncze segmenty cyfr się wyświetlają kiedy nie trzeba a raz w ogóle nie działają . Śnieżynka od klimatyzacji też włącza się kiedy się jej spodoba. Najdziwniejsze jest z tego to że jeśli chodzi o samo działanie ogrzewania/klimatyzacji to chodzi bez zarzutu. Czyściłem go już nie raz, poprawiałem luty ale nadal to nic nie pomogło. Ma ktoś jakieś rady?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawnie i szybko poszło z rozebraniem i tak jak wspomniał tomekpal uwaga na plastikowe zatrzaski przy wyjmowaniu płytki. Ja wyłamałem jeden zatrzask :wallbash:. Z lutami pomógł mi koleś z komisu elektromicznego. Złożyłem równie szybko jak rozebrałem. Jak narazie wszystko w porządku. Nic nie miga, nie gasnie :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam klubowiczów mi bardzo poradnik bardzo pomógł do tego wymieniłem sobie jeszcze żaróweczki :) teraz ladnie jasno wszystko świeci :) żaróweczki koszt 2 zl efekt supcio bo mialem ciemność od kupienia samochodu :( wielkie dzięki za poradnik ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

karlik85 udalo ci sie zrobic wyswietlacz? bo mam taki sam problem... i niewiem jak sie tego pozbyc

aa63c543b01530f0m.jpg 2666b8d364abe12cm.jpg

juz naprawione,przeszlo po wymianie amortyzatorów :polew: a tak na serio to pojawilo sie samo i samo zniklo? niewiem co i jak poprostu zniklo? i jest oki

212f97588f7717acmed.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niech ktoś mi powie czy jest możliwa wymiana panelu sterowania 8D0 820 043 H podświetlany żarówkami na nowszy 8L0 820 043 M podświetlany diodami dodam że po podłączeniu panelu 8L0 820 043 M wszystko wydaje się działać poprawnie niestety nie działa nawiew zimnego powietrza tzn dmucha kontrolka sie zapala ale nie zimnym a ciepłym powietrzem (może wystarczy przepiąć kable w kostkach) jeśli ktoś zrozumiał o co mi chodzi i bawił sie z podmianą paneli proszę o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

panowie będę dziś wyciągał i poprawiał climatronica w afn 96rok od kolegi, po prostu nie widać żadnych wskazań na nim (wszytko działa na wyczucie, czyli klima i nawiew) po dociśnieciu panela czasem wszytko się pojawia. Ale moje pytanie jest inne, czemu guziki trzeba naciskać z bardzo ale to bardzo duża siłą? da się to naprawić? co to może być?

i czy w domu dam radę odratować parę brakujących segmentów??

Opublikowano

nie będę tworzył nowego wątku więc zapytam tutaj...

Panowie jak wygląda sprawa z wymianą podświetlenia w climatronicu na inny kolor? :gwizdanie:

Opublikowano

panowie będę dziś wyciągał i poprawiał climatronica w afn 96rok od kolegi, po prostu nie widać żadnych wskazań na nim (wszytko działa na wyczucie, czyli klima i nawiew) po dociśnieciu panela czasem wszytko się pojawia. Ale moje pytanie jest inne, czemu guziki trzeba naciskać z bardzo ale to bardzo duża siłą? da się to naprawić? co to może być?

i czy w domu dam radę odratować parę brakujących segmentów??

99% popekane luty u siebie poprawialem pare dni temu bardzo ciezko dzialy przyciski od zwiekszania sily nadmuchu, redukowania temp. oraz wlaczania klimatyzacji. popraw luty i bedize ok