Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Regulacja lamp - nie dziala- jak to naprawic???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie tu schematy i porównanie wtyk lamp :

Bixenon :

2 - silniczek (czarny )

3 - silniczek (biały )

4 - silniczek (niebieski)

6 - silniczek (brązowy)

samopoziom2.jpg

Halogenowa lampa :

NLAMPA.jpg

Opublikowano

z tego schematu nic konkretnego nie wynika, może poza tym że jeden kabel ma taki sam kolor... Silniczki trzeba rozłożyć i porównać co siedzi w środku.

Opublikowano
z tego schematu nic konkretnego nie wynika, może poza tym że jeden kabel ma taki sam kolor... Silniczki trzeba rozłożyć i porównać co siedzi w środku.

Nie ma sensu, w sumie to się dziwię, że moderatorzy nie ucięli tego tematu.

w reflektorach ze sterowaniem ręcznym jest coś podobnego do tego Serwomechanizm

w reflektorach xenon lub bixenon jest coś takiego Silnik krokowy

Powodzenia w mostkowaniu :)

Opublikowano

jedyne rozwiązanie dla tych silniczków to montaż kompletnego samopoziomowania, chyba że dasz radę jednak wymienić same silniczki na te od zwykłych lamp, ale jak zostało to już powiedziane różnią się one długością trzpienia, wtyczką i wiązką.

Opublikowano

Wrzuciłem schematy dla porównania :wink: ile jest przewodów silniczka do sterowania jest przy samopoziomie a ile przy zwykłym .

Popytajcie tu http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/lista-samopoziom-chce-ktos-moge-zrobic-ii-ture-182589/index10.html moze coś Gwerty pomoże .

Opublikowano

Rzeźbienie w g. Jak chcecie rezać to rezajcie porządnie. Jeśli dobrze pamiętam to właśnie Twojego autorstwa jest DIY o samopoziomowaniu. Roboty aż tak dużo nie ma, a graty za mniej niż 400 można skompletować. Przynajmniej nie będziecie oślepiali innych.

Opublikowano

Rzeźbienie w g. Jak chcecie rezać to rezajcie porządnie. Jeśli dobrze pamiętam to właśnie Twojego autorstwa jest DIY o samopoziomowaniu. Roboty aż tak dużo nie ma, a graty za mniej niż 400 można skompletować. Przynajmniej nie będziecie oślepiali innych.

nie "rzeźbienie w g...." tylko chwilowy brak kasy kolego-to różnica, a dla jasności -- chcę podłączy regulację świateł z przełącznika aby właśnie NIE OŚLEPIAĆ takich ludzi jak Ty:exclamation:

Opublikowano

To je na razie ustaw śrubą tak by świeciły nisko, potem dorobisz samopoziom. Jak widać prostym sposobem nie da się tego zrobić.

Opublikowano

O ile wiem, to samopoziom w b6 działa tylko w momencie włączania lamp, więc jeśli nie jeździsz sam, możliwe że też oślepiasz pomimo fabrycznej instalacji

Opublikowano
O ile wiem, to samopoziom w b6 działa tylko w momencie włączania lamp, więc jeśli nie jeździsz sam, możliwe że też oślepiasz pomimo fabrycznej instalacji

Nie rozumiem o co czym piszesz.

Ja nie mam xenonów i samopoziomu lecz zwykłe pokrętło. W tym przypadku rzeczywiście regulacja działa dopiero po uruchomieniu świateł. Widać to doskonale na załączonych wcześniej schematach, silniczki i pokrętło zasilane jest z obwodu świateł.

Opublikowano

Nie rozumiem o co czym piszesz.

Ja nie mam xenonów i samopoziomu lecz zwykłe pokrętło. W tym przypadku rzeczywiście regulacja działa dopiero po uruchomieniu świateł. Widać to doskonale na załączonych wcześniej schematach, silniczki i pokrętło zasilane jest z obwodu świateł.

o to http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-montaz-dzialanie-ukladu-samopoziomowania-xenon-145322/index2.html#post2302953