fifak11 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 który z zaworów n 75 wyłącza turbinę przy wysokich obrotach jeśli jest uszkodzony czy ten od strony chłodnicy czy ten od strony kabiny
michuthebest Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 po lewej stronie chlodnicy masz zaworek n75 radze czyszczenie z góry:)
fifak11 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2012 to znaczy mam go wykręcic i wyczyścić
Biszczan Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Reanimacja N75 czyli Adam Slodowy series ... Jak czyszczenie nie pomoże to poszukaj kogoś na podmianę, ale najlepiej podpiąć kompa i zrobić logi, sprawdzić błędy czy są w sterowniku jakieś zapisane.
samekgsx550 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 sprawdź najpierw wszystkie węże i wężyczki czy nie są popękane. N75 rzadko się psuje.
dante0018 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Bedziesz miec zapieczone kierownice a nie walniety n75. Jakby N75 był uszkodzony to auto wogóle by nie jechało albo turbo by pompowało z opóźnieniem.
samekgsx550 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zdejmij wężyk z gruszki przy turbinie. Jeśli zasysa to N75 dobry.Jak nie to szukaj nieszczelnych wężyków. A później diagnozuj N75
Sztomel Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dopisz w swoim profilu, że problem dotyczy silnika o oznaczeniu BPW bo inaczej ktoś Ci napisze o zmianie N75 ciśnieniowym i zrobisz największą głupotę jaka może Ci się przytrafić. Nastaw się na demontaż i czyszczenie turbo a nie na uszkodzony N75. Dla upewnienia się możesz N75 podmienić miejscami z N18 ale podejrzewam, że i tak sam tego nie zrobisz. Uczul tylko na to własnego mechanika i spytaj czy będzie czyścił turbo - jeśli nie to masz koszta niestety albo co gorsze - idiotyczną diagnozę regeneracji turbo.
Biszczan Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Chłopaki piszą tu A4 B5 a motor BPW jest w B7
Sztomel Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 To chyba mnie się coś pomyliło ale pamiętam, że przeglądając posty wg profilu widziałem wpis o silniku BPW ale chyba jednak pomyliłem tematy.
Rekomendowane odpowiedzi