miszcz_kierownicy Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam Chciałbym założyć sobie czujniki parkowania... ale w sprzedaży są przeważnie koloru czarnego lub szarego ( jak np tu CZUJNIK PARKOWANIA CZUJNIKI COFANIA LED 4 SENSORY (2364906193) - motoAllegro - wklejam przykładowo pierwszą lepszą aukcję) Auto mam koloru szarego (dolphin grey metalik), i teraz czy te czujniki/sensory się daje do lakiernika przed montażem żeby to wyglądało to jakoś w zderzaku czy jak? Może to głupie pytanie ale nie wiem Dziękuję z góry za odpowiedź
tomcrack27 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 ja to bym raczej zalozyl ori czujniki parkowania bo te troche tandeta zalatuja,ale to kwestia gustu
miszcz_kierownicy Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2012 To był przykład....nie chce ich kupować, chodzi o malowanie sensorów. Oryginalnych też nie kupie w kolorze nadwozia
ciechu20 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 bez problemu się je maluje. każdy lakiernik pomaluje taki czujnik, chyba ,że chcesz sam to zrobić to nie ma problemu.
tommy-cichy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Kolego to zależy jakie czujniki. Te z aukcji którą podałeś podejrzewam że po pomalowaniu i założeniu usłyszysz piiiiii...piiiii. Musisz czytać w aukcji czy da się czujniki malować. Wiem że czujniki Valeo da się malować, ale kosztują 300zeta. Wtedy lepiej Ci kupić używany komplet ori. A czy ori da się malować to niech się już wypowie ktoś mądrzejszy.
Stichy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ja malowalem ori czujniki i dzialaja bez problemu
miszcz_kierownicy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2012 No własnie... mój problem to taki czy te czujniki samemu próbować malować spray'em czy dać do lakiernika ? Jak samemu to jaką farbą itp.... przyznam że z lakiernictwem mam mało wspólnego, jak byłem małolat to modele malowałem z plastiku
ciechu20 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Kolego, 1-matowienie, 2-odtłuszczenie,3-cienka warstwa podkładu do plastiku,4-cienka warstwa lakieru zasadniczego. Jeśli masz auto w kolorze metalic to zamiast podkładu dajesz 2-ie cienkie warstwy koloru bazowego,a potem cienka warstwę bezbarwnego. Miłej zabawy.
domialex Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 nawet zadnego podkladu nie trzeba. dobrze odtluscic i prysnac spajem (mozna kupic w aso w kolorze swojego auta) i bedzie git.
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Dzięki za instrukcję, o taką odpowiedź mi chodziło : Git: ---------- Post dopisany 10-06-2012 at 00:04 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2012 at 08:09 ---------- Które wybrać? Elektromagnetyczne czujniki parkowania cofania EPS (2358867499) - motoAllegro CZUJNIK/CZUJNIKI PARKOWANIA SZARY/CZARNY!JAKOŚĆ! (2378696016) - motoAllegro CZUJNIK PARKOWANIA * SUPER WYSWIETLACZ SLIM LED * (2381446115) - motoAllegro Aaaa i jeszcze jeden problem.... jak wygląda montaż czujników jak ja mam listwę ochronną na zderzaku? Nie będzie problemu z montażem? Te czujniki są na tej listwie?
rysiuu Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 [h=1]PHANTOM BS-425 CZUJNIKI COFANIA PHANTOM BS-425 BS 425 (2340749670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/h]Jedyne niedrogie czujniki, które mogę polecić (również pod lakier). W moim avancie działają bez zarzutu już ponad 3 lata. Jedna warstwa bazy + klar nie wywołuje pogorszenia parametrów - przynajmniej w tym konkretnym modelu.
Rekomendowane odpowiedzi