wjot1 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witajcie, Kupiłem niedawno A4 B5 z 97r, niestety jakość i siła dźwięku jest tragiczna. Odrazu dodam, że nie jestem maniakiem audio, nie chce wydać dużo kasy i nie potrzebuje mega basu. Chce miec po prostu dobrą jakość dźwięku. Jeśli chodzi o radyjko to planuje kupić coś w okolicach 200zł (jeszcze nie wiem co). Natomiast głosniki chce wpakować 130mm (bez zmian na 165) no i dwa wysokotonowe. Co sądzicie o 2012! GLOSNIKI PIONEER TS-G1322i 13CM 210W GW24M! (2388922765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i do tego BOSCHMANN MM-1SE / 200 W / SUPER TWEETERY (2390380759) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ? ? ? Oczywiście przy okazji wygłuszyłbym drzwi matami. Da to przyzwoiti efekt? No i czy trzeba będzie również zmieniać okablowanie, czy może zostać fabryczne ? EDIT: Wiem, że nie jest to niewiadomo co, ale naprawdę - obecne fabryczne sa okropne. W dodatku glosniki sa tylko z przodu, z tyłu w drzwiach ani klapie nie ma żadnych.
sokal Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Chcesz zamontować dwudrożne głośniki + dodatkowe syczki... Kup sobie jakiś zestawik odseparowany np: GŁOŚ. Hertz DSK 130 Wysylka GRATIS ! Sklep W-wa (2420002668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeśli już chcesz 13-stki ale musisz wiedzieć że one też nie pasują tak P&P więc jak już rezać to 16-stki koniecznie, różnica jest ogromna, zwłaszcza jeśli chcesz zamienić płytki dźwięk na coś bardziej soczystego
wjot1 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2012 Jestem zdecydowany na 130mm - nie chce nic modyfikować/przerabiać. Co sądzicie o takim : POWERBASS S-5C zestaw 130mm W-WA wys. gratis!! (2390337076) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Magicbattle Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 te helix odpadaja kiepska moc i db. hertz jest dobra marka wzgledem ceny i jakosci. zastanow sie nad 165mm a jak nie to z wyzszej polki 130. a moze bose tylko nie wiem ale chyba tez 13 byly. oczywiscie musisz miec dobry sprzecik grajacy (radyjko) zeby to jakos gralo. sony albo pionek
SebolA4 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Osobiście polecam : Najtaniej FOCAL 130 A1 NOWE GWARANCJA (2406340858) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jarek_ns Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Cena jak na focala jest ok. Ale do tych głośników prosi sie zewnętrzny wzmacniacz inaczej nie wyciągniesz z nich całego potencjału. Ale i tak bym obstawał przy 16 cm Sent from my iPhone using Tapatalk
wjot1 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ok dzięki, a jeśli chciałbym jakis zewnętrzny wzmacniacz,oczywiscie jak najtaniej do tych dwóch 13stek. Nie jakiś super świetny, ale żeby była fajna różnica w graniu, to co poleciacie?
Rekomendowane odpowiedzi