dirty8 Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 Wiem wiem.... byly juz artykuły o zaworkach , nawet konkretnie do 1.8 T ale niestety nic z nich nie wynikało , wiem tylko , ze trudno jest je dobrac do tych silnikow.Moj motor to narazie seria , (sukcesywnie odkladam na programik w VTG ) Podpowiedzcie , jaki model mam zakupic a zeby nie bylo kichy przy montazu i czy cos da mi taki zaworek przy serii
Hugo Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 Lepiej nazbieraj na program najpierw i jak będzie w VTG to Ci chłopaki doradzą zaworek
Kunio Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 ja jezdze na BOVie properfekt. Kolega Platinium ma serie i jezdzi na tym juz spory czas. Zarówno ja i on nie mamy żadnych problemów. Fajny bajerek ;D
platiniumm Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 jak kupisz taki jak bedzie wypuszczal do atmosfery to poza dzwiekiem do nic sie nie zmieni no moze bedzie palil 0.5-1 litr wiecej ale efekt dzwiekowy warty tego
dirty8 Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Opublikowano 13 Listopada 2006 Na ta chwile na allegro znalazlo tylko dwie "dmuchawki" tej firmy , a na ich stronie nie moge wejsc na ich namiary , jesli dysponujecie nr telefonu do nich to bardzo bym prosil. http://moto.allegro.pl/item139847329_blow_off_properfekt_typii_polish_silver_bov_turbo.html http://moto.allegro.pl/item141999042_dv_blow_off_properfekt_do_sam_turbo.html Nie wiem czy te sa odpowiednie ???
Kunio Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 my mamy typ I i tylko na jego temat mozemy sie wypowiadac te z allegro sa inne
platiniumm Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 sadze ze beda ok bo wkoncu sa od jednego producenta tel 691-922-860 gg.1193971
Traviz Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 Myślę, że jednak producent powinien się wypowiedzieć, ktory będzie najlepszy Z kontaktem nie będzie problemu bo to dobry człowiek - kupowałem kiedyś od niego MBC
dirty8 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 Na poniedzialek zamowilem blow off-a , producent doradzil ten typ 2 , podobno najlepszy ....i najdrozszy:) Chyba sie wstrzymam z montazem i postaram sie najpierw wgrac program w vtg , czy nie ma roznicy w jakiej kolejnosci to zrobie??? Prosze o rade i pozdrawiam c'ya
Kunio Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 bez roznicy. Ja się swojego pozbywam wiec jakbys chcial to za 200zl moge oddac. uzywany 2 miesiące
poziek Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 jest różnica jak ma być i bov i czip to trzeba zrobić program pod bova...czaicie??
Traviz Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 bez roznicy. Ja się swojego pozbywam wiec jakbys chcial to za 200zl moge oddac. uzywany 2 miesiące Już w uszach gwiżdże zbyt głośno ? Czy może jakieś inne efekty uboczne (check) ? Może być PW
Kunio Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 Już w uszach gwiżdże zbyt głośno ? Czy może jakieś inne efekty uboczne (check) ? ostatnio mam problemy z autem, wyjmuje wszystko co zbedne. narazie bede jezdzil bez bova [ Dodano: 15-11-2006, 11:09 ] jest różnica jak ma być i bov i czip to trzeba zrobić program pod bova...czaicie?? ja jeżdzę bez specjalnego programu wiec i tak da rade
dirty8 Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Opublikowano 18 Listopada 2006 Zaworek zamontowany , poszlo gladziutko , fajna sprawa , ciekawy efekt .Martwi mnie jednak fakt ,ze węzyk doprowadzajacy powietrze do zaworku pokryty byl od wewnacz olejem ..... hmmm chyba nie najlepiej co??? co o tym myslicie ??? czyzby turbawka sie konczyla??? przebieg 133 tys
Kunio Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 no niestety chyba zaczyna puszczac, regeneracja albo nowa
dirty8 Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Opublikowano 19 Listopada 2006 no niestety chyba zaczyna puszczac, regeneracja albo nowa Jakie koszta ??? Mam juz pare namiarów konkretnych , jutro podzwonie , popytam. Hugo cos wspominal o 5 stowach za regeneracje i o tysiaczku za nowke sztuke . Takie ceny ok ale cos mi sie nie wydaje ! Jak wiecie cos o takich firmach to dajcie znac
poziek Opublikowano 19 Listopada 2006 Opublikowano 19 Listopada 2006 to wcale nie musi być turbina do regeneracji a np. zbyt duży poziom oleju nie wyciągajcie radykalnych wniosków Kunio program musi być pod BOVa pisany, to że tobie jeździ auto wcale nie oznacza, że jest mu z bovem dobrze :razz:
dirty8 Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Opublikowano 20 Listopada 2006 to wcale nie musi być turbina do regeneracji a np. zbyt duży poziom oleju To fakt , moze byc , tak szczerze to przelalem troszeczke przy ostatniej zmianie.Po przejechaniu 8 tys km musialem dolac nieco ponad pol litra Co do bov-a to zamontowalem bez programu i auto jezdzi jak jezdzilo , jak by mu cos nie pasilo to chyba by " powiedzial"
poziek Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 wcale nie musi nic powiedzieć a to, że przelałeś było dla mnie oczywiste YOł
talib1990 Opublikowano 21 Listopada 2006 Opublikowano 21 Listopada 2006 chłopaki proźba z innej beczki..możecie nagrać i wrzucic filmik z jazdy jak sie prezentuje efekt dźwiękowy..lub podesłać linka z czyimś filmikiem z tym zaworkiem..z góry thx
Rekomendowane odpowiedzi