Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Blow Off do 1.8 T w serii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a moze byc sam dzwiek bez filmu

[ Dodano: 21-11-2006, 23:23 ]

dzieki przyczepnosc tylko pod kontrola

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mialem w poprzednim aucie BOV-a HKS-a w (mitsubishi 3000GT twin turbo) doslownie pieknie to brzmialo jak zmienialem bieg z 1 na 2 to ludzie z przestamkow uciekali taki gwizd byl najlepsze jak ludzi wyprzedasz i zmienisz bieg przed jego boczna szyba nieraz widzialem jak kolesie malo co do rowu sie nie wjebali taki gwizd byl :diabel:

A tak wygladal BOV HKS (kupilem go w Londynie) auto kupilem w Belgii :

p10100117dj.jpg

p10100092lk.jpg

p10100126vn.jpg

p10100162oo.jpg

[ Dodano: 22-01-2007, 09:23 ]

Dodam ze autko mialo 380 KM :564:

Opublikowano

no mnie tez wlasnie o taki mega gwizd chodzi...podoba mnie sie to, ja musze sie Pozieka o to zapytac, on sie zna na tych aktorkach.

Btw, jaki jest model tego bov`a hks?

Opublikowano

Model to Super SQV kosztowal ok 200 funtow . :quattro:

• 3 lata później...
Opublikowano

Sorry że odkopuję temat, ale nie będę zakładał nowego tematu z powodu tego samego BOV.

http://www.allegro.pl/item943594487_zawor_blow_off_bov_typii_do_audi_vw_1_8t_vag.html

Mam kilka pytań odnośnie tego zaworku:

1. Czy jest falowanie na wolnych obrotach? (podobno drugi tłoczek eliminuje ten efekt)

2. Jak z zużycie paliwa bo czytałem już różne opinie?

3. Dlaczego niektórzy wyciągają je po kilku miesiącach? :tongue4:

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta zapytaniem: jak się ma ten bov properfekt typ 2 do 1.8T z dwoma sondami? bo coś mnie nachodzi :kox:

Opublikowano

BOV do B6-ma się kiepsko-już prędzej splitter,bo BOVa próbowałem i na wolnych obrotach -po prostu gaśnie auto

Opublikowano

BOV do B6-ma się kiepsko-już prędzej splitter,bo BOVa próbowałem i na wolnych obrotach -po prostu gaśnie auto

Jakiego BOVa próbowałeś ??

Opublikowano

Jakiego BOVa próbowałeś ??

nie pamiętam- :wink4:
Opublikowano

Odgrzewam kotleta zapytaniem: jak się ma ten bov properfekt typ 2 do 1.8T z dwoma sondami? bo coś mnie nachodzi :kox:

Spróbuj założyć properfekta typ II jeżeli nie będzie chciał chodzić to temat BOVa możesz raczej odpuścić, chodź w większości 1.8T ten Bov daje radę :gwizdanie:

Opublikowano

Spróbuj założyć properfekta typ II jeżeli nie będzie chciał chodzić to temat BOVa możesz raczej odpuścić, chodź w większości 1.8T ten Bov daje radę :gwizdanie:

w B5 tak-ale nie w B6 :wink4:
Opublikowano

w B5 tak-ale nie w B6 :wink4:

Człowiek uczy się całe życie :embarrassed:

Opublikowano

Na forum SR ktoś pisał że jeździ b6 z tym properem2 i nic a nic złego się nie dzieje :gwizdanie:

Opublikowano

Na forum SR ktoś pisał że jeździ b6 z tym properem2 i nic a nic złego się nie dzieje :gwizdanie:

żeby zainstalować bova-musisz zaślepić rurę powracającą do dolotu-a tu masz filmik-co sie wtedy dzieje :gwizdanie:

Opublikowano

A gdyby zamiast zaslepiac ta rure, to dac tam filterek taki jak np na odme? wtedy by sobie tamtedy ssal powietrze? Co o tym myslicie?

Opublikowano

A gdyby zamiast zaslepiac ta rure, to dac tam filterek taki jak np na odme? wtedy by sobie tamtedy ssal powietrze? Co o tym myslicie?

problem leży w czujniku ciśnienia w intercoolerze,poza tym będzie błąd w sterowniku silnika :wink4:
Opublikowano

A ja dalej twierdzę że jednak się da ten temat ogarnąć w 1.8T :tongue4: Test na filmiku był na zwykłej odpiętej od dolotu DVce i na zaślepionym otworze w dolocie czu na bovie jednotłoczkowym czy jeszcze na czymś innym ???

Opublikowano

A ja dalej twierdzę że jednak się da ten temat ogarnąć w 1.8T :tongue4: Test na filmiku był na zwykłej odpiętej od dolotu DVce i na zaślepionym otworze w dolocie czu na bovie jednotłoczkowym czy jeszcze na czymś innym ???

na DV-przerobionej na splittera,i z zaślepioną rurą od dolotu-inaczej nie podepniesz BOVa w 1,8T-tylko w miejsce DV :wink4:

a jak twierdzisz-że się da-to zakładaj-obalisz kolejną teorię "1,8 TE -mówi BOVom NIE" :wink4::tongue4:

Opublikowano

Do 1.8t pakuj jakieś Forge też fajnie sapie jeśli zalezy Ci na dzwięku

Co do BOV-a wkładaja sobie to ludzie a puźniej się dziwia że im dużo pali i nie jedzie tyle w temacie

Popieram przedmówce :hi:

Opublikowano

"1,8 TE -mówi BOVom NIE"

przecież nie ma przeciwskazań. trzeba tylko korekte softu zrobić :tongue4: