stelażysta Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 witam, mój problem polaga na tym ze kupiłem miesiąc temu a4 b5 2.6 i dziś rano odpalił normalnie i po ujechaniu kilku kilometrów przestała działać klima, migacze, światła i zaczęło coś rzęźić pod maską. dojechałem na chate i podosze klape i poczułem dziwny zapach jakby sie coś spaliło, chciałem odpalić ale rozrusznik nawet nie przekrecił,,,,co to może być......najlepiej piszczie na maila [email protected] Pozdro * kolego, bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem, wątki nazywamy sposób określający objawy lub niedziałający podzespół, (temat poprawiłem) [Musashi]
adadur Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Niekt we wróżenie na odległość się nie będzie bawił - zdjąć osłony na silniku i oblukać co i jak
stelażysta Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Opublikowano 17 Maja 2008 poszedł rozrusznik za sprawą kostki stacyjki która się zacięła i rozrusznik z tego powodu nie odbił - koszt naprawy to 35zł kostka i 100 oryginalny rozrusznik
.Pablo. Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 ja bym stawiał na sprzęgło klimatyzacji ale moge sie mylic
czaki22 Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 35 za kostke to badziew zamiennik , a 100 zł za orginalny rozrusznik hmm ..........
spetsnaz Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 poszedł rozrusznik za sprawą kostki stacyjki która się zacięła i rozrusznik z tego powodu nie odbił - koszt naprawy to 35zł kostka i 100 oryginalny rozrusznik W przypadku kostki stacyjki cena za ten element nie musi iść w parze z jakością. W zamiennikach jest inaczej umieszczona sprężyna odbijająca co powoduje ich rzadsze pękanie' date=' ale niestety częściej ulegają one uszkodzeniom elektrycznym. W kwestii rozrusznika w tej cenie kupisz jedynie oryginale sprzęgło kierunkowe bosch, to najczęściej ta część ulega zniszczeniu kiedy nie odbije kostka. Z powodu dużego tarcia wytapiają się wtedy elementy plastikowe sprzęgła, bieżnia jest metalowa, więc z nią powinno być wszystko w porządku. Zdemontuj rozrusznik i daj znać co zostało uszkodzone. Stawiam na mechaniczne uszkodzenie rozrusznika (po demontażu podepnij go na krótko do akumulatora, bądź prostownika)
stelażysta Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Opublikowano 21 Maja 2008 no siemka - rozruszik kupiłem a angielskiej wersji i sam go wyciągałem i powaga - 100zł i kreci jak nowy, szczoti i tulejki są dobre a jeśli chodzi o kostke to żeby tylko chodziła jakiś czas bo ccięko z kasą. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi