Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pawlo a to FIS pokazuje ci spalanie w l/km ? Jak to zrobiles ? Bo szukalem zmienialem i niedziala mi :kwasny:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zmieniłem w MMI a co?

Opublikowano
Chciałem spróbować czy załapie mi kodowanie graficznej prezentacji tylnego parktronika ale przy próbie zatwierdzenia kodowania pojawia mi sie dziwny komunikat. Może ktoś pomóc co z tym zrobić? Wcześniej kodowałem np. test liczników i nic takiego nie było.

http://s1.postimg.org/omo24lb17/ostrzezenie.jpg

Seryjnie nigdy sterownik PDC 4 kanałowy nie ma wizualizacji, dlatego taki komuniakt wyskoczył .

I co zrobiłes ?

Dałem NIE i nic nie zapisał

Ale skoro mówisz ze sie nie da to o co chodzi z tym opisem:

Aktywacja wizualizacji przy sterowniku 4 kanałowym

10-Park Assist ---> Security Access 16 ( 71679 ) ---> Coding 07 ---> BYTE 0 ---> Bit 4 zmiana z 0 na 1

i w wątku o park troniku tu np. http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-audi-parking-system-mmi-2g-upgrade-czujnikow-przod-automat-zalaczanie-193699/index4.html#post3313574 czy tu http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-audi-parking-system-mmi-2g-upgrade-czujnikow-przod-automat-zalaczanie-193699/index4.html#post3316785

Opublikowano

Grzegorz wypowiesz sie na temat mojej korekty spalania na FIS? :this:

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sensu nic przestawiać :wink:

Opublikowano

Nie ma sensu nic przestawiać :wink:

Czyli skoro liczy dobrze spalanie na trasie to i w mieście czy też średnie z miasta i trasy też FIS powinien prawidłowo obliczać tak? Dobrze to rozumiem??

Opublikowano

da się ustawić w MMI 3G tak żeby podczas podgłaśniania było widoczne jaki obecnie jest zakres głośności

ostatnio siedziałem w a5z tego roku i ma taki "bajer"

Opublikowano
Mozesz wkleić dokładniej o ktora wypowiedz chodzi ?

w wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-audi-parking-system-mmi-2g-upgrade-czujnikow-przod-automat-zalaczanie-193699/index4.html#post3300661

od postu #89 niejaki grom pisze

Panowie próbowałem zakodowac swój sterownik 4k pod wizualizacje ale nie chce przyjąć kodowania. Na filmiku wrclaguny widać że jednak można, i tu pytanie, czy to kwestia sterownika, jak w a6, czy trzeba jakieś dodatkowe czynności trzeba podjąć, adaptacje itd..???
i potem z 9 postów na ten temat aż do napisanego gdzie Staszek20VT pisze
W A5 też wczoraj załapało (4-ro kanałowy sterownik) i ładnie pokazuje tyły :)
Opublikowano

w wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-audi-parking-system-mmi-2g-upgrade-czujnikow-przod-automat-zalaczanie-193699/index4.html#post3300661

Panowie próbowałem zakodowac swój sterownik 4k pod wizualizacje ale nie chce przyjąć kodowania. Na filmiku wrclaguny widać że jednak można, i tu pytanie, czy to kwestia sterownika, jak w a6, czy trzeba jakieś dodatkowe czynności trzeba podjąć, adaptacje itd..???

włączyłem wczoraj wizualizacje tyłu na 4-kanałowym i pięknie śmiaga :-):decayed:

Opublikowano
  • Autor

Spytaj kolege grom jaki ma sterownik i jakim kablem to robił bo ja nie wiem czemu mu nie poszło kodowanie .

Co do Staszek20VT to kodowanie zrobił poprawnie i mu wszystko działa .

Opublikowano

Jak przedmówcy piszą, robiłem jak napisane, krok po kroku i działa. W chwili wbicia biegu wstecznego wyświetla się sylwetka samochodu i pokazuje "widok" czujników z tyłu. Co prawda teraz i tak będzie wymieniany na przody i pod kamerkę, ale ten co mam - 4 kanałowy działa.

Opublikowano

Siemano, u mnie też dziala, robiłem błąd bo nie wpisywalem najpierw security code. Pomyślałem,że jak sterownik nie wola to nie ma po co. Oczywiście dopiero jak wpisalem to poszło.

Opublikowano

U mnie też ruszyła grafika na 4kanałowym sterowniku.

Potwierdziłem aktualizację na tym proponowanym kodzie (patrz tu i bez problemu zakodował.

Opublikowano

Potwierdziłem aktualizację na tym proponowanym kodzie (patrz tu i bez problemu zakodował.

Pytanie, czy da się zakodować 8-kanałowy, żeby pokazywał graficznie tylko tył ? Mam zamontowany 8 - kanałowy sterownik, ale przód jeszcze nie podłaczony(brak czasu), po właczeniu wstecznego jest tylko długi sygnał ciągły i koniec, Radio Concert kodowanie 100003

Opublikowano
  • Autor

Pytanie, czy da się zakodować 8-kanałowy, żeby pokazywał graficznie tylko tył ? Mam zamontowany 8 - kanałowy sterownik, ale przód jeszcze nie podłaczony(brak czasu), po właczeniu wstecznego jest tylko długi sygnał ciągły i koniec, Radio Concert kodowanie 100003

Nie da się :kwasny:

Opublikowano

Bogdan tak jak rozmawialiśmy, dopiero jak podłączysz wszystkie czujniki z przodu...

Opublikowano
Bogdan tak jak rozmawialiśmy, dopiero jak podłączysz wszystkie czujniki z przodu...

Dzięki Chłopaki:wink: już wszystko jasne:decayed:trzeba brać się za robotę:thumbup1:

Opublikowano

Witam!

Koledzy mam pytanko.Czy ten manual z kodowania można zastosować do A6 2009 MMI 3G.Nigdzie nie mogę znaleźć nic tak opisanego do A6.

Opublikowano
  • Autor
Witam!

Koledzy mam pytanko.Czy ten manual z kodowania można zastosować do A6 2009 MMI 3G.Nigdzie nie mogę znaleźć nic tak opisanego do A6.

A co chesz zakodować ?