Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gdzie to zakodować?

poszukaj w opcji CAR :wink:

ale mi nie chodzi o autoblokadę drzwi w czasie jazdy powyżej jakiejś tam prędkości,

mi chodzi o taki patent kończę jazdę wysiadam z auta i przypuśćmy zapominam je zamknąć ale to nic bo on sam się zablokuje za chwilkę ;) - jest takie coś?

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie ma.

jedynie jak auto otworzysz przez przypadek kluczykiem, nie otwierając żadnych drzwi - to ono się samo zamknie po minucie lub krócej.

...jak być przez przypadek zostawił kluczyk na siedzeniu (w kurtce, w torbie) i by ci się samo zamknęło to co wtedy?

Opublikowano

ha a braciak w a3 z 99 rok ma właśnie tak że sam mu się po 2 czy 3 minutach zamyka.

wiecie może jak jest z opcią w zielonym menu (odbicie palca) chodzi to o otwieranie bez naciskania pilota tylko trzymając go np. w kieszeni otworzymy dzwi, ja takie małe prostokąciki jakby podczerwień w klamkach mam tylko że to mi nie działa? ,

Opublikowano
  • Autor
ha a braciak w a3 z 99 rok ma właśnie tak że sam mu się po 2 czy 3 minutach zamyka.

wiecie może jak jest z opcią w zielonym menu (odbicie palca) chodzi to o otwieranie bez naciskania pilota tylko trzymając go np. w kieszeni otworzymy dzwi, ja takie małe prostokąciki jakby podczerwień w klamkach mam tylko że to mi nie działa? ,

w A4 B8 nie ma opcji i nie mozna zakodowac odbicia palca :wink:

Jesli chodzi o otwieranie auta bez kluczyka (Keyless) to samym kodowaniem tego nie zrobisz .

Potrzebujesz odpowiedni KOMFORT , anteny , czujniki w klamkach , instalacja oraz kodowanie .

Ty masz niestety same zaslepki " małe prostokaciki "

Opublikowano

dokładnie tak, system sprawdza przez anteny peryferyjne czy wewnątrz auta nie ma kluczyka,

dopiero może uruchomić procedurę samo-zamknięcia, to jest keyless system :wink:

---------- Post dopisany at 20:03 ---------- Poprzedni post napisany at 19:32 ----------

Panowie, kto ma bixy, podgrzewane siedzenia i system eko start/stop?

potrzebuje nr MCE który obsługuje te 3 rzeczy :wink:

wiem że D nie da rady z start/stop chyba że trzeba zmienić soft na wyższy :eusathink:

Bartek, sprawdziłeś może swój MCE,

mam na oku MCEz literką C - bez podgrzewania (mam sterowniki które ogarną podgrzewanie), ale czy ruszy na nim start/stop :eusathink:

Opublikowano

tak, koniec 2009 my>2010

Opublikowano
  • Autor

W ETCE widze tylko jeden sterownik po 2010 z literkami BE

A Co obsługuje to nie wiem :undecided:

Opublikowano

Mam w samochodzie:

8Q4 = headlight-range adjustment, automatic- dynamic with cornering light

Zakodowałem doświetlanie zakrętów z przeciwmgielnych - był sens czy lepiej to wyłączyć, z drugiej strony - gdzie jest to zakodowane (właśnie, że światła są skrętne) - bo takie są, dobrze to rozumiem?

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań:

1. Udało się komuś połączyć z modułem 10. Park assist za pomocą kabla VAG002 od e-service? Ja nie mogę się połączyć z modułem.

2. Czy jeżeli w długim kodowaniu nie mam opcji 'na ptaszka' doświetlania zakrętów (jest tam tylko pozycja z trybem tursytycznym) to jak ustawię na sztywno 01000001 to przyjmie mi kodowanie?

Edit: przyjął, działa doświetlanie.

3.

2. domykanie szyb, chodzi o to, że gdy zamykam samochód to się zamykają automatycznie a nie przez 3 sekundy przytrzymania, coś takiego jest możliwe?

Otwieranie i zamykanie okien Pilotem

46-Moduł Komfortu---> Coding 07 --->Long Coding Helper---> odznaczamy Remote Control active [Otwieranie i zamykanie szyb kluczykiem]

Czy dobrze to rozumiem, zamykamy auto z pilota jeżeli jakaś szyba jest otwarta to się domknie automatycznie? Teraz mam, że trzymając otwieranie/zamykanie szyby się otwierają/zamykają na żądaną wysokość. Chciałbym aby domykały się same (mam tak w innych autach) czy ta opcja tak działa? I czy wtedy działa otwieranie z pilota szyb?

Edit: po odznaczeniu nie ma możliwości otwarcia/zamknięcia szyb z pilota, szyby nie domykają się same. Zatem ponawiam pytanie czy jest możliwość tak zakodować aby po zamknięciu auta szyby same się domykały?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Darecy

lz2w.jpg

Opublikowano

dziekuję Ci Bartuś za moduł komfortu :grin:

...

tylko potrzebowałem moduł elektryki nr 09 :wink:

ale i tak dziękuje za próby

- dla potomnych moduł obsługujący pakiet QQ1 + bixy + Start/stop + grzanie taboretów

z miodzio i wrc doszliśmy, że MCE 8K0 907 063 powinien być z literką P

Opublikowano
dziekuję Ci Bartuś za moduł komfortu :grin:

...

tylko potrzebowałem moduł elektryki nr 09 :wink:

ale i tak dziękuje za próby

- dla potomnych moduł obsługujący pakiet QQ1 + bixy + Start/stop + grzanie taboretów

z miodzio i wrc doszliśmy, że MCE 8K0 907 063 powinien być z literką P

ups...wkrecilem sobie ze to miał być komfortu...sorry ,ale widzę ze już masz potrzebne info ...następnym razem się poprawie :wink:

Opublikowano

Dzięki i tak "for efforts" :wink:

Kupiłem dzisiaj jeden moduł MCE, ale sprzedający wygadał się że to krojony gdzieś z Italii :kwasny:

... dobrze, że było za pobraniem i wygadał się przez przypadek w czas abym do aso nie jechał - więc paczka odbiła się od moich drzwi bez odbioru!

ciekawe czy w pierdlu jest internet? - na forum mus zaglądać :decayed:

Opublikowano
Dzięki i tak "for efforts" :wink:

Kupiłem dzisiaj jeden moduł MCE, ale sprzedający wygadał się że to krojony gdzieś z Italii :kwasny:

... dobrze, że było za pobraniem i wygadał się przez przypadek w czas abym do aso nie jechał - więc paczka odbiła się od moich drzwi bez odbioru!

ciekawe czy w pierdlu jest internet? - na forum mus zaglądać :decayed:

Kurczę, podziwiam tych ludzi co sprzedają na allegro graty z jumy, ja bym spać nie mógł :facepalm:

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

Jarek, pytałeś jaki mam MCE 09, sprawdziłem, P :wink:

Opublikowano

Panie / Panowie potrzebuje kodowanie na wizualizacje cofania do MMI 3G wszędzie szukam ale nie potrafie znaleść :facepalm:

Opublikowano

Cofnij się parę stron wstecz:wink:

Opublikowano
Cofnij się parę stron wstecz:wink:

Właśnie całe " przeleciałem " i nic d*pa zbita :kwasny:

No ale jeszcze raz zobacze moze cos przeoczyłem :grin:

---------- Post dopisany at 23:00 ---------- Poprzedni post napisany at 22:12 ----------

Pół godziny siedziałem w aucie i w końcu udało mi sie zrobić wizualizacje system parking do MMI 3G :banan:

Opublikowano

witam co można wgrać do

MMI BASIC - ( SYMPHONY/CONCERT )

Opublikowano

Mam kilka pytan odnosnie kodowania w przypadku MMI Basic (radyjko Concert):

1) W jaki sposób wykonać reset MMI po kodowaniu ?? (Sposób przedstawiony w 1 poście chyba nie działa w MMI Basic ;/ )

2) Próbowałem uruchomić wizualizacje czujników parkowania na ekranie MMI (posiadam 4 czujniki z tyłu ---fabryczne :) ) i podczas kodowania wywala błąd: "Coding rejected, Error 31: Request out of range" co może być nie tak ???

3) Podobny problem jest przy próbie zmiany logo startowego MMI "Coding rejected, Error 31: Request..... ???

Natomiast inne kodowania poszły pięknie: TPMS, Lap Timer, Test zegarów :) Program VCDS

Za każde sugestie z góry dziękuje :)