Opublikowano 9 Stycznia 201511 l no one tak fabrycznie, po amerykańsku, włączam kierunek i mruga nie tylko kierunek
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l no one tak fabrycznie, po amerykańsku, włączam kierunek i mruga nie tylko kierunek a masz tam wogóle pomarańczowy kierunek, bo jeśli nie to na początek musisz całe lampy zmienić a potem myśleć o kodowaniu
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l Panowie wszystkie kodowania zostały przyjęte i wszystko śmiga oprócz opuszczania lusterka pasażera przy włączonym biegu wstecznym. Co może być przyczyną?
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l Pokrętło ustawiania lusterek zewnętrznych (to w drzwiach kierowcy) musi być ustawione na lusterko prawe, żeby opuszczanie działało.
Opublikowano 11 Stycznia 201511 l Pokrętło ustawiania lusterek zewnętrznych (to w drzwiach kierowcy) musi być ustawione na lusterko prawe, żeby opuszczanie działało. Dzięki za podpowiedź. Zaraz sprawdzę Pokrętło ustawiania lusterek zewnętrznych (to w drzwiach kierowcy) musi być ustawione na lusterko prawe, żeby opuszczanie działało. Dzięki za podpowiedź. Zaraz sprawdzę Działa.
Opublikowano 12 Stycznia 201511 l Czy opuszczanie lusterek przy wstecznym działa BEZ elektrycznych foteli z pamięcią?
Opublikowano 12 Stycznia 201511 l Tylko że to prawe lusterko nie wraca idealnie na swoją pozycję. Kilka osób pisało i ja też tak mam, że za każdym razem wraca odrobinkę niżej niż było ustawione. Po kilku razach trzeba trochę podnieść. Ale tragedii nie ma
Opublikowano 12 Stycznia 201511 l Autor Z Pamięcia to opuszcza sie jeszcze pare cm w dół a pózniej do srodka .
Opublikowano 12 Stycznia 201511 l Tylko że to prawe lusterko nie wraca idealnie na swoją pozycję. Kilka osób pisało i ja też tak mam, że za każdym razem wraca odrobinkę niżej niż było ustawione. Po kilku razach trzeba trochę podnieść. Ale tragedii nie ma To prawda - też to zauważyłem. Dziwne
Opublikowano 12 Stycznia 201511 l a moim zdaniem wraca na stara pozycję, ale co któryś raz zostaje obniżone i trzeba dzwignąć je ręcznie, raczej takie cos zauwazyłem.
Opublikowano 12 Stycznia 201511 l A z innej beczki - czy da się zrobić tak, by choć jedno gniazdko 12 V działało bez kluczyka? Idealnie to w podłokietniku Bez rzezania w instalacji, samym kodowaniem.
Opublikowano 13 Stycznia 201511 l Bez szans, wszystkie gniazda są podpięte pod ten sam przekaźnik możesz przepiąć w bagażniku po prawej stronie. Z tego co pamiętam to wystarczy przepiąć z 2 w czerwonym uchwycie do 1 w w brązowym
Opublikowano 13 Stycznia 201511 l Bez szans, wszystkie gniazda są podpięte pod ten sam przekaźnik możesz przepiąć w bagażniku po prawej stronie. Z tego co pamiętam to wystarczy przepiąć z 2 w czerwonym uchwycie do 1 w w brązowym Witam, patrzyłem w prawym nadkolu w bagażniku i są tam 2 przekaźniki ale nie zatrybiłem mimo wszystko co dokładnie trzeba i gdzie przepiąć żeby w gniazdku było cały czas napięcie
Opublikowano 13 Stycznia 201511 l Autor Przeciez nie ma zadnego przekaznika jest tylko masa oraz zasilanie po zapłonie Wystarczy przepiac PIN zasilajacy do bezpiecznika po stałym plusie
Opublikowano 13 Stycznia 201511 l Czy jest możliwość zaprogramowania wyłacznika kontroli trakcji, tak aby wyłączał wszystkie systemy stabilizacji? Najchętniej z ABS włącznie. Niestety,nawet gdzieś opisywany sposób z 3 sekundowym trzymaniem przycisku, nie jest skuteczny
Opublikowano 13 Stycznia 201511 l Przekaźnik jest - J807 ( przekaźnik gniazd wtykowych ) który zasila po zapłonie zacisk 87 w uchwycie bezpieczników (kolor czerwony), a Ty musisz przepiąć tak jak pisał Grześ do stałego plusa - zacisk 30 w uchwycie bezpieczników (kolor brązowy) .
Opublikowano 14 Stycznia 201511 l Witam, wykodowałem dodatkowy ruch wycieraczki z przodu, ale coś jest chyba nie tak. Przed kodowaniem - 3x ruch wycieraczki i po przerwie 4ty. Po kodowaniu 2x i po przerwie 3ci. Myślałem, że to ten ostatni (4ty po przerwie) się wykoduje nie mam racji ? Edytowane 14 Stycznia 201511 l przez adkowski
Opublikowano 18 Stycznia 201511 l Witam mam dwa problemy po zmianie kodowania na opuszczanie lusterka przy wrzucaniu wstecznego biegu teraz przy zamykaniu samochodu składa mi się tylko lusterko od strony kierowcy a od strony pasażera nie czy wie ktoś dlaczego. Nie zapisałem jaka była wartość wcześniej w tym kanale i nie mogę wrócić do poprzednich ustawień. Może ktoś podpowie jak to zmienić. Drugi problem jest z kluczykiem pewnego dnia kluczyk przestał zamykać i otwierać samochodu dało się tylko odpalić. Zapasowym kluczykiem mogę zamknąć i otworzyć samochodu czyżby kluczyk się rozkodował miał ktoś taki przypadek i jak można znów zakodować ten niedziałający kluczyk
Opublikowano 19 Stycznia 201511 l Co do kluczyka to sprawdziłbym przede wszystkim baterię. Jak dawno wymieniałeś? Jeśli chodzi o kodowanie kluczyków, to tylko ASO, ale nie sądzę, żeby była opcja samoistnego "rozkodowania"... Jeśli chodzi o sterowniki drzwi, to możesz śmiało skopiować kodowanie lewego sterownika do prawego (+ odznaczyć zamontowany przycisk ryglowania drzwi) i powinno działać. Na przyszłość zawsze zapisuj stare kodowanie. Edytowane 19 Stycznia 201511 l przez sowiq