Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa dni temu kasowałem inspekcje techniczną i kombinowałem w zakładce 17 instruments bo nie mogłem jej skasować resetowałem też przez przez auto reset. Dzisiaj zauważyłem że nie zapalają mi się wieczorem światła jak otworze pilotem auto a wcześniej się zapalały tylne i przednie halogeny. tak samo po zamknięciu auta zapalały sie na „odprowadzenie” na czas ustawiony w MMI W MMI są włączone i mi o to sie nie palą. gdzie to się ustawia ? co mogłem namieszać ? Pytanie czy tę opcje może się wyłącza z pilota Dwa dni jeździła autem żona może może wyłączyła jakąś kombinacją z kluczyka?

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich, potrzebuje pomocy w zakodowaniu lamp w moim audi. Chodzi o audi a4 b8 2009 avant, zakupilem komplet lamp z modulami oraz adaptery do kostek. Lampy świecą bixenon oraz migacz nie chodzi led, natomiast po odpaleniu auta lampy mrugaja. Bardzo prosze o pomoc w zakodowaniu. Posiadam Vas5054a. Bardzo bedę wdzięczny za pomoc...

Witam serdecznie wszystkich, potrzebuje pomocy w zakodowaniu lamp w moim audi. Chodzi o audi a4 b8 2009 avant, zakupilem komplet lamp z modulami oraz adaptery do kostek. Lampy świecą bixenon oraz migacz nie chodzi led, natomiast po odpaleniu auta lampy mrugaja. Bardzo prosze o pomoc w zakodowaniu. Posiadam Vas5054a. Bardzo bedę wdzięczny za pomoc...

Opublikowano
  • Autor

w innym watku masz opis montazu lamp i kodowanie i jaki sterownik obsluguje je :hi:

Opublikowano

Przeciez w POLIFCIE nie działa ta funkcja

W pierwszym poście jest info :)

Jednak sie o dziwo okazało, ze doswietlanie zakretow u mnie działa:)

Niestety po dezaktywacji funkcji stop/start w VCDS, funkcja czasem działa czasem nie- od czego to moze zalezec? Tryb jazdy zawsze wybrany "D", a mimo to samochod oczywiscie po spelnieniu danych warunkow czasem sie sam wylacza podczas np postoju na swiatłach itp.

Opublikowano

Panowie to dlaczego u mnie w polifcie aktywacja przebiegła prawidłowo i cieszę sie z doświetlania za pomocą halogenów ?

Nie tylko mi sie udało bo co najmniej jeden klubowicz rownież pisał ze aktywował w polifcie doświetlenie.

Potwierdzam. Działa doświetlanie w polifcie za pomocą halogenów. Na marginesie berdzo ładnie to działa

Panowie proszę o pomoc w ustawieniu czułości czujnika deszczu w polifcie.

Polift ma inaczej kodowanie czujnika w mce09 - w kanałach nie ma wyboru tej opcji:

mceczuj.jpg

W kanale 2 zamiast RLS pojawia się chyba rlsr g397. Po wejściu pojawiają się tylko bity bez możliwości zmiany

Ktoś pomoże?

Panowie, ponawiam prośbę. G*wniane wycieraczki wpędzają mnie w szał.

Opublikowano

Pany kto mi usunął koment ??

a propos doświetlania zakrętów do mojej a6 c6 da radę tylko zakodować czy też trzeba coś rzeźbić
no i awaryjne tylne światła razem kierunkowskazami
no i to co mnie wkurza pikanie non stop o zapięciu pasów chcę to jak najbardziej wyłączyć :D

Opublikowano
  • Autor

Pany kto mi usunął koment ??

a propos doświetlania zakrętów do mojej a6 c6 da radę tylko zakodować czy też trzeba coś rzeźbić

no i awaryjne tylne światła razem kierunkowskazami

no i to co mnie wkurza pikanie non stop o zapięciu pasów chcę to jak najbardziej wyłączyć :D

za taki koment ( spam ) to sie dostaje OSTRZEZENIE ;)

co do kodowań do A6 TO nie ten DZIAŁ , to zupełnie inna platforma :hi:

Opublikowano

A z innej beczki. Idzie w polifcie wyłączyć automatyczne wycieraczki przy pozostawieniu czujnika światła?

Opublikowano

Czy takie ustawienie oznacza ze nie mam podgrzewanych lusterek ??

112198f51b49a.jpg

W moim polifcie również działa doświetlanie zakrętów halogenem .

Edytowane przez marjan83

Opublikowano

Dokładnie oznacza to, że masz zakodowane ze nie masz podgrzewanych lusterek. Jak jest faktycznie to byś musiał zajrzeć do lusterka :)

Opublikowano

Zna ktos sposob kodowania rain closing w b8?

Opublikowano

orientuje sie ktoś czy kodowanie na dos zakrętów będzie działało w a5 2012r? (niby to samo co a4 b8 lift)...

Opublikowano

Nie ma tej funkcji w Audi.

Opublikowano

Nie ma tej funkcji w Audi.
Szkoda bo bardzo przydatna opcja.
Opublikowano

dużo ludzi płacze za tym ;) a płacze jeszcze bardziej po zalaniu auta po burzy :D

Widocznie czujnik traci napięcie po zapłonie w Audicach a w VW juz nie :]

Opublikowano

dużo ludzi płacze za tym ;) a płacze jeszcze bardziej po zalaniu auta po burzy :D

Widocznie czujnik traci napięcie po zapłonie w Audicach a w VW juz nie :]

W mk5 mam to zakodowane i uwazam ze to był najbardziej przydatny mod ;-) Wstajesz rano i wiesz czy w nocy padalo :-D
Opublikowano

Posiadam autocom CDP+ i program Delphi DS150E czy mogę tym odblokować zielone menu lub aktywować wskaźnik naładowania akumulatora??

Opublikowano

Witam szukam kodowania po zmianie radia z chorus na symphony?

A gate tez trzeba zmieniać ?