Opublikowano 17 Września 20187 l 2 minuty temu, rogas1990 napisał: Ja u siebie kodowałem dokladnie tak samo i różnica jest (co prawda mam tip-tronic), ale głównie w sterowaniu skrzynia i reakcji na gaz - moze w multi ta opcja nic nie daje.. A gdybym kupił przycisk to czy sam przycisk zmieni jeszcze coś Bo jeżeli mogę to przestawiać tylko i wyłącznie za pomocą VAG to powiem szczerze że ten mod jest bez sensu zaznaczam że mam MMI 3G wersja High multitronik oraz servotronic Edytowane 17 Września 20187 l przez kubajvc
Opublikowano 24 Września 20187 l Witam, Mam pytanie: czy do B8 LIFT na 4-kanałowym PDC można zakodować wizualizację na AMI Concert? Próbowałem coś podziałać ale sterownik 10 PDC w ogóle nie jest dostępny.
Opublikowano 24 Września 20187 l Autor Nie ma takiej opcji w POLIFCIE Tam PDC jest w MCE 09 Nie ma sterownika pod adresem 10
Opublikowano 25 Września 20187 l Witam. A4 B8 Lift sedan Posiadam założone moduły powodujące efekt dynamicznego kierunkowskazu. Mankament jest jeden, podczas zamykania auta z pilota auto sygnalizuje to bardzo szybkim sygnałem świateł awaryjnych. Przy założonych modułach nie wygląda to z tyłu na pięknie. Pytanie jest takie, czy da się zmienić kodowanie tylnych lamp alby ten efekt wizualny przy zamykaniu auta był wolnejszy? Pozdr
Opublikowano 4 Października 20187 l Adres 56-radio, dysponuje ktoś kodem-kluczem do 16-dostep upoważniony? Bo bez tego Adaptacja-10 jest nieaktywna A4 B8 polift 2012r. z MMI 3G Edytowane 4 Października 20187 l przez Gość uzupełnienie danych
Opublikowano 4 Października 20187 l Autor 1 godzinę temu, Mettenoos napisał: Adres 56-radio, dysponuje ktoś kodem-kluczem do 16-dostep upoważniony? Bo bez tego Adaptacja-10 jest nieaktywna A4 B8 polift 2012r. z MMI 3G a co tam chcesz zrobic ?
Opublikowano 4 Października 20187 l Godzinę temu, wrclaguna napisał: a co tam chcesz zrobic ? przejrzeć kanały adaptacji w poszukiwaniu czegoś a dokładniej ustawień, które być może wzmocnią sygnał antenowy, zredukują szumy itp... bo radio słabo odbiera, od 12 lat użytkuję VCDS i zdaję sobie sprawę że wielkie G tam może być ale warto by było się przekonać
Opublikowano 4 Października 20187 l Autor Miałem podobne przypadki podczas gdy auto miało szyby przeciemiane i przeciete były nitki Jesli chodzi o kody to takie znam 70408 , 20103
Opublikowano 5 Października 20187 l dziś zrobiłem mały test, mianowicie zatrzymałem się w miejscu, gdzie radio prawie wcale nie odbierało, wyłączyłem auto i zmiana o 180 stopni - radio grało idealnie bez zakłóceń, tak więc czynnikiem zakłócającym najprawdopodobniej mogą być ledy ..... niestety w ukrytym menu w opcji [radio] jest sporo ustawień ale boję się ruszać cokolwiek, żeby nie poprzestawiać. Zrobię screeny kodowań, znajdę temat i tam będę kontynuował co do kluczy to jeszcze nie podpinałem VCDS-a bo dziś nie miałem czasu, w weekend to ogarnę
Opublikowano 15 Października 20187 l witam. Mam mały problemik ? dzisaj pobawiłem sie w ustawieniach i wieczorem zauwazyłem ze nie swieca mi 2 okragłe lampki nad lusterkiem musialem je jakos wyłaczyc w usawieniach ;/ Wie kto moze gdzie jest opcja od tego? Bo nie moge jej znalesc teraz ;/
Opublikowano 17 Października 20187 l Czy w polifcie jest sposób na wyłączenie komunikatów na wyświetlaczu komputera pokładowego, chodzi mi o komunikaty typu "włącz start-stop" który pojawia się w korkach, albo podczas wysiadania z auta "zapoznaj się z instrukcją safe... " czy coś w tym stylu. Mam wyłączona autoblokade po ruszeniu i wyłączony start-stop, podobno jak to powiedziała poprzednia właścicielka "programowo" bo vcds wszędzie pokazuje, że jest zakodowany edit: doszedłem, trzeba wyłączyć program wydajności Edytowane 29 Października 20187 l przez Gość
Opublikowano 29 Października 20187 l czy jest opcja, aby w polifcie CJCA wskazywał poziom oleju oprócz MMI także na wyświetlaczu FIS w zegarach? Bo u mnie nie ma, czy opcja jest wyłącznie przy otwartej masce silnika? Edytowane 29 Października 20187 l przez Gość
Opublikowano 30 Października 20187 l 7 godzin temu, Mettenoos napisał: czy jest opcja, aby w polifcie CJCA wskazywał poziom oleju oprócz MMI także na wyświetlaczu FIS w zegarach? Bo u mnie nie ma, czy opcja jest wyłącznie przy otwartej masce silnika? Mi się kiedyś pokazał na fisie stan oleju ale nie mam pojęcia jak to zrobiłem mam przedlifta z 2010 roku silnik caga może ktoś z kolegów podpowie jak to zrobić?
Opublikowano 30 Października 20187 l Maska otwarta i włączony zapłon ale też nie zawsze mi się to pojawiało
Opublikowano 31 Października 20187 l W dniu 17.10.2018 o 16:21, Mettenoos napisał: Czy w polifcie jest sposób na wyłączenie komunikatów na wyświetlaczu komputera pokładowego, chodzi mi o komunikaty typu "włącz start-stop" który pojawia się w korkach, albo podczas wysiadania z auta "zapoznaj się z instrukcją safe... " czy coś w tym stylu. Mam wyłączona autoblokade po ruszeniu i wyłączony start-stop, podobno jak to powiedziała poprzednia właścicielka "programowo" bo vcds wszędzie pokazuje, że jest zakodowany edit: doszedłem, trzeba wyłączyć program wydajności Kolego, a czy udało Ci się wyłączyć informację o sefelock i alarm podczas otworzenia drzwi na pracującym silniku/zapłonie ?
Opublikowano 31 Października 20187 l W dniu 29.10.2018 o 23:01, Mettenoos napisał: czy jest opcja, aby w polifcie CJCA wskazywał poziom oleju oprócz MMI także na wyświetlaczu FIS w zegarach? Bo u mnie nie ma, czy opcja jest wyłącznie przy otwartej masce silnika? Już o to tu pytałem. Nie da się, żeby za każdym razem to się pojawiało. Żeby wywołać pojawienie się stanu oleju na FIS to silnik musi mieć przynajmniej 60stopni, auto musi stać 10min, otworzyć i zamknąć maskę i włączyć zapłon - wtedy pojawi się stan na FIS.
Opublikowano 31 Października 20187 l 10 godzin temu, pkimier napisał: czy udało Ci się wyłączyć informację o sefelock i alarm podczas otworzenia drzwi na pracującym silniku/zapłonie ? niestety nie @wrclaguna w long coding nie przyjmuje mi kodowania Seatbelt Warning inactive , po każdej próbie kodowania i SAVE i tak wraca stare kodowanie, czy to norma w poliftach? Edytowane 31 Października 20187 l przez Gość
Opublikowano 1 Listopada 20187 l Witam. Próbowałem zakodować adaptacyjne światła stopu i niby kodowanie przyjęte ale podczas prób ostrego hamowania nie migają i tu moje pytanie czy to działa tylko w lampach led czy w zwykłych też.
Opublikowano 1 Listopada 20187 l 2 godziny temu, lycha340 napisał: Witam. Próbowałem zakodować adaptacyjne światła stopu i niby kodowanie przyjęte ale podczas prób ostrego hamowania nie migają i tu moje pytanie czy to działa tylko w lampach led czy w zwykłych też. Działają w zwykłych tez