dieselchip_ Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 ok dzieki jutro zrobie reset ,sytuacja dokładnie wygląda tak robie głosniej i do pewnego momentu sie podgłasnia a potem krece dalej pokretłem i nic glosniej np o poł obrotu ale zeby zciszyc to zaczyna sie zciszac jak zmniejsze wiecej niz te poł obrotu ,czyli jakby glosność szła wiecej ale "programowo zatrzymuje sie na jakiej wartosci decybelowej)
pawelde Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Witam, w związku że auto mam kilka dni i doświadczenie w kodowaniu dopiero zdobywam proszę o pomoc... Chcę uaktywnić stan akumulatora na wyświetlaczu (radio concert). Sytuacja jak na zdjęciu. A więc po z sumowaniu powinienem wpisać wartość 65535. Może ktoś potwierdzić?
cool506 Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Witam, w związku że auto mam kilka dni i doświadczenie w kodowaniu dopiero zdobywam proszę o pomoc... Chcę uaktywnić stan akumulatora na wyświetlaczu (radio concert).Sytuacja jak na zdjęciu. http://s13.postimg.org/shhwd424j/radio.jpg A więc po z sumowaniu powinienem wpisać wartość 65535. Może ktoś potwierdzić? Dokładnie. Do istniejącej wartości dodajesz 16 ---------- Post dopisany at 23:23 ---------- Poprzedni post napisany at 23:22 ---------- Nie zapomnij o resecie MMI
wrclaguna Opublikowano 1 Października 2013 Autor Opublikowano 1 Października 2013 Musisz jeszcze raz dodac wartości poniewaz nie przyjmie ci kodowania . Gołym okiem widac ze dodawanie jest coś nie halo 1
cool506 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 No tak Musiałeś wpisac coś żle, teraz powinieneś pododawać wartości według wyposażenia . Dlatego zawsze przed wpisaniem warto zapisać sobie istniejąca wartość.
pawelde Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Wartość na załączniku jest jescze nie zmieniona. Więc jeśli dodam do niej +00016 to jaka powinna być suma bo już zgłupiałem... :confused: Wysłane z mojego VOW V5 za pomocą Tapatalk 2
wrclaguna Opublikowano 1 Października 2013 Autor Opublikowano 1 Października 2013 Nie wiem czemu masz taka duza wartosc ale zsumowałbym pierwsze to co masz w wyposazeniu (podpowiedzi )
cool506 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Pytanie odnośnie Wentylacji wnetrza: Kiedys rozmawiałem z Darecy przez tel i mowił mi coś ze przy wymianie na 3 strefy widział dosć mocną grzałke, ktora znajduje sie nawet z 1 strefowej klimatyzacji, czy nie ma jakiegoś sposobu aby wykorzystac to żródło w zime? np. do odszronienia szyby przod?
wrclaguna Opublikowano 1 Października 2013 Autor Opublikowano 1 Października 2013 W kazdym dieslu to jest Wejdz w opcje CAR a na dole po prawej stronie ekranu masz napisz AC , klikasz a nastepnie sprawdzasz jak jest ustawione czy na OFF/ON/AUTO
cool506 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 W kazdym dieslu to jest Wejdz w opcje CAR a na dole po prawej stronie ekranu masz napisz AC , klikasz a nastepnie sprawdzasz jak jest ustawione czy na OFF/ON/AUTO Ok zaraz sprawdze, a jesli już to włącze to w jaki sposób to działa? Jezeli ustawie sobie wentylacje na timer to zadziała w zime ciepłe powietrze? czy wybiegam za daleko
cool506 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Inaczej to działa Tzn... Ogrzewa powietrze po zapaleniu silnika zanim ten sie zagrzeje?
darecy Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Inaczej to działa Tzn... Ogrzewa powietrze po zapaleniu silnika zanim ten sie zagrzeje? tak
darecy Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 ja też się zdziwiłem jak nagrzewnicę swoją rozebrałem, mam tam farelkę
matiteam3 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 witam czy to kodowanie to pomocnicza wentylacja ? [56 - Radio] [Coding - 07] -> Long Helper Coding -> Byte 8 Bit 2 zmiana z 0 na 1 na jakiej zasadzie działa i czy tylko to wystarczy zakodować czy w sterowniku -08- też coś zmienić??
darecy Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 kodujesz w klimatroniku (08) aby uruchomić wentylację kodowanie w MMI po to abyś mógł tym sterować wszystko jest potrzebne
matiteam3 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 i co ta wentylacja pomocnicza daje ? bo nie za bardzo wiem
darecy Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 i co ta wentylacja pomocnicza daje ? bo nie za bardzo wiem To nie jest wentylacja, a elektryczne ogrzewanie pomocnicze. Nawiew przy niskich temperaturach, może być po odpaleniu auta od razu ciepły.
PASSATB5 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Panowie a benzynie to jest? Bo zdaje mi się że tak, przejeżdzam 500 m w niskich temperaturach i już wieje ciepłym z nawiewu:wink:
sowiq Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Benzyniaki szybko się grzeją. Ja ledwo wyjadę z garażu i już wskazówka temperatury zaczyna się podnosić
Rekomendowane odpowiedzi