evangelion69 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Diagnozując auto mogę połączyć się VAG-iem do niemal każdego modułu. Nie działa mi jednak połączenie z poduszkami powietrznymi. Na blacie pali się oczywiście kontrolka że coś z nimi jest nie tak. Co może być przyczyną braku połączenia? Wypięta wtyczka, uszkodzony sterownik, urwany kabel? Chciałbym zczytać jakikolwiek kod usterki z poduszek aby znaleźć przyczynę zapalenia się kontrolki.
Raf_kk Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Pod siedzeniem pasażera masz wtyczkę. Podnieś fotel max. do góry. Wypnij wtyczkę, sprawdź styki i pryśnij WD40. U mnie zadziałało.
karbonek Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 WD40 nie jest do styków. Do styków używa się "Kontakt" - biały pojemnik z czerwonymi opisaim.
evangelion69 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 Widziałem tą wtyczkę, po zakupie auta zobaczyłem że ktoś już tam coś gmerał i połączenie tej kostki poprawił taśmą. Susząc tapicerkę wyjąłem fotel i kostkę powiedzmy wpiąłem "na luzaka". Tylko pytanie brzmi, czy jak ta wtyczka jest rozłączona lub ma niepewny styk to zupełnie się VAGiem z modułem airbag nie połączę? Czy powinno pokazać błąd styku?
Góral.tz Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 z modułem powinieneś się połączyć, niezależnie czy fotel podpięty czy nie, może ktoś wypiął cały sterownik airbag i dlatego brak połączenia ja proponuję również sprawdzić innym kablem,
evangelion69 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ok, najpierw rozbiorę tunel środkowy i zobaczę w jakiej kondycji są tam styki. Gdzieś jeszcze warto zajrzeć?
Góral.tz Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 nie chyba nie bo i tak kabel komunikacji jest wspólny dla wszystkiego, więc zobacz ten sterownik czy jest i czy podłączony, jak dalej się nie będzie łączyć to trzeba bezpośrednio do kabla OBD podpiąć
evangelion69 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2015 Sterownik w aucie mam podłączony. Można do samego sterownika (tego pod konsolą) się podpinać VAGiem z pominięciem złącza OBD? Jak jest uszkodzony to może nie reagować na każdą formę komunikacji? A jak dobierać inny, sprawny to wystarczy tylko aby zgadzał się typ?
Rekomendowane odpowiedzi