stysio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Mam pytanie czy może ktoś się orientuje co to może być zbiera mi się olej w zbiorniku płynu chłodzenia ?
Danek75 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Niestety, ale uszczelka pod głowicą ... lub co gorsze - może być pęknięty blok silnika. Ale jak nie zdejmiesz głowicy i nie obejrzysz - to się więcej nie dowiesz.
stysio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2012 ostatnio miałem stłuczkę tzn poszły chłodnice wentylatory odebrałem od mechanika i nagle olej
Danek75 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 No to blok silnika zapewne też dostał.
Danek75 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jeśli samochód jeździ - to raczej warto. Zrobisz i wiesz co masz. A jak kupisz inny słupek silnika i reszte gratów przełożysz, to po pierwsze - więcej cię to wyniesie. A po drugie - nie wiesz - co kupisz.
Cordii Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zobacz jeszcze chłodniczke oleju moze ona puszcza olej do układu chłodzenia.
vdm Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Gotuje się silnik? Wywala płyn zbiorniczkiem wyrównawczym? puchną węże układu chłodzenia? Może byc tak jak Cordii napisał, że chłodniczka oleju jest winowajcą
Tommy Gun Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Jak się okaże że to uszczelka to przy okazji zobacz na gładzie cylindrów czy nie mają progów to po pierwsze a po drugie stan wałków i całej reszty. Gdyby wyszły jakieś cuda to weź pod uwagę zakup silnika, ja tak zrobiłem i bardzo sobie chwalę
Rekomendowane odpowiedzi