Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Zielony Kaktus - obecnie na zimowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
za***ista, prawie jak moja :D

chyba odwrotnie:decayed: poza tym zielonego kaktusa w nazwie tematu mi podprowadziłeś:ranting:

Ten kolorek ma coś w sobie :naughty: A jeszcze taki wycipkowany ładnie się prezentuje :decayed:

"wycipkowany" normalnie to jest to określenie:grin: może do nazwy tematu to wrzucę, tylko SHITERS pamiętaj że rezerwuje ten tekst i wszelkie prawa autorskie sokala należą do mnie:kox:

Opublikowano

EHEHEHE co Ty, kody serwisowe rozkminiałem i znalazłem nazwe lakieru swojego, robiłem lifting pierwszego posta i postanowiłem zmienic nazwe tematu, zupełnie zapomniałem, że Ty też masz KAKTUSA w nazwie. Wybacz :hi:

Opublikowano

oj shit jak tak patrze na te zdjęcia to nic tylko muszę moja na myjnie zabrać bo wstyd ! :P:wink::kox: świetna sztuka, nie wiem czemu nie lubię zielonego ale ta jest spoko :)

Opublikowano
  • Autor
EHEHEHE co Ty, kody serwisowe rozkminiałem i znalazłem nazwe lakieru swojego, robiłem lifting pierwszego posta i postanowiłem zmienic nazwe tematu, zupełnie zapomniałem, że Ty też masz KAKTUSA w nazwie. Wybacz :hi:

he spoko to tak w żartach przecież nic się nie dzieje.:wink: Kaktusy łączmy się, zróbmy sobie Kaktus Battalion

oj shit jak tak patrze na te zdjęcia to nic tylko muszę moja na myjnie zabrać bo wstyd ! :P:wink::kox: świetna sztuka, nie wiem czemu nie lubię zielonego ale ta jest spoko :)

Myjnia robi robotę:decayed: na początku zimy w ogóle nie myłem, ale jak tylko się na drogach bardziej sucho zrobiło to jazda, no i teraz nie patrzę, że zima tylko myję i aż przyjemniej się podchodzi do auta:decayed:

Opublikowano

Ile Ci pali na tych 17stkach? Duzo wiecej?

Opublikowano
  • Autor
Ile Ci pali na tych 17stkach? Duzo wiecej?

różnica jest, ale na gazie to aż tak nie boli, zazwyczaj jeżdżę spokojnie także nie jest źle. Wychodzi może z 1 litr więcej na 100km, ale nie badałem tego dokładnie. Gorzej jest z mocą, koni ujmują te felgi, wcześniej o tym pisałem z sokalem przeczytasz jak będziesz chciał, no i jak już się rozpędzisz i przychodzi do hamowania zwłaszcza z większych prędkości to hamulce delikatnie nie dają rady.

Myślę nad założeniem na przód tarcz wentylowanych 288 z zaciskami ate.

Wieczorem zdjęcia z nowego moda:decayed:

Miało być wieczorem a wyszło na drugi dzień. Kolejny modzik to podświetlane klamki wewnętrzne. Posłużyły do tego diody led 12V spiłowane na płasko, trochę kabla dwużyłowego i chęci. Podłączone jest to pod podświetlenie przycisków szyb. Z tyłu mam korbki więc musiałem przeciągnąć kabel od przednich drzwi do tylnych i z tym chyba najwięcej roboty było.

W sierpniu ubiegłego roku miałem zamiar to już zrobić, ale jakoś coś mi nie pasowało i zrezygnowałem. Kiedy jednak zobaczyłem jak Gwerty zrobił to u siebie postanowiłem w końcu zrobić to podświetlenie. Zdjęcia nie oddają realizmu, w dzień nawet nie widać stamtąd żadnego światła, a w nocy jest podświetlone tak jak trzeba, delikatnie tudzież cytuję: "subtelnie". Miałem nadzieję, że z miejsca kierowcy nie będę widział źródła światła, no ale w drzwiach pasażera widzę i chyba tylko to mi nie do końca pasuje.

EDIT już wszystko mi pasuje, wepchnąłem diodę trochę głębiej i teraz ani troszkę nie wystaje i jest git. Źródła świtała nie widzę czyli :thumbup1:

p2190001a.th.jpgp2190002a.th.jpgp2190003a.th.jpgp2190004a.th.jpgp2190005a.th.jpg

Te nocne zdjęcia to jest tragedia, ale lepszego sprzętu nie mam.

Jak tak pogrzebałem przy tym to zauważyłem, że podświetlenie przycisków szyb teraz też i klamek nie gaśnie zaraz po zasunięciu samochodu tylko tak po 15 sekundach. Sprawdzałem u kumpla i u niego gaśnie od razu. Ciekawi mnie czy coś gdzieś mogłem spier... czy to podświetlenie może inaczej działać w innych rocznikach.

Opublikowano

kolego a powiedz mi dziurkę wierciłem wiertarką ???

Opublikowano
  • Autor
kolego a powiedz mi dziurkę wierciłem wiertarką ???

Tak, najpierw mniejszym ostrym wiertłem w rękach zaznaczyłem punkcik, a potem wiertarką i nic mi się niepożądanego nie działo.

Opublikowano

acha no ok rozumiem ładnie ci to wyszło mam zamiar robić u siebie bo i tak boczki ściągam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzeję Ci kotleta :polew::decayed:

Ten czas podświetlania guzików (ich działania po wyłączeniu zapłonu) jest do okodowania VAGiem :wink:

Opublikowano
  • Autor
Odgrzeję Ci kotleta :polew::decayed:

Ten czas podświetlania guzików (ich działania po wyłączeniu zapłonu) jest do okodowania VAGiem :wink:

........ mmmm ........... ale pachnie odgrzewany kotlet:slina:

Dzięki za info, dopóki tych klamek nie zrobiłem to nawet nie zwracałem uwagi na to jak to jest podświetlane. Przyzwyczaiłem się i ważne, że gasną:decayed:

Czeka mnie wymiana amorków i wahacza, więc po tym ustrzelę jakieś foto na letnich może- tylko hm... u mnie to bez zmian:dziura:

---------- Post dopisany 23-04-2013 at 19:34 ---------- Poprzedni post napisany 17-04-2013 at 12:50 ----------

Tak jak pisałem wyżej : wahacz i amory z tyłu wymienione, ale na foto jakoś się zebrać nie mogę.

Za to przedstawię osobom śledzącym wątek moje rekreacyjne wozidełko, ciepło to trzeba było wyciągnąć staruszkę i rozruszać.

23042013362.jpg 23042013365.jpg

Jak widać klasyk:decayed: WSK 125 1979r. wyremontowałem ją w zeszłym roku, od nowości u mnie w domu. Dużo pracy nie miałem bo oczywiście była i jest:decayed: na chodzie oraz kompletna. Remont silnika, malowanie tylko siodełko trzeba było od podstaw zrobić.

Opublikowano

Staruszka daje radę :kox:

Ale jak już wymieniałeś amorki to trzeba było gwinciocha zapodać :kox:

A jakie amorki kupiłeś do tych springów które tam masz?

Opublikowano
  • Autor
Staruszka daje radę :kox:

Ale jak już wymieniałeś amorki to trzeba było gwinciocha zapodać :kox:

A jakie amorki kupiłeś do tych springów które tam masz?

Gwintu nie założę bo większość dni w roku dojeżdżam audi do roboty i na tych drogach koleiniastych u mnie nie zszedłbym niżej.

Sprężyny -30mm jak wyszło z pomiarów i forumowej ekspertyzy, a Amorki Sachs od kolegi TOM77 z forum.

---------- Post dopisany 29-04-2013 at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2013 at 17:32 ----------

Dodaję parę fotek, ale bez zmian u mnie, na dodatek jak zwykle kiedy umyję auto to musi zrobić się pochmurno i potem leje, także ani zdjęcia ładne ani nic. Na dodatek w niedzielę przejażdżka do Lublina w ulewę i teraz kiedy świeci słońce nawet nie mogę zrobić ładniejszych fot bo auto brudne, że matko:facepalm:

p4270015z.th.jpg27042013378z.th.jpg27042013379a.th.jpg27042013385a.th.jpgp4270004z.th.jpg

Opublikowano

E no jak bez zmian :shock3:

A od kiedy to masz dwa kominy z tyłu? :decayed:

Opublikowano

o kurde, fajnie to wyglada, MAMO KUP MI

Opublikowano

FAKE :decayed:

Ale pomysł dobry :naughty:

Opublikowano
  • Autor
FAKE :decayed:

Ale pomysł dobry :naughty:

Ty to jak zwykle rozgryziesz:decayed: dokładnie to photoshop, ale myślałem nad takim czymś z przelotem, tak aby wsadzić 2 końcowe tłumiki tylko, ale na razie inne większe wydatki i tak bez zmian.

Takiego moda przy naszych silnikach to trzeba robić po cichu bo zaraz zhejtują:decayed:

Opublikowano

patrzylem u siebie, troche lipa, bo akurat w tym miejscu z prawej manki jest hak holowniczy i nie mam miejsca na przelot, bo koło zapasowe.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Taki mały update auta - Czarny grill i tylo, bo inne wydatki są:wink:

a4b51.jpg

a4b52.jpg

a4b53.jpg

Opublikowano

cza było znaczek w chromie zostawić

dopiero zobaczyłem ze to auto z lubelskiego

ładnie utrzymana jak na ten rocznik